• Matematyka... aktywa... zobowiązania... Autor: ~inwestor [37.248.210.*]
    Elektrobudowa jakie ma zobowiązania?

Elektrobudowa ile są warte aktywa?

Elektrobudowa ile maksymalnie może odzyskać pieniędzy od Orlenu?

Proszę o informację na temat dzierżawy na 5 lat, umowa jest korzystna? Ile Spółka na tym zarobi?

Syndyk sprzedał udziały w zależnej od Elektrobudowy spółce Energotest niemieckiej firmie SPIE Central Europe, która zaoferowała 18,4 mln zł.

Dobra cena sprzedaży spółki Energotest?
  • Re: Matematyka... aktywa... zobowiązania... Autor: ~Jon [89.64.31.*]
    inwestor to Tomasz Chrust z Lublina, znany ze spółek takich jak
    Krezus Jujubee Neurone Studio.
    Jego prawdziwy nick to Tomi albo tomi - niebieski.
    Proszę uważać na tego człowieka
  • Re: Matematyka... aktywa... zobowiązania... Autor: ~AmberGold [31.0.40.*]

Poczekaj Tomi na plan spłaty wierzycieli to się dowiesz. O ile Ci go syndyk albo sędzia komisarz udostępnią.
  • Re: Matematyka... aktywa... zobowiązania... Autor: ~inwestor [31.0.70.*]
    Kupiłem akcje elektrobudowy i nie chciałem ujawniać swoich danych osobowych.

Inwestor o nicku " jon " namierzył mnie po IP i publicznie udostępnił moje dane plus zdradził moją tajemnice o akcjach elektrobudowy.

Co mam zrobić w takiej sytuacji? Mogę iść na policję?
    Widzę, że już broń ultymatywną odpalamy.

A myślałem, że kopiemy się po kostkach ale nie wyżej.
  • Re: Matematyka... aktywa... zobowiązania... Autor: ~kobieta_upadła [37.225.15.*]
    Twoje dane oraz ilość akcji Elektrobudowy są od dzisiaj publiczne, a dokładniej dostępne dla każdego, kto ma przynajmniej 1 akcję Elektrobudowy. Od dzisiaj Elektrobudowa jest spółką akcyjną niepubliczną, a więc cały akcjonariat, nie tylko ten powyżej 5%, jest dostępny do wiadomości pozostałych akcjonariuszy. Listę można dostać w Biurze Maklerskim.

Spółka publiczna - spółka akcyjna, której przynajmniej 1 akcja jest w publicznym obrocie na GPW.
    Spółka niepubliczna - spółka akcyjna, która nie ma żadnych akcji w obrocie na GPW.

9 kwietnia Elektrobudowa stanie się spółką niepubliczną, a zatem zaczną ją obowiązywać przepisy wprowadzone niedawno.

Od 1 marca 2021 r., zgodnie z przepisami art. 32813 KSH, na żądanie spółki niepublicznej, której akcje są zarejestrowane w KDPW lub na żądanie jej akcjonariusza, podmioty prowadzące rachunki papierów wartościowych (czyli biura maklerskie) są obowiązane udostępnić za pośrednictwem KDPW następujące informacje: (...)
    link 

A zatem od 9 kwietnia ten kto będzie miał akcje Elby może wydać dyspozycję w swoim biurze maklerskim, że chce otrzymać listę akcjonariuszy Elektrobudowy, czyli niepublicznej spółki zdjętej z obrotu na GPW.
    Biuro Maklerskie ma wtedy obowiązek taką listę każdemu akcjonariuszowi udostępnić.

Wg. opis na stronie będzie to realizowane w ciągu 5 dni.

Dnia 2021-04-09 o godz. 19:50 ~inwestor napisał(a):
    > Kupiłem akcje elektrobudowy i nie chciałem ujawniać swoich danych osobowych.
    > >
    > > Inwestor o nicku " jon " namierzył mnie po IP i publicznie udostępnił moje dane plus zdradził moją tajemnice o akcjach elektrobudowy.
    > >
    > > Co mam zrobić w takiej sytuacji? Mogę iść na policję?

Tomi od dzisiaj wszystkie twoje dane są jawne i możesz sobie darować pogruszki z policją
  • Re: Matematyka... aktywa... zobowiązania... Autor: witkacy73 [89.64.55.*]
    Wiem co to są gruszki, ale nie wiem co to "pogruszki". Możesz doprecyzować?
    Widzisz, nie dość, że wtopiłeś to jeszcze stałeś się publiczny cokolwiek by to miało znaczyć, chociaż jesteś udziałowcem interesu niepublicznego (od dzisiaj godz. 00:00).

