• Kiedy realizować zysk? Autor: ~Michaś [5.173.17.*]
    Dzien dobry, pochwale sie ze osiagnalem na Autopartnerze ok 20% zysku. W poszukiwaniu rady w jakim miejscu realizowac pozycje, natrafilem na zestawienie ktorym sie z wami dziele:
    https://gpwatak.pl/inne/wielkie-podsumowanie-analiz-premium-za-caly-i-kw-2021/ 
    Gdzie wedlug was byscie realizowali pozycje?
  • Re: Kiedy realizować zysk? Autor: ~Michaś [5.173.17.*]
    podbijam pytanie
  • Re: Kiedy realizować zysk? Autor: ~ted [5.173.10.*]
    Ja tez mam takie samo pytanie.
  • Re: Kiedy realizować zysk? Autor: ~poćciwizna [80.255.12.*]
    Realizujcie zysk, gdy będziecie na czczo i głodni ,wtedy sprzedajcie akcje i kupcie śnikersa.
  • Re: Kiedy realizować zysk? Autor: mk13 [81.219.49.*]
    Gdyby odpowiedź była oczywista, to kazdy na świecie byłby bogaty :) sam pofdejmij decyzje czy 20% to dużo. Na tym forum nikt Ci nie doradzi, chyba że ten bez akcji:)
  • Re: Kiedy realizować zysk? Autor: ~aniołstróż [80.255.12.*]
    Dnia 2021-04-16 o godz. 11:12 mk13 napisał(a):
    > Gdyby odpowiedź była oczywista, to kazdy na świecie byłby bogaty :) sam pofdejmij decyzje czy 20% to dużo. Na tym forum nikt Ci nie doradzi, chyba że ten bez akcji:)
    > Patrz wyżej, doradził poćciwizna ,więc nie mów ,że nikt nie doradzi.

• Re: Kiedy realizować zysk? Autor: ~el-loco [89.64.65.*]
    Jest rekomendacja do 13 zł, sami widzimy jak spektakularne wyniki osiąga AP i Inter Cars. Ja wszedłem po 10 zł i zamierzam trzymać przez długi czas.
  • Re: Kiedy realizować zysk? Autor: ~Michaś [5.173.17.*]
    zdecydowałem się jeszcze potrzymać troche moj pakiet. Dziekuje za Wasze glosy.
  • Re: Kiedy realizować zysk? Autor: ~Akcjonariusz [89.64.35.*]
    Jak dojdzie do 13 to ustawię sobie stop lossa na 11,90 i potem co złotówkę będę zwiększał. Zysk zrealizuje się sam.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.60.224.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Kiedy realizować zysk? Autor: michal888 [83.26.248.*]
    wszedłem niedawno lekko poniżej 10 zł i nie sprzedam za mniej niż 11 zł, wcześniej wszedłem też poniżej 10 zł i za szybko sprzedałem po 10,50 zł a w ten sam dzień było 11 zł;), nie wierzyłem, że znów będą mógł tak tanio kupić, firma po sporej korekcie, fundamentalnie wszystko wskazuje na wzrost i to duży, po wynikach z maja pewnie będzie 11-12 zł, nowoczesna platforma elektroniczna zamówień oraz logistyka just in time jest nie do pobicia przez żaden inny handel online, rozwija się na równi z Intercarsem i widać że duży popyt jest na części, nikt nikomu nie zabiera rynku poza wykańczaniem małych dystrybutorów, zabieranie udziałów w rynku tylko zwiększy marże, to jest moja spółka na kup/sprzedaj na ten rok;) tu firma powinna być wyceniana jak ecommerce, bo tak w zasadzie działa, niektórzy dystrybutorzy są tak wyceniani, np. LKQ 21 C/Z; GPC 106 C/Z; OPONEO 23 C/Z a tu mamy marne 10 C/Z;)
  • Re: Kiedy realizować zysk? Autor: ~Sethmen [178.235.146.*]
    Za kwiecien powinny byc rewelacja wyniki rok temu szalence lokdałn wprowadzily a teraz pootwierane wszystko do tego jeuro w dobrej cenie jest
  • Re: Kiedy realizować zysk? Autor: ~milo [31.60.9.*]
    Osobiście się nie nastawiam na kwietniowe wyniki. Wystarczy się przejść po serwisach/ wylkanizacjach. Ze względu na pogodę letni sezon wymiany opon jeszcze nie ruszył, więc sprzedaż opon jest niska, do tego wymiana opon zawsze może być okazja do geometrii, które może prowadzić do napraw zawieszenia (to amortyzator, to drążki, albo wahacze). Ze względu na rozwój spółki i zeszłoroczny lockdown może być plus rdr, ale raczej 5-10% niż 15-20, do których spółka przyzwyczaja. Oczywiście co się nie sprzeda w kwietniu to się sprzeda w maju, ale na sam kwiecień lepiej się nie nakręcać.
