• ile macie akcji POZBUDU w sensie procentowym portfela? Autor: ~drago [185.125.227.*]
    Dobrałem:), Pozbud to już 30% mojego portfela:)Sam jestem ciekawy jak będzie wyglądała sytuacja po wynikach.

• Re: ile macie akcji POZBUDU w sensie procentowym portfela? Autor: ~Kr [195.210.60.*]
    Zanim doczekamy sytuacji "po wynikach" to "dzielni akcjonariusze" Pozbudu będą go nadal sprzedawać w dół po kilkaset akcji ....
  • Re: ile macie akcji POZBUDU w sensie procentowym portfela? Autor: ~drago [185.125.227.*]
    Pamietaj że tutaj niektórzy dobierali pozbud za 1, niektórzy za 2 itp, dla nich realizacja zysków po 3 ma sens, dla mnie to inwestycja minimum 2 lata(chyba że sytuacja ulegnie zmianie, jakieś nieprzewidziane okolicznosci itp), mocno wierzę że ta firma z tymi ludmi może mieć dwucyfrową wartość za akcje, dlatego nie zamierzam realizowac zyskow teraz:)
  • Re: ile macie akcji POZBUDU w sensie procentowym portfela? Autor: ~inwestor [95.160.148.*]
    ostrożnie, nie przeważaj tak mocno w portfelu mało płynnych spółek
    30% to dużo, nie wiem ile to jest samych akcji, ale 1/3 portfela w jednej spółce to już troszkę hazard
    u mnie największa pozycja to torpol, potem kolejno kęty, mirbud, pozbud, pzu
    dzisiaj wywaliłem cały erbud
    40% portfela to gotówka

• Re: ile macie akcji POZBUDU w sensie procentowym portfela? Autor: ~drago [185.125.227.*]
    Dnia 2021-04-14 o godz. 16:33 ~inwestor napisał(a):
    > ostrożnie, nie przeważaj tak mocno w portfelu mało płynnych spółek
    > 30% to dużo, nie wiem ile to jest samych akcji, ale 1/3 portfela w jednej spółce to już troszkę hazard
    > u mnie największa pozycja to torpol, potem kolejno kęty, mirbud, pozbud, pzu
    > dzisiaj wywaliłem cały erbud
    > 40% portfela to gotówka
    >

wiem, masz racje , dokładnie mam 28,5% ale 30% nie przekroczę:)
  • Re: ile macie akcji POZBUDU w sensie procentowym portfela? Autor: korben [77.114.41.*]
    Dnia 2021-04-14 o godz. 16:35 ~drago napisał(a):
    > Dnia 2021-04-14 o godz. 16:33 ~inwestor napisał(a):
    > > ostrożnie, nie przeważaj tak mocno w portfelu mało płynnych spółek
    > > 30% to dużo, nie wiem ile to jest samych akcji, ale 1/3 portfela w jednej spółce to już troszkę hazard
    > > u mnie największa pozycja to torpol, potem kolejno kęty, mirbud, pozbud, pzu
    > > dzisiaj wywaliłem cały erbud
    > > 40% portfela to gotówka
    > >
    >
    > wiem, masz racje , dokładnie mam 28,5% ale 30% nie przekroczę:)

A jak beda dobre wyniki ibedzie roslo to od razu sprzedajesz jak pozycja przekracza 30%?

Naprawde duze pieniadze mozna zrobic trzymajac dynamicznie rosnace Spolki (o ile kontynuuja dobra passe).

U mnie POZBUD to 17% portfela, troche mniej mam KERNEL, dalej jest DEKPOL, IMCOMPANY, AGROLIGA, HORTICO.
  • Re: ile macie akcji POZBUDU w sensie procentowym portfela? Autor: ~inwestor [95.160.148.*]
    też przyglądam się firmą ukraińskim
    szczególnie IMC. jako jedyna płaci dywidendę.
    p.s.
    skracam jak pozycja zaczyna przytłaczać portfel.

• Re: ile macie akcji POZBUDU w sensie procentowym portfela? Autor: korben [77.114.41.*]
    KERNEL tez placi (w tym roku juz placil).

Rosnace pozycje staram sie trzymac (zaleznie od relacji ceny do fundamentow) - mysle ze najdluzej trzymalem do 30-40% portfela.
[x]
COMPREMUM 2,07% 0,89 2025-10-09 14:18:38
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.