obawiam się że jednak dużo mają jeszcze akcyjek, w cale nie dziwuje im się że sypią bo każdy logicznie myslący ze w okresie 3 lat w związku z inwestycją spółki nie da się zarobić na tych akcjach, poza tym przecież nie będzie przez kilka lat wypłacana również dywidenda, na moje widzimisię te akcje spadną w okolice 5 zł bo potencjału na tej spółce nie ma w ogóle a do kupowania akcje są po prostu za drogie, ja wyszedłem w okolicy 7 zł i czekam na korektę w rejon 5 zeta.
Haha no tak na spółkach, które inwestują nie da się zarobić. Akcje faktycznie są za drogie, wskaźniki jasno to pokazują haha, kurs w średnim terminie wcale nie rośnie pomimo sypania przez fundusz, przychody w pierwszym kwartale wcale nie wzrosną o ok 10 proc, euro też jest najtańsze od lat haha, z wywiadu z viceprezesem wcale nie wynika, że głowni odbiorcy zwiększają zapotrzebowanie na produkty, spółka nie ma skąd brać na inwestycje jest przecież bardzo zadłużona haha, raporty jasno na to wskazują, wcale nie dostała dofinansowań z NCBiR, wcale nie sprzedała za dobre pieniądze zakładu produkcyjnego. Viceprezes w wywiadzie wcale nie powiedział że polityka dywidendowa nie ulega zmianie. Zainteresowanie przekaźnikami do instalacji solarnych maleje z miesiąca na miesiąc. Spółka zadeklarowała że nigdy nie zaciągnie kredytu i będzie finansować inwestycje z bieżącego zysku. W raportach też już nie ma śladu po zysku z 2029r, wszystko przejedli haha
Zapomniałem dodać, że wcale od jakiegoś czasu nie ma podwyższonych obrotów, no nikt nie chce zbierac akcji od Rockbridge, wcale nie latają pakiety po 1000, 2000, 3000 i więcej akcji