  • Re: Kiedy realizować zysk? Autor: ~Czekam [80.238.115.*]
    Warto się to branżą interesować, kwiecień niżej niż 35% to nie będzie. Wrócę po wynikach ba kwiecień. Dynamika tej spółki i to co robią daje możliwości w drugim kwartale na wycenę min 15zl
  • Re: Kiedy realizować zysk? Autor: ~Jaa [46.134.91.*]
    Ja obstawiam koło 160 mln obrotów w porównaniu do 112,5 mln w zeszłym roku daje ponad 42% na kwiecień, wynika to że w marcu 23 dni robocze a w kwietniu 20 dni, sprzedaż dzienna utrzymana a można liczyć na lepiej
    Poczekamy zobaczymy spolka super inaczej tylu fundow by nie bylo
    No i jak się rizwiha, trzy i pół miesiąca za nami i 8 nowych oddziałów otwarte plus rozbudowa dwóch kluczowych magazynów Bierun, Pruszków.
    Brawo.
    No i 15pln puk puk
    Brawo
    Jeszcze jakiegos megakolosa maja budowac do przeladunkow czy juz buduja to troche zje zysk za kwartal ale dobrze jak chca zarabiac musza sie rozwijac
    Kolejne super info trzeba się rozwijać
    Ale będzie kwiecień..........szybujemy na min 15
  • Re: Kiedy realizować zysk? Autor: ~milo [31.60.39.*]
    Kwiecień będzie bez szału. Przejdź się po serwisach. Z miejsca Cię przyjmą co jak na kwiecień jest bardzo zaskakujące. Wszystko przez pogodę. Ludzie się nie palą, żeby zrobić wymianę opon+ jakiś wiosenny serwis zawieszenia. Nie ma też parcia na naprawy "przed majówka". Oczywiscie co się nie sprzeda w kwietniu to się sprzeda w mają i tak ramach wyniku rocznego się to usredni, ale na same kwietniowe wyniki nie ma sie co napalać. ALE, jeżeli w obecnych warunkach okazałoby się, że kwiecień miałby porównywalna dynamikę wzrostu z okresem styczen- marzec to znaczyłoby, że spółka się naprawdę dynamicznie rozwija. Tak, czy inaczej kwieceń będzie "przekłamany" i moim zdaniem wyniki kwietniowe nie będą odzwierciedlały potencjału spółki.
    Min +35, wrócimy do tematu do publikacji spółka rozwija się bardzo dynamicznie. Tylko w pl w tym roku otworzyli 8 nowych oddziałów.
    Czas otworzyć nowe ath 13+
  • Re: Kiedy realizować zysk? Autor: ~jaa [46.134.100.*]
    Oponeo działa na wskaźniku rentowności 14%, a tu na Autopartnerze mamy 23%, tam jest 23 C/Z a tu 10 C/Z; systemem elektronicznym i logistyką just in time już dawno przegonili zachodnie firmy, tu mamy wzrost +50% obrotów a tam na zachodzie stagnacja lub brak wzrostu, wycena na poziomie bardzo biednego kuzyna, firma się tylko różni tym że ma nowocześniejszy park logistyczny, tańszą kadrę i pewnie lepiej wykształconą niż na Zachodzie;)
[x]
AUTOPARTN -2,22% 17,60 2026-03-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.