• Cena emisyjna- 25 złotych Autor: ~Rado [176.115.82.*]
    Moim zdaniem bardzo dobra cena! 16,67% dyskonta w stosunku do ceny aktualnej. Czekamy na informację, co to za gagatek :)
  • Re: Cena emisyjna- 25 złotych Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    Rado cena jak cena. Przecież kurs za pysk wzięty, żeby właśnie dyskonto było minimalne.Licz od ceny w dniu ogłoszenia planów emisji....

• Re: Cena emisyjna- 25 złotych Autor: ~Kosa [46.93.27.*]
    Zgadzam sie. Teraz jestem ciekawy czy to kasa na film/serial czy jednak projekty z Movie Games.

Po komunikacie dot. Image games, zakladam, ze nie bedzie to spolka gieldowa. I dobrze.
  • Re: Cena emisyjna- 25 złotych Autor: ~Wiadereczko [188.137.30.*]
    Projekt filmowy jak na razie we mgle, więc pewnie kasa na grę. I dobrze.
  • Re: Cena emisyjna- 25 złotych Autor: ~Qwerty [37.47.5.*]
    Wszystko było na walnym, uśmiechniecie się do fanpli to może wam uchyli rabka tajemnicy - kasa z emisji nie idzie na projekt z moviegames - tam finansowanie nie od pli - ta kasa na coś innego :)
  • Re: Cena emisyjna- 25 złotych Autor: ~Kosa [46.93.27.*]
    To ja sie uśmiecham do ciebie i fanpli :)
    Czyli jakiś news w drodze!
  • Re: Cena emisyjna- 25 złotych Autor: ~Kibic [37.190.159.*]
    News w drodze i odjazd na 100zł chyba jutro. Szykują genialne gry już w 2022 i seriale animowane dla Netflixa. Jutro chyba zawieszą notowania bo na Walnym mnóstwo pozytywnych info. Emeryci już są w blokach startowych z 13 emeryturą, całość na Pli.
    @kibic
    O 2 w nocy? No trollu ale ostry masz d..y :)

• Re: Cena emisyjna- 25 złotych Autor: ~fanpli [89.64.70.*]
    to kto się do mnie uśmiecha?
    oby został mu ostatni ząb bo i ten z wrażenia można połknąć...
    ale, ok:
    kasa te 6 mln na wyłącznie autorskie IP bez MOV!
    Image Games to jakby wartość dodana - pojawiła się propozycja i równolegle jest prowadzona
    kasa pójdzie na dewelopowanie gier zespołów w PLi, które już nad tym siedzą
    to nie segment AA ale zawsze coś, do końca roku powinno się coś ukazać
    w połowie roku jakaś zajawka, może trailer i sondowanie rynku
    ech, panowie tyle tego było, że spędziłbym cały dzień opisując wszystko...
    i tak powiecie, że głuchy jestem i źle słyszałem
    dlatego na kolejne walne, pewnie niedługo?
    hehe, radzę się ruszyć i samemu ten miód na uszy usłyszeć
    będzie okazja na walnym podsumowującym rok 2020!
    dodam tylko, że jest naprawdę ciekawie i obiecująco - plus zmian rynku w ciągu roku
    a pli zaufało ...kilka funduszy, co powinno wreszcie ustabilizować notowania
    i skończyć z tym spekulacyjnym postrzeganiem i kręceniem jakiś kółek
    CIERPLIWOŚCI...

• Re: Cena emisyjna- 25 złotych Autor: ~Kosa [160.46.252.*]
    Dzieki.
    Dzięki fanpli.
    https://www.onet.pl/film/onetfilm/jodie-turner-smith-przez-hejt-zrezygnowala-z-nowego-wiedzmina/8ycv5nr,681c1dfa
    Ja bym nie wierzył w te rasistowskie rewelacje Onetu. Pandemiczny rok i harmonogramy się zmieniają co chwilę, więc trzeba wybierać. A Onet klasycznie w tonie "Polacy rasiści..."
    @FanPli
    Rozsądni ludzie nawet nie zaglądają na onet.
  • Re: Cena emisyjna- 25 złotych Autor: ~Kosa [160.46.252.*]
    Jedno pytanie jeszcze:

"Image Games to jakby wartość dodana - pojawiła się propozycja i równolegle jest prowadzona
    kasa pójdzie na dewelopowanie gier zespołów w PLi, które już nad tym siedzą
    to nie segment AA ale zawsze coś, do końca roku powinno się coś ukazać"

Masz na mysli, ze PLI oprocz Image Games planuje juz/czy juz pracuje nad "swoimi" grami wylacznie rozwijanymi przez PLI, bez Movie Games?

