• Dadelo C/Z = 93, Answear C/Z = 88, SFD C/Z = 19 Autor: ~RafalZ [188.47.44.*]
    W dzisiejszym raporcie spółka dokładnie zaznaczyła jaki udział w strukturze sprzedaży ma e-commerce (B2C).
    73 % i tendencja rośnie.

Zatem porównywanie tych spółek dla mnie bardzo zasadne.

• Re: Dadelo C/Z = 93, Answear C/Z = 88, SFD C/Z = 19 Autor: ~dywagacja [85.221.150.*]
    Dnia 2021-04-12 o godz. 18:43 ~RafalZ napisał(a):
    > W dzisiejszym raporcie spółka dokładnie zaznaczyła jaki udział w strukturze sprzedaży ma e-commerce (B2C).
    > 73 % i tendencja rośnie.
    >
    > Zatem porównywanie tych spółek dla mnie bardzo zasadne.
    >

Pewnie masz rację bo np. takie e-obuwie jak wycenili to kosmos i jeszcze chętni na objęcie pakietu po takich wycenach na e-obuwie są. SFD przy tym na tle branży ma nadal skromną wycenę a następuje przecież agresywny rozwój na rynki zagraniczne.
  • Re: Dadelo C/Z = 93, Answear C/Z = 88, SFD C/Z = 19 Autor: ~RafalZ [188.47.44.*]
    Solorz i Brzoska za 20 % E-obuwie zapłacili 1 mld zł.
    Daje to wycenę 5 mld zł, żeby to dokładniej zobrazować 34xEBITDA.

Gdybyśmy mieli podobnie wycenić SFD, wartość spółki wynosiłaby 620 mln zł.

Jeśli chodzi o SFD widzę jeden fundamentalny atut.
    Z informacji udzielonej przez spółkę, w strukturze sprzedaży dominują marki własne, a to one generują najwyższą marżę.
  • Re: Dadelo C/Z = 93, Answear C/Z = 88, SFD C/Z = 19 Autor: ~inwestor [91.231.93.*]
    e-commerce w ponad 70%, silna marka własna, rosnący rynek suplementów, bardzo szybki rozwój, dynamiczna ekspansja zagraniczna i przejście na gpw.

Czego chcieć więcej? Bo ja szczerze mówiąc nie jestem w stanie wymyślić. Wiem tylko, że spółka niebawem ponownie mnie zaskoczy pozytywnie, choć wydaje się że już nie bardziej nie można.
  • Re: Dadelo C/Z = 93, Answear C/Z = 88, SFD C/Z = 19 Autor: ~RafalZ [188.47.44.*]
    Uważam, że może nas jeszcze zaskoczyć.
    Wygląda na to, że dynamika wzrostu sprzedaży jeszcze przyspieszy.

• dlatego napisałem, że nie wiem czym ale zaskoczy! Autor: ~inwestor [91.231.93.*]
    Bardzo możliwe, że obrotami, ale nie tylko. Sklepy stacjonarne za granicą pozwolą zbudować tam rozpoznawalność marki. Aż się boję pomyśleć co będzie jak otworzą siłownie... Wtedy faktycznie może być jeszcze większy wzrost!
  • Re: Dadelo C/Z = 93, Answear C/Z = 88, SFD C/Z = 19 Autor: ~lmi [37.47.96.*]
    Żadna z tych spółek nie ma takiego ruchu NA DOMENIE jak SFD.

MOŻNA POWIEDZIEĆ ŻE RUCH JEST 50X MNIEJSZY

SPRAWDZIŁEM TO
[x]
SFD 2,31% 3,10 2025-09-26 16:09:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.