Przecież w ciągu miesiąca urosło o 20%. Kiedyś musi być jakaś korekta. Po prostu spora część uznała, że warto zrealizować zysk i zakupić coś innego, może jest coś "modnego" akurat? Nie sprawdzałem...
Dla mnie sprawa jest prosta - do tej pory popyt zbierał wszystko, popytu zabrakło i leci. Na razie wszystko w ramach korekty. Zobaczymy jak to się rozwnie.
Korekta. Dobra okazja na zakup. Jeśli nastrój jutro się polepszy na szerokim rynku (a dziś widać pierwsze oznaki) to wzrosty powrócą. Jak nie to dopiero w przyszłym tygodniu.
Nie czas jeszcze na powrót do wzrostów. Potrzebna korekta, oddech i wystudzenie wskaźników. 7,50zł to minimum zasięgu korekty, ale to jest wyłącznie moje zdanie. Nie jestem ekspertem, a jedynie wieloletnim inwestorem na GPW.
No końcówka dosyć optymistyczna. Długi cień, na wysokim obrocie, moze to już koniec. Oby, bo dość dynamiczny ten ruch byl. Widać, ze jest ciagle spora podaż i zastanawiam sie kto tak sypie, bo żadnego infa.
Sypią ci, którzy sporo zarobili i teraz nie chcą stracić zysków. Efekt lawiny. Jak ktoś kupował po 7 zł., to teraz realizuje 11% zysk w obawie przed spadkami. Nie ma tu żadnej ukrytej teorii sposkowej. Jak już pisałem trzeba wystudzić wskaźniki po tak dynamicznych wzrostach i tyle.
Tu nie ma ulicy, tu same fundy siedzą. Wystarczy spojrzeć na forum (cisza) i sposób wychodzenia, pkc bardzo duze paczki. Czekam na jakies info na espi w końcu moze ktos się ujawni, albo ktos poinformuje o sprzedaży. Juz wczesniej pisałem, ze moze ten Koprowski wyłazi i sie potwierdziło. Teraz jak juz zszedl poniżej 5% nie musi nawet informować. Patrzę, ze ten drugi, co ma 12% tez cos tam sypnal w 2020 jakies 15600 akcji, ale to moze mu byla kasa potrzebna na koks
Ucięło mi posta. Kończąc poprzednia myśl - rockbridge ma 10% i tez sypnal ponad 200tys w listopadzie. I właśnie ich obstawiam, ze niedługo pójdzie info o zmniejszeniu zaangażowania. Fajnie by było gdyby zastąpił ich jakis inny tfi, a może norges z 5%.
I dla jasności - normalna sprawa. 1 fund zarobil i realizuje zysk, inny fund widzi potencjał i odbiera. Dla nas malych płotek najważniejsze, ze popyt > podaż i kurs akcji rośnie i oznacza to tylko jedno, ze pakuje sie ktos gruby, inne tfi albo np norges, a jak juz zapakuje, to będzie chciał zarobić.
73 tys szt hehe. Wg stooq na 20 listopada mieli 7,490,101, 22 kwietnia mieli 3,697,177 czyli sprzedali od 20 listopada 3,792,924 szt. Biorąc sredni kurs powiedzmy 7zl to jest jakies 26.5mln. Tak powinien brzmieć komunikat
Podobnie bylo na Timie, jak RB wychodził to kurs byl walony przez kilka miesięcy. Niestety to, aby fund sprzedawał fundowi to jest pobożne życzenie. RB sypie w rynek ile wlezie. Ja zamknąłem pozycję, za kazdym razem jak tylko kurs podrośnie RB będzie sypał aż wyjdzie do zera. Ale spółka do obserwacji, na Tim widać kiedy przestali sypać i co potem nastąpiło.
Pobożne życzenia powiadasz... RB od listopada wywalil akcji za 26.5mln, Koprowski dołożył do tego kolejne wagony akcji, a kurs lata po 7.8, a w porywach nawet 8.7. To mam proste pytanie, dlaczego kurs rośnie i kto odbiera takie ilości akcji?? Logika...