nie słuchać akcja 100 co pisze dociekliwy i inne kółkowi by kupować chociaż po 100 sztuk im zależy by robić kółka > a nam zalezy by zniszczyć szorciarzy i dlatego nadal do 12 wystawiamy by w > arkuszu zleceń Bml< było widać ile jest akcji .szorciarze już nie maja czym przerzucać będą zmuszeni odkupywać by oddać bankom a jeśli ktoś dokupi to wystawiamy do 12 maja po 100zł
Jaw sasto bahtalo phral co po cygańsku czyli romsku znaczy Bądź zdrowy i szczęśliwy bracie.
Zrozum ja nie neguję sensu twojej akcji tylko chciałem przekazać ze przy pomocy niewielkiego kapitału można doprowadzić do wzrostu kursu albo przynajmniej jego stabilizacji
A tak przy okazji to słowo Cygan należy pisać duża literą ...
Dnia 2021-04-15 o godz. 14:05 ~Dociekliwy napisał(a): > > Jaw sasto bahtalo phral co po cygańsku czyli romsku znaczy Bądź zdrowy i szczęśliwy bracie. > > Zrozum ja nie neguję sensu twojej akcji tylko chciałem przekazać ze przy pomocy niewielkiego kapitału można doprowadzić do wzrostu kursu albo przynajmniej jego stabilizacji > > A tak przy okazji to słowo Cygan należy pisać duża literą ...
Muszę się poprawić . Romowie w Polsce posługują się nie dialektem Kalderari ( Kotlarzy ) używanym w Rumunii w którym napisałem a dialektami Polska Roma ( Polskich Cyganów ) czy Bergitka Roma ( Górskich Cyganów ) i powinno to brzmeć Jaw sasto bachtało phral :-)))
To co napisałeś to nie po cygansku a po (rumungrycka)
To jest djalek najbiedniejszych cyganow*, (rumungry).ich ciężko zrozumieć...
Ale HAS MURO KAR To juz chyba wszyscy Zrozumieją
Dnia 2021-04-15 o godz. 15:06 ~Seba napisał(a): > To co napisałeś to nie po cygansku a po (rumungrycka) > > To jest djalek najbiedniejszych cyganow*, (rumungry).ich ciężko zrozumieć... > > Ale HAS MURO KAR To juz chyba wszyscy Zrozumieją
Dnia 2021-04-15 o godz. 15:17 ~Dociekliwy napisał(a): > Dnia 2021-04-15 o godz. 15:06 ~Seba napisał(a): > > To co napisałeś to nie po cygansku a po (rumungrycka) > > > To jest djalek najbiedniejszych cyganow*, (rumungry).ich ciężko zrozumieć... > > > Ale HAS MURO KAR To juz chyba wszyscy Zrozumieją > > Tut sał Rom czy gadzio Seba ???
Dnia 2021-04-15 o godz. 15:51 ~Dociekliwy napisał(a): > Dnia 2021-04-15 o godz. 15:33 ~Seba napisał(a): > > Piszę się san a nie sał > > Palikerwa Seba me siklaraw mek te wakereł romanes ...:-)
Dnia 2021-04-15 o godz. 16:57 ~Swojaki napisał(a): > Ciapaki. skończcie te swoje przekomarzanie tutaj! > Wymieńcie emaile, telefony i tam se używajcie do woli!
Oj tam, oj tam , trzeba czasem pogadać na inne tematy , czasem pożartować bo inaczej to forum zamieni się w kostnice takie tu nastroje grobowe ...:-)) Poza tym każda okazja by się czegoś nauczyć jest dobra...
Zrobiłem sobie jaja z Bronka ... ale nie dał się wciągnąć w tę grę .... ale za to ty się na to złapałeś Jak byśmy gadali po grecku to też byś nas uznał za Greków ??? Jeśli znasz ten język chętnie z tobą pogadam ...:-)) A poza tym wszystkim to nie obrażaj Romów !!!