a ty jesteś aaa, czy perspektywy??. Może dla wiarygodności zostaniesz przy jednym nicku. Napisałem post tylko i wyłącznie po dość dużym spadku i przebiciu 6 zł w dół. Nie mam ŻADNEJ TAJEMNEJ WIEDZY, odnośnie raportu, ale bardzo często bywa, że "duży" ma lepsze informacje od takiego małego inwestora jak ja i jak spada, w/g mojej oceny znacznie, to mogę podejrzewać, że z raportem będzie coś nie tak. Z naciskiem na podejrzewać a nie wiedzieć!!! Jakoś zniknęli wieszcze od super wzrostów ma , lu, luginio itp
raczej nie marudzę a staram się być obiektywny, jak żywo jestem zainteresowany wzrostem.............. a kolega widzę fruwa w chmurach. A ostatnie spadki, to oczywiście w oczekiwaniu na rewelacyjny wynik za I kw??. Gdyby kolega nie zauważył to spada już od 10 zł.
spadło z 10 na 7 - na pewno ktoś wie coś więcej ;)
Na spółkach o relatywnie niskiej płynności, zmiany kursu wywołują decyzje pojedynczych inwestorów. Ktoś uznał, że dość zarobił (dość się naczekał), inny, że znalazł "lepszą" spółkę a jeszcze inny sprzedaje by mieć kasę na podatek itd. Liczba kupujących jest ograniczona.
Dopiero informacja o wynikach może zakończyć obecną korektę - warunek jest jeden: wyniki muszą być dobre.