• Podsumowanie sesji 13.04.2021 Autor: ~Triuph [91.231.122.*]
    Formacja: Czarna Marubozu
    Wskaźniki: sprzedaj
    Krzywe kroczące: mocne sprzedaj
    PP
    2.24
    2.04
    1.94
    1.74
    AT negatywna.
    Jeżeli odbije na 2.28-2.34 to zmieni formacje na Przenikanie Hossy, w innym
    przypadku nadal Czarna Marubozu
    Osobiście obstawiam przeciwko aktualnemu trendowi i na koniec tygodnia wieszczę odwrócenie trendu spadkowego .
    Pierwszy przystanek na 3.10 w maju 4.00 powinno być uklepane. Docelowo dwu cyfrówka.
    Gdybym się jednak pomylił i na koniec tygodnia widział pikujący kurs to obiecuję, iż nie będę Państwu więcej zaśmiecał zacnego forum.
    Z poważaniem, Triuph

• Re: Podsumowanie sesji 13.04.2021 Autor: ~gappa [5.173.11.*]
    moze nie zaduzo ale na zielono:)
  • Re: Podsumowanie sesji 13.04.2021 Autor: ~ferdek [188.147.99.*]
    prowadzisz ten kurs jak niemowlaka chacha
  • Re: Podsumowanie sesji 13.04.2021 Autor: ~Triuph [91.231.122.*]
    14.04.2021
    Przenikanie Hossy - prognoza pozytywna
    Wskaźniki: kupuj (2.11-2.15)
    Krzywe kroczące: neutralnie (dla niecierpliwych 2.36 sprzedaj)
    PP
    1.98
    2.64
    3.08
    3.74
    4.18

https://www.biznesradar.pl/candlesticks/TOS,1h,900
  • Re: Podsumowanie sesji 13.04.2021 Autor: ~Misiek [37.47.48.*]
    Osobiście mam nadzieję, że bardziej niż AT sprawdzi się to, że przez te kilka dni po prostu odsiano bananowe dzieci giełdy, które miały nadzieję, że kurs dzień po dniu będzie rósł 20-30% i w ciągu tygodnia podwoją swój kapitał.
    Mam nadzieję na pozytywny scenariusz a jak będzie to się okaże. Póki co trzymam akcje.
    Pozdrawiam
    Misiek
  • Re: Podsumowanie sesji 13.04.2021 Autor: triuph [91.231.122.*]
    Dzień dobry
    po prostu mają przerwę i nie handlują
    należy poczekać
    ważne, jest to bezpieczny walor co prawda brak wolumenu obrotu ale
    to może być dla inwestorów korzyść tylko nie wszyscy dojrzeli aby to zrozumieć
    dystrybucja nastąpić musi i to będzie dzień naszych żniw
    po pełnej analizie "dostępnych" informacji o osobie jaką jest p.Konrad Sobecki
    uważam, iż nasz kapitał jest bezpieczny,
    cytując klasyka "dbajmy o kapitał zamiast o zyski, które same zadbają o siebie"
    Pozdrawiam i życzę cierpliwości

Na walorze widać nienaturalne ruchy a czasami anomalie w arkuszu a to już nie wróżenie z wykresów ani
    fusów czy tam kul to jawna prognoza pogody : nadciąga silny wiatr od południa

Triuph,
    Rozumiem, że piszesz o tzw. pozytywnych przepływach popytu?
    Bardzo dobrze to wygląda, zawsze przynajmniej zwiastuje wybicie a czy się ziści jak zwykle czas pokaże.
    Pozdrawiam
    Misiek
    Misiek,
    Postaraj się odszukać to co masz dostrzec w tym bełkocie poniżej.
    W dzisiejszych czasach autopsja nie można napisać o czym się pisze.
    Za prawdę przychodzą osobiste podziękowania od panów ze smutnymi twarzami.
    Miałem taki sen,
    na przełomie sierpnia śnił mi się światowy krach rynków, widziałem starców z bardzo grubymi papierosami,
    którzy coś ustalali, nie wiem co ,bo to tylko sen, stale się zastanawiali czy zrobić coś tego lata czy pod koniec
    roku, śnił mi się bardzo przedsiębiorczy mądry człowiek z koneksjami ale diametralnie inny niż ci okrzyczani właściciele
    kurzych ferm gdzie produkują z jajek wydmuszki i ten człowiek sprytny i wybitny nie wiedzieć skąd znał ten mój sen, rozumiał go
    znacznie bardziej niż ja i w tym moim śnie powiedział: Ja wiem co mam zrobić !
    W raporcie rocznym Tamexu jest zapis o dbaniu o zadowolenie akcjonariuszy ! a to 94,29% akcji.
    Jedziemy w drezynie ale trzymamy się pociągu, który jest w drodze.
    Pytanie brzmi, na której stacji wysiąść bo tylko zawodowi sportowcy biegną do mety, pozostałym to nie służy.
    Z poważaniem,
    Triuph

Dzięki. Wydaje mi się że zrozumiałem to co trzeba. Kluczowe pytanie na której stacji jest pętla. Trasa raczej długa, będzie trzeba przejechać przez kilka skrzyżowań, tylko na której stacji pętla...
    Pozdrawiam
    Misiek
    Witam !
    Misiek, nawet nie myśl o pętli bo to b. odległy punkt. Stoi pociąg na zajezdni. Wygodne i obszerne miejsca w nim są limitowane, a że został wyposażony w system Acceleration Slip Regulation oraz Buzz/S2 to ze względu na wyższe ciśnienie nie występuje w nim efekt dławienia przepływu przez turbin.
    Pozdrawiam serdecznie,
    Triuph

Dla mniej wtajemniczonych :)
    Tamex jest analogiczny z 02 NFI przed Romkiem lecz poszerzony mocą o silną progresję.

Pamiętajmy, najwyższą wartością w naszym świecie jest Czas !!!
    ... i tu ciekawostka: Nie wiem czy jesteście zorientowani ale nikt na świecie nie odpowiedział na pytanie
    Co to jest czas ?
  • Re: Podsumowanie sesji 13.04.2021 Autor: ~samm [83.26.109.*]
    Sam sobie odpowiedz...
    Triuph,
    Nawet nie myślę o wysiadce, szczególnie że dzisiejsza sesja pokazała wygaszenie podaży w okolicach 2 PLN. Oczywiście na takich spółkach i przy takim ff to może być złudne, ale wierzę, że podaż na tym poziomie rzeczywiście wygasła.
    Jutro lub pojutrze prognozuję sesję z dwucyfrowym poziomem ff i oczywiście liczę na kontynuację trendu wzrostowego.
    Pozdrawiam
    Misiek
[x]
TAMEX 0,00% 2,06 2025-09-26 10:16:20
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.