• Poniedzialek. Autor: ~Kuba_Rozpruwacz [89.70.153.*]
    Czesc, czesc. Patrzac dlugoterminowo, wydarzyla sie dzis wazna rzecz - ruszyl nowy indeks najbardziej innowacyjnych spolek, do ktorego nalezy Blirt. Indeks wbrew wyobrazeniu niektorych mordeczek, nie zostal stworzony, zeby robic wiecej kolek :) No nie. To inicjatywa majaca znaczenie dla spolek, ktore opieraja swoj rozwoj o badania naukowe. Jest pomyslem - ktory jesli sie sprawdzi, bedzie roznymi drogami wspieral spolki do niego nalezace. Od promowania projektow wsrod instytucjonalnych inwestorow, po inicjatywy w instytucjach rzadowych, unijnych, etc. kreujacych srodowisko dla rozwoju przedsiewziec wymienionego indeksu. Tak to rozumiem. Druga sprawa, z dalekiej perspektywy, na ktorej wyjasnienie czekalem, to czy ktos ze spolki sprzedawal akcje. Stawialem tak 50-50. Zadna z odpowiedzi nie wplywa na moje zaangazowanie inwestycyjne w Blirt, ale brak komunikatu do tej pory znaczy raczej, ze to sie nie wydarzylo.

Co do kursu, to od tygodnia aktualne jest to co opisalem w poscie Niekonczaca sie 4. Obserwujemy skuteczna obrone poziomu 20.0, a jednoczesnie, jest to aktywnosc kolarzy, spoldzielni i tych ktorzy zdecydowali dobierac. Oczywiscie tych ktorzy nie wytrzymuja napieca i sprzedaja tez. W interwale 15 minutowym widze konkretne poziomy - ktore kurs straszy, ze przelamie - ale tak naprawde moim zdaniem porusza sie w malych polach akumulacji, co jakis czas je zmieniajac (jasne prostokaty), zeby na roznych poziomach powyciskac co sie da. Zeby teraz pierwsze kolko mialo sens, kurs powinien odbic od dna o conajmniej 10-20%. Wtedy kolarze dadza rade zrobic na czysto 5-10% i beda szczesliwi :) Zolta linia to poziom 22.0, nad ktory kurs powinien wejsc i przez jakis czas sie pobujać (zeby zakonczyla sie ewentualna dystrybucja). Ale kurs moze odjechac wyzej np. pod 25.0 budzac nadzieje i leki na forum, a w takiej atmosferze, kolka robią sie najlepiej. Obstawiam rozne scenariusze, ale ten ze beda grane jakies koleczka wydaje mi sie najblizszy. Zawsze lacze to z innymi zjawiskami, jak niesmiale, czasem zabawne, dokazywanie na forum, proby straszenia, sklocenia, podszywanie sie, obrazanie, natarczywe sianie watpliwosci etc., ale cel jest tylko jeden: rozbujac lodke - po to by na forum i w glowach zapanowalo zamieszanie. Tak latwiej sterowac. Dlatego tak wazne jest, by kazdy mial swoja strategie, ktora opiera o swoje przemyslenia, a nie o wpisy na forum (moje tez). No i tak, stawiam, ze ruch w dol gasnie, ale jesli zagramy nizej, to tam bede czekal z walizami :)

I jeszcze jeden drobiazg na koniec. Kiedy nieszczesnego 1 kwietnia kurs zaczal stabilizowac sie miedzy 21.50 a 23.0, pojawil sie niejeden watek, ze to koniec spadkow, mozemy kupowac. Czulem, ze nic podobnego i grajacy na krotki termin, ktorzy juz wtedy kupili, dzisiaj są w mniej korzystnej sytuacji na kolko, niz Ci ktorzy kupuja na poziomie 20-21. Dlatego kazdy musi pamietac, ze spekulacja wymaga doswiadczenia. Dzieki za Wasz czas i pamietajcie, ze ten wpis nie jest porada inwestycyjna. Czesc.