Co za pardoxon.
    Tomi to oszust, oszukał mnóstwo ludzi na Jujubee, Neurone, próbował i tutaj.
    Niestety zapomniał że w dniu dzisiejszym wyciekną jego dane w zupełnie przepisowy sposób. :)

Karma już do ciebie wraca Tomaszku
    A ja tam myślę, że ci co kupują akcje bankruta albo przegrywają w trzy karty sami są sobie winni.
  • Re: Matematyka... aktywa... zobowiązania... Autor: ~inwestor [31.0.70.*]
    Do inwestora "Jon"

Na jujubee nikogo nie oszukałem pisałem to co było w raportach i w komunikatach i to co mówił prezes wywiadach:) nawet prosiłem żeby każdy czytał komunikaty i wszystko dokładnie sprawdzał. (daj linka do tematu w którym oszukuje kogoś)

Tutaj na elektrobudowie nikogo nie oszukałem... akcje kupiłem spekulacyjnie i nie chciałem zeby ktoś o tym wiedział...dlatego napisałem z innego nicku.

Elektrobudowa Inwestycja dużego ryzyka i świadomie zaryzykowalem...
  • Re: Matematyka... aktywa... zobowiązania... Autor: ~Ahmed [195.149.64.*]
    Panie "inwestor",

powoływanie sie na urząd policji jest co najmniej "niestosowne" w tej sytuacji i świadczy o braku Pana wiedzy nt RODO i ochrony Pana danych osobowych jako obecnego akcjonariusza Elektrobudowy.

Panie "Jon",
    w tym przypadku absolutnie prawda leży po Pana stronie, w przypadku jakichkolwiek kroków podjętych przez "inwestora" służę pomocą adwokacką - w przypadku zaistniałego incydentu proszę o kontakt w tym wątku.

Z pozdrowieniami.
    Dzięki Ahmed, sam sobie z nim poradzę :D oszukał mnie na poprzednich inwestycjach, manipulował informacjami o spółkach.
    Czekam na jego pierwszy krok, niech idzie na policję :) wtedy ja odkryje moje karty które mam na niego, a koszty procesów sądowych jakie poniesie spowodują że będzie pracować na 3 zmiany :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.64.31.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Straszne. Włos się jeży.
  • Re: Matematyka... aktywa... zobowiązania... Autor: tomi-niebieski [31.0.70.*]
    Do " Jon " Wybaczam ci.

Jak cię oszukałem na innej spółce? Zawsze pisałem to co było w raportach i w komunikatach... wcześniej miałem nick nie zarejestrowany i ciągle ktoś pisał głupoty z mojego nicku.

Możemy prywatnie porozmawiać i wszystko wyjaśnić?

Pozdrawiam tomi-niebieski i autor tematu z nicku inwestor. Nie pisałem ze swojego nicku bo wstyd mi było się chwalić akcjami elektrobudowy.
  • Re: Matematyka... aktywa... zobowiązania... Autor: ~AliBaba [5.173.3.*]
    A co to ma być? zagranie dobry glina zły glina? A kto jest tym dobrym a kto złym? ~Jon jest tym dobrym a ~tomi-niebieski jest złym ? czy odwrotnie? Próbujecie urabiać publikę i szukacie leszczy na umowy cywilnoprawne...
  • Re: Matematyka... aktywa... zobowiązania... Autor: ~Karol [45.10.139.*]
    ten Jon [89.64.31.*] to ma lekko pod głowa jak mozna ujawniac dane osobowe to podlega pod rodo .
    jak Tomi to by zgłosił to facet ma przechlapane podlega karze od 3 do 8 lat jak zostna spełn ione przesłanki ucierpienia osoby którego dane zostąły udostępnione

nie jest to prawda ze po wykluczeniu spólka staje sie spóką niepubliczną dalej nia jest tylko nie ma statusu notowan na gpw .
    Zawsze po przezjęciu spólka może wtócic na gpw ale z przyczyn ekonomicznych nikt tego nie robi .

PRZEPRASZAM TOMIEGO I PROSZĘ O WYBACZENIE
  • Re: Matematyka... aktywa... zobowiązania... Autor: tomi-niebieski [31.0.70.*]
    Do inwestora "Jon"

Spokojnie... nie bój się... nigdzie nic nie będę zgłaszał.

Nic złego się nie stało.

Pozdrawiam tomi-niebieski
  • Re: Matematyka... aktywa... zobowiązania... Autor: ~kobieta_upadła [37.225.15.*]
    > nie jest to prawda ze po wykluczeniu spólka staje sie spóką niepubliczną dalej nia jest tylko nie ma statusu notowan na gpw .
    > Zawsze po przezjęciu spólka może wtócic na gpw ale z przyczyn ekonomicznych nikt tego nie robi .

Mógłbyś rozwinąć ten temat? Np. podać przykłady lub odnośniki do ustawy?

Bo sprawdziłam definicje w ustawach i wygląda to tak:

(ustawa o wprowadzaniu do obrotu):
    20) spółce publicznej – rozumie się przez to spółkę, której co najmniej jedna akcja jest dopuszczona do obrotu na rynku regulowanym lub wprowadzona do obrotu w alternatywnym systemie obrotu na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej;

Bo jeśli spółka nadal jest publiczna, to dlaczego syndyk podał w raporcie, że nie będzie raportów finansowych w tym roku?
    Przecież spółka publiczna ma obowiązek podawać te raporty?

[x]
ELBUDOWA -9,93% 0,43 2021-04-08 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.