Obecnie kurs jest na dyle zdołowany że Elzab spokojnie po ogłoszeniu wyników w najbliższy piątek może podjąć decyzję o wypłacie dywidendy, ponieważ sprzedaż w ostatnim kwartale była o wiele większa niż w poprzednich (gdzie poprzednie były na wysokim poziomie).
Dywidenda ?Predzej postępowanie układowe ,naprawcze.Chłopie nie rozumiesz,że tam jest „brudna bomba” i zostanie odpalona w dzień wynikow. Waldek ma intuicje
Art.296 K.K sobie poczytaj, bo mam już dosyć nagabywania i oczerniania spółki. Nawet nie masz ukrytego IP, dojście do Ciebie to minuta pracy. Wprowadzanie ludzi w błąd i szerzenie fałszywych informacji to nie byle jakie przestępstwo.
Naganianie na wzrosty to uczciwe twoim zdaniem kolego? Ile tu jest faryzeuszy ? Zapowiadają finansowa ucztę na elzabie prawie w każdym wpisie, to jak się do tego mają paragrafy.?Ostrosnosc i rozwaga to podstawa na GPW. Lepiej dmuchać na zimne zwłaszcza że kurs nie rośnie.A AT nie wskazuje na wielkie konfitury .Czy to nie wystarczający sygnał ostrzegawczy przed wynikami? I nie odbierzesz mi głosu szantażem ( to jest karalne)bo ty cos sobie tam uważasz i nikt nie może mieć innego zdania.Obluda i manipulowanie w jedną stronę !
O nie nie mój drogi, mylisz pojęcia, osoba, która mówi że podoba jej się to i tamto, nie czyni nikomu krzywdy i szkody, ale jeżeli ty podajesz informacje, że spółka zapewne jest w słabej kondycji, nie popierając tego żadnym argumentem tylko swoimi domysłami, to negatywnie wpływasz na jej odbiór i szkodzisz jej wizerunkowi. Jeśli się nie boisz i chcesz robić to dalej to śmiało, ale nie gwarantuję, że nikt tego nie zgłosi, a później będziesz myślał czy dobrze robiłeś, gdy nie starczy ci oszczędności na opłacenie kar...
Nie kłam manipulancie,to pomówienie ,z próba zastraszenia, uważaj na słowa ostrzegam ,w żadnym poście nie podałem informacji o złej kondycji spółki, były tylko domysły i powołanie się na intuicje w świetle żadnej pozytywnej reakcji kursu na rzekomo dobre wyniki które odtrąbiane są tu od tygodni przez większość postujacych. To samo sugeruje AT.
Spółka sama sobie szkodzi.Zero komunikacji brak czytelnej wizji rozwoju.Nawet wejscie w fotowoltaike jedynie dla mocno zaintersowanych sama spółka a przeciez chocby w tym temaci mozna by podać jakąś stretegie rozwoju.No i przesuniety raport roczny jak by to był holding uj wie ilu spółek
Swoją drogą ja bym się nie obraził za dywidendę od zarządu za trzymanie papieru tyle czasu. Za ich bezczelny i nieudolny system informowania inwestorów o nowych etapach rozwoju, po kiego grzyba Comp trzyma elzab na giełdzie dla prestiżu?
juz sie od jakis 5 lat zastanawiam po co, ale jedyne co mi przychodzi to tylko to, że comp po prostu nie ma hajsu na wykupienie resztówek elzabu z rynku i tyle
Dnia 2021-04-12 o godz. 19:41 ~Danger napisał(a): > Art.296 K.K sobie poczytaj, bo mam już dosyć nagabywania i oczerniania spółki. Nawet nie masz ukrytego IP, dojście do Ciebie to minuta pracy. Wprowadzanie ludzi w błąd i szerzenie fałszywych informacji to nie byle jakie przestępstwo.