Przyznaje, że nie zresearchowałem wcześniej tego Slytherine'a, ale teraz sprawdziłem ich gry na Steam i... jest ich bardzo dużo, natomiast tylko 4 przekroczyły 1000 komentarzy (w tym jedna F2P), a rekord wynosi 3300. Także nie są to jacyś giganci. Na wszelki wypadek nie nastawiałbym się więc na jakieś nie wiadomo co z tym Projektem X. Raczej kolejny kamyczek do portfolio, które zapowiada się imponująco, ale jako całość.
Nie zgodziłbym się z tym że projekt X będzie kolejnym kamyczkiem do portfolio. Osobiście w tym projekcie upatruje największego - przewodniego produktu w portfolio CFG (na obecny moment).
Jeszcze odnośnie portfolio Slitherine to jest na prawdę duże i nie prowadzą sprzedaży wyłącznie przez steam ale również przez inne źródła.
Argumenty za tym że Projekt X będzie czymś "dużym":
- Slitherine w tym roku zaczęli nagrywać filmiki z aktualnościami #TeaTime. W pierwszych filmikach pojawia się informacja o 4 dużych, całkowicie nowych, projektach w oparciu o bardzo popularne, nowo pozyskane IP (potem w ramach podpowiedzi co to może być powiedzieli, że na twitterze swoim a także co ciekawe Paradox Interactive dostawali komentarze od graczy że powinni zrobić grę w oparciu o dane uniwersum).
https://www.youtube.com/watch?v=5NvkLAg4ACs
- W aktualnościach slitherine potwierdzają, że pracują nad największymi projektami w swojej historii. Prezes Karbowski również wspominał podczas Capital market week santa claus rally 2020 że projekt X jest największym projektem w portfolio opartym o wielo wielokrotnie bardziej rozpoznawalne IP niż HW i PD razem wzięte (w innym wywiadzie wspominał jeszcze że jest to świetne bardzo znane IP).
Obejrzałem dziś Slitherine #TeaTime. Faktycznie gość dość podniecony był tymi projektami, które przedstawią 11.05. Nic Panie i Panowie nam nie pozostaje jak tylko czekać cierpliwie.
Oczywiście to tylko moje przypuszczenia (ale będę bardzo zdziwiony jeżeli się nie potwierdzą).
Obstawiam że tym IP na którym będzie bazował projekt X będzie Stargate.
I potwierdza mi się to z tym co mówił Marco ze Slitherine na początku roku (że te IP na bazie których opierają swoje 4 najnowsze projekty przewijają się w komentarzach na ich twitterze oraz twitterze Paradoxu). CFG ma Stargate w obserwowanych użytkownikach + widziałem jakieś drobne reakcje związane z universum stargate, Prezes obserwuje Metro Goldwyn Mayer czyli właściciela praw do Stargate. Itp. itd.
W przekonaniu utwierdziła mnie ostatnia prezentacja CFG z aktualnościami ze spółki.
Mianowicie jeżeli ktoś ogarnia programy graficzne może pobawić się z miniaturką projektu x z prezentacji i z poniższym obrazkiem
Battlestar galactica, starship troopers i kilka innych były od dawna do wzięcia na bardzo słabych warunkach. Jeśli ktoś w ogóle na tym zarobi, to slitherine, a CFG jedzie na milestonach.
Bardzo ciekawie sie to zapowiada... moze nareszcie pokaza to na co wielu tutaj tak czeka juz od dluzszego czasu. Ujawnienie przynajmniej jednego z tych tytulow moze zrobic tutaj spory ruch.
No jest bardzo ciekawie. Myślicie że jakby POKS miał rację to będzie atak na ATH? Moim zdaniem fundy się powinny wtedy w końcu pojawić. Tylko jak zwykle ....jak CDRed odbije
To chyba nie ma co oddawać do 70. Ja zakopuje i dobieram, premka w tym roku. Będzie się działo. Brawo Poks szacunek. Może będzie okazją do dobrania zanim tępe fundy się zleca zwykle reakcja odroczona.
Koniec transmisji ??? Niedosyt - można było zrobić tele z CFG jak to było z innymi grami - ale logo CFG obok logo Metro Goldwyn Mayer jakoś ukoi mój smutek :)