Nic nie musisz, nis daj sie oszukac. Kupuj co innego lub nic nie kupuj. Kretacz bo ? Jakies argumenty? To co powiesz o prezesie CDProjekt i grze bublu?
InventionMed S.A. sobie obserwuj bo potencjał na 1000% nawet patrzac co zrobili na Letus Capital, Boruta oraz Labocanna.
Spółka buduje szpital szkoleniowy VR / AR o wartości 30 mln przy obecnej kapitalizacji plus 4 mln działka plus ponad 5 mln tutorderm. Działkę kupili za 4,1 mln, dofinansowanie ponad 16 mln. Do tego kupili 19 mln akcji Softblue po 0,22 zl przy obecnym kursie 0,63 zł wykaza duzy zysk. Max w maju 2020 r. 2,94 zł. Obecnie kurs w okolicach historycznych minimum. Max kurs spolki ok 5 zł. Bliźniacza spółka MedApp ma kapitalizację ok. 7 x wyższą. Potencjał wzrostu widze spory. Umowy o współpracy z CROMA PHARMA POLSKA oraz CUTERA Inc. (notowana na Nasdaq)
https://dlaszpitali.pl/nowosci-z-branzy/rusza-budowa-centrum-symulacji-medycznych-vr-i-ar
ja mam pakiet softa wiec tak jakby i Invention. z resztą to w sumie jeden biznes. formalnie tylko są to osobne spółiki. jeden kierul to prezes sbe a drugi prezes INV. Siedziba Inv jest w budynku Softa. zdecydowanie lepiej zapakowac się w SOftblue.
oj leszczu leszczu. daj sobie spokój z giełdą. nie łapiesz podstawowych rzeczy więc tylko się kompromitujesz. Emisja już dawno miała miejsce i była z prawem do poboru więc każdy kto posiadał akcje (lub kupił je przed dniem ustalenie prawa pobotu bo chciał w tej emisji uczestniczyć) kupił sobie akcje po 22 gr. sam mam ich 30k bo taki pakiet starych akcji mi został. nikt przy PP nie traci bo wszyscy akcjonariusze dostali te akcje. no chyba że jakiś geniusz nie chciał brać udziału w emisji i nie oddał papiera przed odcięciem PP od kursu. Nowe akcje już są na rachunku i czekają na dopuszczenie do obrotu. jak chcesz zobaczyć gdzie emisja jest nie fair to zerknij na columbus. tak dług zmieniono na akcje w cenie poniżej 2 zł a kurs gdzie lata? https://obligacje.pl/pl/a/obligatariusze-columbus-energy-wybrali-zamiane-dlugu-na-akcje na sofcie przynajmniej kto miał kase to dobrał akcji by mieć więcej PP.
Nie mam zamiaru nikogo obrażać tak jak ty. Chodziło mi o to że jak ktoś objął po 22 grosze to już ma spory zysk(no chyba że po wprowadzeniu tych akcji ktoś będzie sypał?) ale ci którzy kupili potem już nie są w tak dobrej sytuacji. W momencie kiedy był przydział to kurs akcji był w ok. 50gr więc sprawiedliwie byłoby żeby emisja też była po cenie zbliżonej do średniej z miesiąca dwóch jak to jest przy wezwaniu. No ale co zrobić. Masa jest takich przypadków. Najlepszy wał to na IDH zrobili i to zgodnie z prawem no ale to długa historia.
Ale ty gadasz głupoty. Prezes zarzeka sie ze 0 emisji, a pozniej robi dwie, kurna dwie, a ty go bronisz i mowisz ze git xddddddddddd kurs z 1.3 na 0.6 i super hahahabaha