• Wasko vs Comarch Autor: ~samu [185.56.211.*]
    Siema. Mam pytanie bo nie znam sie na tej branży. Czy Wasko i Comarch to firmy, które zajmują się tym samym i rywalizują o tych samych klientów? Chcę wejść w spółki IT i szukam odniesienia dla obecnej wyceny Wasko. Wydaje mi się, że ma kapitalizację 10 x mniejszą niż Comarch a pod kątem przychodów jest tylko 3-4 razy mniejsza i jest spora szansa, żę urośnie. Tylko nie wiem czy dobrze ten biznes rozumiem
  • Re: Wasko vs Comarch Autor: ~kloks [194.110.114.*]
    robi podobne rzeczy plus troche w infrastrukturze więc ciekawa dywersyfikacja
  • Re: Wasko vs Comarch Autor: ~Kr [195.210.60.*]
    W infrastrukturze maja duży kontrakt dla PKP, Nokia jest liderem konsorcjum razem z Wasko jest jeszcze Pozbud i Herkules
  • Re: Wasko vs Comarch Autor: ~samu [185.56.211.*]
    Dzięki za odp. A to jest typ spółki ekspansywnej, którą ciągnie do wzrostu i nowych źródeł przychodów czy bardziej klimaty rodzinne i nic na siłę? Zastanawiam się czy to firma, która rośnie o tyle samo co sektor czy może jest trochę bardziej ambitna
    Jestem na Wasko krótko od niecałych 2 miesięcy, kupiłem go bo ma kontrakt razem z Pozbudem i Herkulesem dla PKP

tu jest wykres:
    https://www.biznesradar.pl/stopa-zwrotu/WASKO 

Ludzie są tu zdecydowanie dłużej powiedzą Ci jak się zachowuje.
    Ja mogę powiedzie tylko tyle ze od wyników za IV kw. rośnie z poziomu ok 1,30

Poczytaj trochę wątków na forum opinie tu są różne.
  • Re: Wasko vs Comarch Autor: ~Leo [188.147.99.*]
    Zastanawiam się czy to firma, która rośnie o tyle samo co sektor czy może jest trochę bardziej ambitna.
    Leo akurat Twoje zdanie na ten temat mniej więcej znam od dwóch miesięcy bo go tu czytałem :)).
    Tyle ze ostatnio chyba trochę się zmienia ?

ale widziałeś ten wykres na Biznesradar.... sam jestem zaskoczony tym zestawieniem z Wig-Informatyka !!
  • Re: Wasko vs Comarch Autor: ~Kris [188.146.249.*]
    Na wykresach się kończy. Tak jak cała bananowa. Wasko może i coś robi ale slabo z zyskiem na papierze. Można mieć w portfelu. Kiedy był armagedon z covidem zaliczył lekki Zjazd poniżej 90 gorszy. A od nastu lat buja się od 1 do 2 zł. Także wiele nie stracisz. Nikt nie wie co kombinuje główny akcjonariusz który ma chyba 85 procent akcji. Ale chyba nic. Ma wywalone co mu każą to robi
  • Re: Wasko vs Comarch Autor: ~babano [5.253.206.*]
    co może kombinować za wyjątkiem przejścia na emeryturę , chyba chciałby sobie troche poleżeć na leżaku ?
  • Re: Wasko vs Comarch Autor: ~Kris [188.146.249.*]
    Pewnie nie leży. Weś się ogarnij człowieku.
[x]
WASKO -0,55% 1,79 2025-09-23 10:48:18
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.