• Chapeau bas Huehue Autor: ~Pzdro [188.146.67.*]
    Jak zwykle miałeś rację. Spokojnie, metodycznie, cierpliwie, bez zadecia. Nie trzeba pisać codziennie i mieć rację. Pozdrawiam.

Śmiesznie wyglądają ci nadeci naganiacze, produkujac się bez końca. Co tydzień nowa teza pod wzrosty i kazda się okazuje antywskaznikiem.
  • Re: Chapeau bas Huehue Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    Ale gdy RB i inni instytucjonalni zbiorą co chcą to rozumiem, że wtedy na forum pokażesz swój honor i też to podsumujesz?
  • Re: Chapeau bas Huehue Autor: ~henio [89.191.131.*]
    Dnia 2021-04-21 o godz. 11:01 bialoczerwony1972 napisał(a):
    > Ale gdy RB i inni instytucjonalni zbiorą co chcą to rozumiem, że wtedy na forum pokażesz swój honor i też to podsumujesz?

pocisną do 3 zł i zrobią potem 1000 % hahahaha
    jasne że przyznam tobie rację hahaha
    Cześć Henio. Są spadki to i wylazłeś z dziurki :) Masz swój czas, zanim żelki z RB nie nazbierają pełnych koszyków. papiera. Możesz błyszczeć jaki to z ciebie inwestor :)
    Dnia 2021-04-21 o godz. 12:18 bialoczerwony1972 napisał(a):
    > Cześć Henio. Są spadki to i wylazłeś z dziurki :) Masz swój czas, zanim żelki z RB nie nazbierają pełnych koszyków. papiera. Możesz błyszczeć jaki to z ciebie inwestor :)

okazuje się że 3 raz podchodzę i widzę dystrybucję , a ty widzisz wzrosty pomimo spadków...
    wiedz że nie liczy się ile % wzrośnie lecz z jakiego poziomu, a ten niestety wygląda jeszcze odległy
    słodkie pierdzenie uświadamia mnie w przekonaniu iż znajomi królika wiedzą że będzie duża zwała i od kilku tygodni sprzedawali będąc pewnym że odkupią dużo dużo niżej, za takie praktyki w cywilizowanym kraju kara, a nawet więzienie, ale nie powiedziane że jak ktoś się by bliżej przyglądnął transakcjom to nie dojdzie po nitce do kłębka, macza też tu swoje paluszki Rafałke naganiając ulicę na zakup, podejrzewam że swoich akcji bo zapewne też wiedział o planowanej zwale kursu (dowodem tej tezy jest to iż od czasu naganiania na wzrosty przestał pisać o spółce, a jeśli posiadłby akcje pewnie od czasu do czasu pisałby coś, a tak również liczy na dużo niższe promocje. Ciekawa rola jest twoja i kolegi , może kiedyś jak będą po sznurku do kłębka szli to się okaże.
  • Re: Chapeau bas Huehue Autor: ~fanpli [89.64.70.*]
    henio - tego nawet się nie da czytać!
    co za stek bzdur...
    @Henio
    Ponieważ jestem człowiekiem i mam sporo empatii to ci odpisze na te głupoty! U mnie AD pokazuje akumulację, OBV może lekką dystrybucję, ale co ma pokazywać przy uwaleniu kursu?
    Odkupić niżej powiadasz? Ostatnie 4 tyg to 100k wolumenu no faktycznie miliardy zarobili pod warunkiem że odkupią poniżej 30zł. Ale poniżej 30zł to poszło 10k akcji....od ostatniego lokalne szczytu poszło więcej bo 200k akcji w około 10 tygodni. tyle, tylko, że 110k poszło po średniej cenie 32zł to po ile musza odkupić by cokolwiek zarobić?
    Tak jestem znajomym królika i razem z królikiem ubraliśmy fundy po 25zł. Teraz zwalimy i odkupimy po 15zł :) jprdl Ty Henio ile ty jestes na bananie? Tydzień czy rok? I ile ty masz lat heniu?