https://i.imgur.com/0uIeAHA.png

• Re: Poniedzialek. Autor: ~PanPawel [91.224.180.*]
    Jak zwykle warty przeczytania post, 19.50 to pewnie takie maksymalne minimum jakie możemy zobaczyć i potem już będziemy kierować się w górę.
  • Re: Poniedzialek. Autor: ~Kuba_Rozpruwacz [89.70.153.*]
    Dziekuje. Kurs pojdzie tam gdzie najmniej z nas w pierwszym odruchu postawiloby swoje pieniadze, ze pojdzie. Tam gdzie spekulanci moga kupowac, kiedy inni nie chca kupowac i tam gdzie mozna sprzedawac, kiedy nie ma konkurencji do sprzedawania. Jesli uda sie wykupic rynek na obecnym poziomie, to robimy ruch w gore, jesli nie, to moze byc zbierane troche nizej, bo jest to dobry trigger dla slabszych do oddania. Ale jest tez wtedy ryzyko dla kolarzy i spekulantow, ze wydarza sie rzeczy niespodziewane. Oni nie chca rzeczy nispodziewanych, tez trzymaja sie ramy. Ale tak czy inaczej kurs w dluzszym ujeciu bedzie podazal za rynkowym trendem.
  • Re: Poniedzialek. Autor: ~Pati [91.227.156.*]
    Myślę ,że zbyt mało czasu poświęcamy na forum fundamentom spółki Blirt.

Przyznam się ,że Blirta postrzegałam na początku jako spółkę typowo covidową ale po ostatnim raporcie zmieniłam zdanie. Z niecierpliwością bedę czekać na raport za I , II i następne kwartały, bo wydaje mi się ,że wynik za 21 rok powinien zostać utrzymany taki jak w 20 ,a może być lepiej . Pamiętajmy że nowy oddział który oddali zaczął produkować dopiero teraz i może jeszcze nie na full, trzeba również pamiętać ,że to już produkt własny Blirta, dużo bardziej rentowny,
    Mam też nadzieję ,że cena akcji będzie odzwierciedleniem wartości spółki.

• Re: Poniedzialek. Autor: ~rtomala [94.31.99.*]
    ja mam swoje zdanie na temat ruchów obserwuje was od kilkunastu dni wyczekuje tego delikwenta mam nadzieję ,że nie czyta forum
    Dnia 2021-04-12 o godz. 19:50 ~rtomala napisał(a):
    > ja mam swoje zdanie na temat ruchów obserwuje was od kilkunastu dni wyczekuje tego delikwenta mam nadzieję ,że nie czyta forum

Może za dużo sobie wyobrażasz ,a to był tylko wysyp leszczy, którzy kupili pod raport ,tak jak moja koleżanka morelka.
    może

co nie zmienia faktu ,że 90 % z was liczyło ,że prezes sypał
    Kazdy bral to pod uwage. Byc moze niektorzy oparli o to zalozenie swoje ruchy, chociaz mi to nie przyszlo do glowy.

Dnia 2021-04-12 o godz. 20:25 ~rtomala napisał(a):
    > może
    > >
    > >
    > > co nie zmienia faktu ,że 90 % z was liczyło ,że prezes sypał

Myślę ,że prezes ma zagwózdkę , bo przez trzy dni sprzedawał 100 tys akcji przy dość wysokich obrotach i zwalił kurs o 30% ,to co dalej, chyba jednak ma nauczkę. Zobaczył jak ulotna jest jego fortuna :)
    Pozdr.
    Dnia 2021-04-12 o godz. 20:35 ~Pati napisał(a):
    >
    > Dnia 2021-04-12 o godz. 20:25 ~rtomala napisał(a):
    > > może
    > > >
    > > >
    > > > co nie zmienia faktu ,że 90 % z was liczyło ,że prezes sypał
    >
    > Myślę ,że prezes ma zagwózdkę , bo przez trzy dni sprzedawał 100 tys akcji przy dość wysokich obrotach i zwalił kurs o 30% ,to co dalej, chyba jednak ma nauczkę. Zobaczył jak ulotna jest jego fortuna :)
    > Pozdr.