Na walne bedzie mi ciezko, bo na obczyznie jeszem. Dzieki!
    cyt
    ''Masz na mysli, ze PLI oprocz Image Games planuje juz/czy juz pracuje nad "swoimi" grami wylacznie rozwijanymi przez PLI, bez Movie Games?''
    ... dokładnie tak, jest kilka zespołów deweloperskich, które już coś robią
    do końca roku coś gotowego się ma ukazać
    połowa personelu platige jest w jakiś sposób związana z gamingiem - tak powiedział sternik
    mov celuje w półkę wyżej jako producent gier i właśnie dzięki współpracy z pli jest to realne
    chyba normalnie to takiej spółki nie byłoby stać aby zamawiać usługi graficzne w pli
    bo te najwyższej jakości są bardzo drogie - np min cinematica 3 d to koszt ok bańki
    fajnie się to wszystko układa
    w samym serwisie jest też pole do podniesienia marży bo np w stanach takie usługi są 2 razy droższe
    już dziś ponad 60% przychodów to zagranica
  • Re: Cena emisyjna- 25 złotych Autor: ~Kosa [80.187.120.*]
    Super dzieki.

Tak sobie myśle, ze może Rado ma racje i temat z Blo nadal istnieje. Jakaś większa kooperacja w przyszłości.
    https://strefainwestorow.pl/artykuly/gaming/20210408/image-games-movie-games
  • Re: Cena emisyjna- 25 złotych Autor: ~Huehue [45.135.187.*]
    I tak po każdym walnym. Fanpi wraca cały mokry, jakie to cuda nie widział ....
    Różnica jest taka, że tym razem jest inny Prezes, który do całej kaskady powtarzających się błędów operacyjnych sprzed lat dodał nowy poziom abstrakcji

To jest dla mnie sygnał całkowitego wycofania się z jakichkolwiek planów inwestorskich i rozgoryczenie.

W mojej niezmiennej ocenie największym problemem PLI był, w skrócie, multi-tasking. Który poza utratą jakości i wizerunku powodował i powoduje wielkie koszty.
    Szansą dla PLI była specjalizacja w kierunku produkcji filmów fabularnych i animowanych. To była naturalna droga rozwoju.
    Teraz PLI przedstawia multi-tasking do kwadratu.

Rynek gier to nie zabawa w startupy i gierki mobilne z najdroższą bazą specjalistów w tej części Europy. Ktokolwiek z PLI kto podjął się robienia gier, nie będzie robił w tym czasie filmów. Kolaże za to będą mieli eldorado. Szkoda tylko ludzi w PLI. 6mln strzeli w rok.

Oby się nie okazało, że robią gry VR Dolina Królów lub inne g... dla TVP

Chciałbym się mylić. Sprawdźcie mnie za rok.
    Tak huehue- gula chodzi...
    Kasa z emisji to też wirtual i w ogóle cała reszta też, strategia i image games ect.
    opanuj się bo doznasz ciężkiej depresji
    a, fakty trzeba po prostu akceptować!
    ps. Zauważyłem, że niektórzy nawet lubili cię czasem poczytać, ale dziś pokazałeś się jako zwykły troll i do tego ignorant, wstyd.
  • Re: Cena emisyjna- 25 złotych Autor: ~Huehue [45.135.187.*]
    A żebyś wiedział...
    Szkoda spółki i mojego czasu. PLI może robić gry, a nawet sprzedawać pańską skórkę przed cmentarzem.

To, co jest pewne to, że nie będzie mieć energii operacyjnej, która jest potrzebna na stworzenie filmu fabularnego. PLI desperacko łapie wszystkie sroki za ogon pogrążając się w kosztach.

Film, animacja, czyli liniowa pełnowartościowa opowieść to wybitnie trudny proces, do którego stworzenia w PLI brakuje przeróżnych specjalistów zamkniętych w 2-3 brakujących departamentach. Za to strona produkcyjna i postprodukcja jest gotowa od lat.
    Zamiast tego dowiadujemy się, że istniejący pracownicy muszą się przebranżowić prawie całkowicie na produkcję rozrywki interaktywnej. Dla człowieka z ulicy brak kompetencji w PLI dla produkcji interaktywnej nie jest tak oczywisty. Bo wiadomo. Gry i filmy to tylko grafika. A grafik, producent, animator to wszystko już umie i niby wystarczy po prostu zacząć.

Z rynku filmowego, na którym PLI mogło być liderem, Prezes postawił na fajnie brzmiące (modne gamedevy) , gdzie spółka będzie nowicjuszem w lesie startupów i dobrze prosperujących producentów gier. Za to bardzo drogim zespołem i jeszcze większym garbem kosztów utrzymania niezrealizowanych aspiracji na egzotycznych rynkach grafiki.

