• Po ile chcecie sprzedać Dadelo? Autor: ~Max [91.235.230.*]
    Ciekaw jestem do jakiej ceny chcecie trzymać akcje?
  • Re: Po ile chcecie sprzedać Dadelo? Autor: ~Felek [5.39.114.*]
    34-35
  • Re: Po ile chcecie sprzedać Dadelo? Autor: ~Menotti [5.173.202.*]
    Trzymam do bolu, tu powinien byc wieloletni wzrost.
  • Re: Po ile chcecie sprzedać Dadelo? Autor: ~Olaf [94.23.65.*]
    Jestem podobnego zdania. Co miesiąc dokupuję pakiecik na dłużej, Zdrowa spółka z rozsądnym biznes planem, myślę że wkrótce ze znaczącą dywidendą. Wg. mnie inwestycja na lata dla znawców.
  • Re: Po ile chcecie sprzedać Dadelo? Autor: ~Max [91.235.230.*]
    Co prawda sam zadałem to pytanie, ale i ja Wam odpowiem.

Mnie bardziej od ceny interesuje horyzont inwestycyjny, a ten mam wyznaczony na conajmniej 5-6 lat. W ub roku spólka miała przychody 64,5 mln - i mieli ok. 1,5 udziału w rynku. Zacznę powoli sprzedawać jak przychody roczne zbliżą się do tych, które obecnie generuje Oponeo czyli 1 mld - teraz może to się wydawać absurdem ale to jest możliwe... przy ok 20% udziale w rynku, który non stop dynamicznie rośnie i co ważne będzie rósł.

Jak pootwierają w dużych miastach showroomy to będzie strzał w 10!. W ten sposób i przy okazji wykoszą drobną konkurencję.
    Myślę, że jak już będą sklepy stacjonarne to aby mieć klientów przez cały rok, będą poszerzać asortyment o pokrewne sportowe tematy.
  • Re: Po ile chcecie sprzedać Dadelo? Autor: ~Sławek [178.32.45.*]
    Ja traktuje DAD jako inwestycje długoterminową. Dobieram od debiutu. To jedna z nielicznych okazji gdzie można zainwestować na początku drogi rozwoju biznesu. Perspektywy są bardzo obiecujące. Rynek rowerowy w kraju jest rozdrobniony i słabo rozwinięty. Że nie wspomnę o rowerach elektrycznych i hulajnogach. Jak długo będę to zależy jaką politykę dywidendowa przyjmie spółka. Biorą pod uwagę akcjonariusza większościowego uważam że będzie po mojej myśli.
  • Re: Po ile chcecie sprzedać Dadelo? Autor: ~Gggg [5.173.129.*]
    Dopóki będzie pademia, to nie ma co sprzedawać. Kto w tym roku chciał kupić rower to wie o co chodzi.
    Czyli pewnie dlugooo jeszcze.
  • Re: Po ile chcecie sprzedać Dadelo? Autor: ~Marcin [185.246.208.*]
    Przy tej inflacji i denominacji pln to ciężko powiedzieć ile jutro będzie warte dzisiejsze 25,30 czy 35. Wartośc rynku i przedsiębiorstwa będą przyjamniej na bieżąco.
[x]
DADELO 2,08% 58,80 2026-01-02 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.