Pamietaj że tutaj niektórzy dobierali pozbud za 1, niektórzy za 2 itp, dla nich realizacja zysków po 3 ma sens, dla mnie to inwestycja minimum 2 lata(chyba że sytuacja ulegnie zmianie, jakieś nieprzewidziane okolicznosci itp), mocno wierzę że ta firma z tymi ludmi może mieć dwucyfrową wartość za akcje, dlatego nie zamierzam realizowac zyskow teraz:)
ostrożnie, nie przeważaj tak mocno w portfelu mało płynnych spółek 30% to dużo, nie wiem ile to jest samych akcji, ale 1/3 portfela w jednej spółce to już troszkę hazard u mnie największa pozycja to torpol, potem kolejno kęty, mirbud, pozbud, pzu dzisiaj wywaliłem cały erbud 40% portfela to gotówka
Dnia 2021-04-14 o godz. 16:33 ~inwestor napisał(a): > ostrożnie, nie przeważaj tak mocno w portfelu mało płynnych spółek > 30% to dużo, nie wiem ile to jest samych akcji, ale 1/3 portfela w jednej spółce to już troszkę hazard > u mnie największa pozycja to torpol, potem kolejno kęty, mirbud, pozbud, pzu > dzisiaj wywaliłem cały erbud > 40% portfela to gotówka >
wiem, masz racje , dokładnie mam 28,5% ale 30% nie przekroczę:)
Dnia 2021-04-14 o godz. 16:35 ~drago napisał(a): > Dnia 2021-04-14 o godz. 16:33 ~inwestor napisał(a): > > ostrożnie, nie przeważaj tak mocno w portfelu mało płynnych spółek > > 30% to dużo, nie wiem ile to jest samych akcji, ale 1/3 portfela w jednej spółce to już troszkę hazard > > u mnie największa pozycja to torpol, potem kolejno kęty, mirbud, pozbud, pzu > > dzisiaj wywaliłem cały erbud > > 40% portfela to gotówka > > > > wiem, masz racje , dokładnie mam 28,5% ale 30% nie przekroczę:)
A jak beda dobre wyniki ibedzie roslo to od razu sprzedajesz jak pozycja przekracza 30%?
Naprawde duze pieniadze mozna zrobic trzymajac dynamicznie rosnace Spolki (o ile kontynuuja dobra passe).
U mnie POZBUD to 17% portfela, troche mniej mam KERNEL, dalej jest DEKPOL, IMCOMPANY, AGROLIGA, HORTICO.