Zegar tyka! Błyszcze heniu bo dziura czeka :)

• Re: Chapeau bas Huehue Autor: ~Pzdro [46.204.18.*]
    A za co mam zwracać honor. Każdy może się pomylić raz na jakiś czas, tylko to ja strzępie buzie. To nie ja co chwile wymyślam dlaczego będzie tak czy inaczej z kursem i to nie ja mówiłem, że do walnego zaniżanie, a później kurs startuje. I to nie mi brakuje wstydu i pokory.
  • Re: Chapeau bas Huehue Autor: bialoczerwony1972 [37.30.54.*]
    Ja też tego nie mówiłem więc do mnie nie pij!
  • Re: Chapeau bas Huehue Autor: ~HueHue [45.135.187.*]
    Ech. Nie jestem jakimś jasnowidzem. Różni mnie tylko dobry wewnętrzny wywiad tej spółki. Kilka lat temu zrobiłem analizę potrzeb tego waloru, nawiązałem kontakty z obecnymi i byłymi pracownikami i niestety od początku swojej kadencji nowy (stary) zarząd nie podąża tym, co jest, praktycznie jedyną drogą rozwoju.

Powtarzam, choć to już pewnie nie do zmiany.
    Platige jest jak Wenezuela. Cudowni ludzie na dole. Ich talenty można porównać do bogactw naturalnych Ameryki PD,
    Na górze, socjalizm. Robimy wszystko, wszędzie, dla każdego po równo. Inflacja marki podobna do inflacji boliwara.

Kurski to nie Electronic Arts. Mandalorian to nie reklama wyrobu medycznego. Gra własna to nie gra na spółkę z obcą spółką.

Krótko:

Platige posiada najlepsze warunki do tworzenia fabuły z budżetu akcji.
    Rynek gier to trudniejszy dla spółki segment rynku rozrywki.
    Prezes Żbikowski mający zerowe doświadczenie w kreacji i sztuce filmowej oraz twórczości gier nie widzi róznicy w obu przpadkach.
    - Gry AA robione za 6 mln zł, gdy rynek oczekuje od PLI co najmniej gier AAA to fatalna operacyjna decyzja.
    - Plan na kolejne 5 lat jest nie czytelny dla inwestora ponieważ mówi o utrzymaniu wszystkich działów nie zwiazanych z grami czy filmem.

O spekulacji drobnej (TJS) i dużej (RB) nie będę się wypowiadał, bo się nie znam na spekulacji.

Długo:

1) PLATIGE to jedyna mi znana spółka na świecie, która mogłaby zebrać pieniądze z giełdy na produkt rozrywkowy zwany filmem.
    To jest formuła, do której PLI ma jedną z trzech nóg. Ma potężny dział twórczy, nazwijmy to (produkcją). Do zrobienia dobrego filmu brakuje im dedykowanego do pisania scenariuszy oraz działu marketingu filmowego.
    v Sygnałem do zakupu byłaby informacja o pozyskaniu równie dobrych specjalistów od prozy filmowej co od rigowania postaci
    x Sygnałem do sprzedaży jest

2) PLI ma wieloletnie problemy z zamykaniem niepotrzebnych, kosztownych inwestycji. Tylko Animacja wraz z VFX , Dodać działy IP i Marketingu. Cała reszta to koszt i smutne ambicje dywersyfikacji/

Nie można być dobrym we wszystkim, efektem czego jest portfolio: Telewizja, Parki rozrywki, Eventy. Przykładem są fatalne reklamy dla Lemon Films czy bardzo przeciętny film "Defekt"
    v Sygnałem do zakupu waloru byłaby wyraźna konsolidacja uwagi spółki w kierunku filmów - mniejszy pion zarządzania ukierunkowany na film.
    v Sygnałem do zakupu byłaby informacja o redukcji w działach Events (3 dyrektorów wtf?), rozrywki i gry.
    x Sygnałem do ucieczki jest niestety wejście w rynek gier, w którym PLI od strony developera i wydawcy zero doświadczenia.

