Dnia 2021-04-14 o godz. 14:43 ~Sheep napisał(a): > https://mailchi.mp/1bb93ab8b8b8/alert-inwestorski-inteliwise-wykorzysta-start-polskiego-regionu-google?e=6b28afb4ea
Dnia 2021-04-14 o godz. 20:24 ~Marek napisał(a): > Bardzo dobra wiadomość
Hmm, nie widzę podstaw do takiej oceny.
Google wchodzą ze swoją ofertą AI. ITL może wprawdzie korzystać z usług typu BigQuery, BigTable czy Kubernetesa, ale poza wzrostem dostępności i niezawodności ( niestety nic za darmo) nie widzę miejsca do synergii. Ale może nie znam oferty ITL na tyle aby móc zobaczyć potencjał dla nich w pojawieniu się takiej chmury googlowskiej. Jeśli widzicie, to chętnie zapoznam się z taką wizją.
Poza oczywistą możliwością wyrobniczego wdrażania oferty Google Cloud...
To raczej dobra wiadomość dla integratorów, bo przez rynek przejdzie fala zmian - Google nawet planują szkolenia dla firm pod kątem implementacji swojej oferty.
Szefa HR tez szukają, Może Romuś się załapie? Coś mówił że on na szefa HR się pisze. Zawsze to de emerytury mozna dorobic. A jak się ma tyyyyle czasu....
Mroczus to twierdzisz że powinni swoją chmurę walnąć i za darmo he przy okazji instalacji dostęp dawać. Ale by wtedy serwerów musieli mieć, i instalację ppoz! No majątek by im skoczył, byłbyś strasznie zadowolony. Paczać byś wtedy na wskaźniki i Eddytte elegancką.Taka przysadzistą. :)))Tylko tam po prawej stronie musiał byś nic a nic nie zauważać :)))
Jeszcze jakieś eleganckie biuro w wieżowcu i parking podziemny na 10 poziomów się by przydało. Tylko nie daj Boże w leasingu. Byś nam zdjęcia ochroniarzy przesyłał :)
Do Mrocznego gadam, ale on nie lubi już mnie i olewa ;(((. A Ty się nie wtrącaj jesali z łaski swojej możesz... Zadaj coś merytorycznego, bo jakby nie ja to wogóle nic by tu niki... No to co sądzisz o tej chmurze google i CAŁOPOLSKIM DOSTĘPIE WSZĘDZIE ( w teorii wszędzie) Dobrze to czy nie dobrze dla InteliWise??? Trafiny ruch czy nie, co to da, jakie są zagrożenia, jak i co konkurencja, Do przodu my czy nie do przodu???? No dawaj Mądralo...
W wyniku nabycia udziałów Limtel, Grupa Kapitałowa Inteliwise S.A. stanie się wiodącym w Polsce dostawcą wyspecjalizowanym w dostarczaniu na polski oraz globalny rynek, chmurowych technologii IT automatyzujących obsługę klienta i transakcje e-commerce, opartych o Sztuczną Inteligencję (AI). Zarówno Inteliwise jak i Limtel dostarczają wiodącym markom z obszaru e-commerce, administracji publicznej oraz globalnych przedsiębiorstw cloud'owe rozwiązania informatyczne dotyczące obsługi klienta (customer service, cloud communications, web self service). Rozszerzenie Grupy Kapitałowej Inteliwise S.A. o spółkę Limtel znacząco wzmocni ofertę produktową, w szczególności w obszarze najnowszych technologii automatyzacji i wykorzystania AI (Sztucznej Inteligencji) w ramach infolinii, live chat'a oraz chatbot'ów. Synergia produktowa zostanie osiągnięta poprzez uzupełnienie brakujących wzajemnie produktów umożliwiających oferowanie pełnej komunikacji "omni-channel": głosowej (voice), wideo oraz tekstowej. Łatwiejsze będzie konkurowanie na rynkach globalnych, gdzie obie spółki mają klientów. Oczekiwanym efektem jest zwiększenie powtarzalnych przychodów oraz marż operacyjnych Inteliwise. Oczekuje się, iż synergie pomogą w oczekiwanym przez inwestorów oraz akcjonariuszy Inteliwise szybszym wzroście oraz wygenerowaniu znaczącej wartości dodanej, na dość rozdrobnionym rynku dostawców rozwiązań chmurowych.
MROCZUŚ!!!! To milion lat temu było!!! Swiat się zmienia rynek sie zmienia, koszty się zmieniaja TYLKO TY POZOSTAJESZ NIEZMIENIONY PO WSZE CZASY !!!! Limtel dał telekom i numerki które Inteli ma i rózności infrastrukturowo prowajderskie i takie tam. A chmura to w zapomnienie poszła bo się nie opłacała!!! I Odpis na to MASZ!!! A Ty od kiedy korzystasz z chmury co ???? No Ty oczywiście i z cała pewnością od 50 lat conajmniej :)))
Same spece tutaj. Co jeden to lepszy. A akcji po 2.2 dalej brak. A po 1.6? Choc trochę? Wiem _ gruby nas ubrał we wszystko co miał po 2 zł i zwiał na Maltę.chmury ogldac. A mam o czym to ja chciaŁem. Włas