Piszę o dniach 11.01 -13.01 br
    z mojego punktu widzenia mnie nie interesuje prezes tylko ten delikwent co tu z wami robi co chce
    Dnia 2021-04-12 o godz. 20:41 ~rtomala napisał(a):
    > z mojego punktu widzenia mnie nie interesuje prezes tylko ten delikwent co tu z wami robi co chce

Niech Ci będzie ,niczego nie neguję Sherlocku Holmsie :)
    Rtomala powodzenia. :)
  • Re: Poniedzialek. Autor: ~Sheep [78.11.162.*]
    Czyta forum, czyta
  • Re: Poniedzialek. Autor: ~Mj [79.185.31.*]
    Kogo masz na myśli? Tego, który tu wstawia czasem zlecenie na S ok. 12 tys. akcji?
  • Re: Poniedzialek. Autor: ~morelka [83.6.210.*]
    Dnia 2021-04-12 o godz. 19:53 ~Pati napisał(a):
    > Dnia 2021-04-12 o godz. 19:50 ~rtomala napisał(a):
    > > ja mam swoje zdanie na temat ruchów obserwuje was od kilkunastu dni wyczekuje tego delikwenta mam nadzieję ,że nie czyta forum
    >
    > Może za dużo sobie wyobrażasz ,a to był tylko wysyp leszczy, którzy kupili pod raport ,tak jak moja koleżanka morelka.

A skąd Ty Pati wiesz, kiedy i pod co kupiłam akcje :) Nie udzielam się na forum, więc nie możesz na tej podstawie wysnuwać wniosków pod co kupiłam akcje :) Pozdrawiam Cię nieustająco
    Dnia 2021-04-13 o godz. 09:09 ~morelka napisał(a):
    > Dnia 2021-04-12 o godz. 19:53 ~Pati napisał(a):
    > > Dnia 2021-04-12 o godz. 19:50 ~rtomala napisał(a):
    > > > ja mam swoje zdanie na temat ruchów obserwuje was od kilkunastu dni wyczekuje tego delikwenta mam nadzieję ,że nie czyta forum
    > >
    > > Może za dużo sobie wyobrażasz ,a to był tylko wysyp leszczy, którzy kupili pod raport ,tak jak moja koleżanka morelka.
    >
    > A skąd Ty Pati wiesz, kiedy i pod co kupiłam akcje :) Nie udzielam się na forum, więc nie możesz na tej podstawie wysnuwać wniosków pod co kupiłam akcje :) Pozdrawiam Cię nieustająco

Jeśli, źle oceniłam Twój wpis, w którym piszesz, że jak się coś zarobi to trzeba zmiatać ,to Cię przepraszam i witam jeszcze jedne silne ręce inwestorskie .:)
    Pozdr.
    Podzielam Twoje zdanie. Od pierwszych postow pisalismy, ze chociaz covid i testowanie szybko nie minie, to fundamenty swoich wyborow rozpatruje pod katem branzy i spolki biotech / diagnostycznej na dluzej. Dlatego nie zainwestowalem w zadna spolke stricte covidowa, produkujaca testy, bo na longa - sam covid - to dla mnie za malo. Ze spolek, ktore zarobily na covidzie, Blirt wypadl u mnie najciekawiej. Portfolio Blirta ma szerokie zastosowanie poza covidowe. Rynek enzymow, ktore produkuje Blirt, ma rosnac globalnie w bardzo dynamiczny sposob (po covidzie). Jesli spolka wykorzysta covid, zeby sie w tym rynku umoscic, to bedzie to wlasnie to, po co zainwestowalem.
    A jednak troszkę się zgadzamy :P
    W wielu sprawach :) A tu link do takiej informacji.
    https://blirt.pl/aktualnosci/blirt-wpisany-do-systemu-zarejestrowanych-eksporterow/
    Dnia 2021-04-13 o godz. 09:28 ~Kuba_Rozpruwacz napisał(a):
    > W wielu sprawach :) A tu link do takiej informacji.
    > https://blirt.pl/aktualnosci/blirt-wpisany-do-systemu-zarejestrowanych-eksporterow/

Dzięki Kuba.
  • Re: Poniedzialek. Autor: ~zart [46.238.109.*]
    fajne te Twoje sciemy. nie ma co :))
    Pozyjemy, zobaczymy. Milego dnia. :)
[x]
BLIRT 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.