3) PLI "pożycza" markę. Zadbać o jakość, a nie ilość. Szczególnie na rynku reklamy i animacji.

Całe setki (przeważająca) większość wykonawców (tylko jeden przykład Juice.pl) wykonuje ogromną cześć pracy, którą następnie podpisuje się jako Platige Image. Oczywiście za rynkową cenę. Dla inwestorów i klienta widoczny jest PLI, który jedynie dodaje kilka procent (znów odwołuję się do gigantycznych kosztów utrzymania i fatalnych zwrotów).
    Drugim istotnym aspektem jest fakt, że spółka straciła przewagę know-how o
    Trzecim istotnym

v Sygnałem do zakupu byłaby informacja o konsolidacji projektów cienmatików reklam i filmów wokół zespołów zatrudnionych w PLI.

4) Trupy w szafie.
    Sytuacja z firmą Tangent, Juice oraz masą pracujących na lewo pracowników dla konkurencji.
    Brak własnego miejsca na studio w obrębie siedziby.

v Sygnałem do zakupu byłaby informacja o likwidacji kosztów i rozwiązanie problemów z konserwatorem zabytków związanych z posiadaniem siedziby na terenie fortów Mokotów.
    v Sygnałem do zakupu byłaby informacja o zatrudnieniu topowych specjalistów na wyłączność (np. dając pakiety akcji podobne jak w CDPR) zanim uciekną do innych spółek gamingowych o wyższych stawkach na podobnych stanowiskach, jakie proponowane są obecnie w ramach nowego planu wydawniczego gier AA.

Jeśli macie PLI w portfelu to ja bym na waszym miejscu trzymał do końca akcji marketingowej "robimy gry", TJS bonanzy i jeszcze ze 2 lata jak sobie pójdzie RB.

Potem wejdzie okres gdzie moje sugestie będą musiały być wprowadzone
    Poza tematem PLI: Humor poprawia mi PGE i bardzo cieszę się, że to, co miało iść pod koniec 2020 na PLI ulokowałem w PGE,. choć i tak będę trzymał dalej do ogłoszenia budowy elektrowni atomowych.

Jeśli coś się zmieni w powyższych punktach zmiany decyzji dam znać.

Miłego Weekendu

To wiadomo co nasz hue hue wybrał zamiast PLI. Będzie można sprawdzić za dwa lata kto miał rację i czyj wybór przyniósł lepsze stopy zwrotu. PGE vs PLI. The Game is beginnig
  • Re: Chapeau bas Huehue Autor: ~HueHue [45.135.187.*]
    W sumie racja.
    Panta rhei
    Różnica jest taka, że ja mam z czego spadać w PGE

Trzymam kciuki za PLI.

Miłego .
    Dnia 2021-04-23 o godz. 13:59 ~HueHue napisał(a):
    > W sumie racja.
    > > Panta rhei
    > > Różnica jest taka, że ja mam z czego spadać w PGE
    > >
    > > Trzymam kciuki za PLI.
    > >
    > > Miłego .

ja dopiszę o spekulacji

sieroty które nie ponoszą żadnej odpowiedzialności za swoje słowa i czyny, pozbawione honoru, działające bez zasad i nie powinny nazywać się spekulantami, bo spekulanci mają zasady, ich określenie niech każdy sobie dopisze.
    @huehue
    Do moich poziomów wejścia bardzo daleko. Też mam z czego spadać. Buduj te elektrownie atomowe wraz z PGE bo coraz więcej płacimy z prawa do CO2. To już chyba 45€/tona. Więc chcąc niechcąc też trzymam kciuki za te PGE.
[x]
PLATIGE -0,45% 10,95 2025-10-17 16:03:33
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.