Oddzielna spółka z Mov ma sens i nie pozwoli wydawać przez PLI funuszy projektowych gry, na martwe departamenty. Inwestorzy chcący zarobić na grach robionych przez PLI samodzielnie, powinny przypilnować, aby spółka nie rozsmarowywała wydatków na niespełnione marzenia z kilku frontów, które stoją bez roboty, zanim pojawił się covid. Zresztą. Jak ktoś widzi interes w grach robionych wspólnie z Mov to powinien raczej wejść w akcje tej nowej spółki, a nie w PLI, po co ryzykować i pakować się w trupa bez płynności.

Tak Fanpi mam gula w gardle i szkoda mojego czasu, aby o tym mówić. Jeśli PLI przeżyje do pierwszej premiery gry, to mam nadzieje, że nie stanie się cmentarzem filmowych aspiracji.

A finansowo, bardzo cieszę się, że powstrzymałem się z decyzją inwestycji w tym roku. To jest dla mnie bardzo wartościowa informacja Fanpi. Oczywiście interpretuje ją bez twojego legendarnego infantylnego podniecenia i pozbawionego krytycznego myślenia para-marketingu bankiera.
    Jesteś jak krzywe zwierciadło, przez które widać środek PLI jak zna się, pod jakim ciężki kątem jesteś skrzywiony. Mam nadzieję, że ewentualnych inwestorom udaje mi się "odkrzywiać" tę twoją rzeczywistość sukcesu:)

Inwestowanie z powodu planów gamingowch w PLI jest tak absurdalne, jak podjecie decyzji o zakupie akcji Orlenu, bo ma robić elektryczne samochody. Fajnie brzmiące, ale jednak bzdury.
    Niech jeszcze wsadzą bezrobotnych ludzi z eventów do pisania kodu multiplayer. Bo to w sumie to samo: zarządzanie przepływem ludzi i rozrywka grupowa. A B S U R D goni absurd. Wyniki mówią same za siebie.
    Trzymajcie się.

Ciagle nie możesz znaleźć pracy po tym jak Cię posunęli, czy nie możesz się z tym pogodzić?
    Fabularne filmy animowane to gigantyczne koszty, a przecież trzeba mieć pomysł na scenariusz, a z tym PLI może mieć problem. Niech zostaną przy formach krótkometrażowych, jakiś serial 5-10 min ? Wtedy fabuła jest ważna, wystarczą efekty wizualne. Jeżeli gry im wyjdą to będzie jazda.
    powinnoo być "fabuła nie jest ważna".
    ''Fabularne filmy animowane to gigantyczne koszty, a przecież trzeba mieć pomysł na scenariusz, a z tym PLI może mieć problem. Niech zostaną przy formach krótkometrażowych, jakiś serial 5-10 min ? Wtedy fabuła jest ważna, wystarczą efekty wizualne. Jeżeli gry im wyjdą to będzie jazda.''
    kojarzenie pli wyłącznie z animacją nie jest prawidłowe
    w swoich szeregach mają świetnych reżyserów, spokojnie mogą zrobić serial czy też film z aktorami
    legendy polskie są tego żywym przykładem, również praca przy zajawce medium
    poza tym, virtual set daje im duże możliwości - ograniczenia kosztów przy optymalizacji efektu
    to nowy trend i takie filmy się kręci
    jest też tańsza wersja animacji niż ta ich sławna 3d, którą też się świetnie posługują np w apex legend
    oraz nowa i tańsza wylansowana przez nich - ta zastosowana w adol
    dodam, że obecnie pan bagiński ma ok 20 projektów na tapecie i jak wypali z nich 2-3 to będzie super
    nie należy zapominać o serwisie dla którego nadchodzi coraz lepszy okres - odrodzenie się reklamy i zapowiedź kolejnych
    sezonów wiedźmina oraz prequelu - to rocznie 7-8 dodatkowych baniek
    ps> takim defetystom jak huehue polecam jednak osobiste uczestnictwo w walnych i dyskusję kierunkową z ludźmi odpowiedzialnymi za stratagię i jej realizację i wtedy wyciąganie wniosków a nie megalomańskie teorie w autorskim stylu - ''ja huehue wszystko wiem najlepiej i basta - to jest ja ... IGNOTROLL! i jedyna objawiona prawda''
    hehe, oczywiście nic innego się nie liczy i nie ma znaczenia, nawet cos takiego jak wiara....
    >> wiara czyni cuda, a nadzieja jest jej umocnieniem <<

• Re: Cena emisyjna- 25 złotych Autor: ~Reggaer [87.207.84.*]
    Fanpli , Tomek Baginski gra na wlasny rachunek . Nie mieszajmy jego projektow z projektami platige.
    ''Fanpli , Tomek Baginski gra na wlasny rachunek . Nie mieszajmy jego projektow z projektami platige.''
    i tak i nie - na razie to tylko film wg dukaja to własny rachunek
    tak poza tym to większość jest dla pli i trudno się dziwić bo w końcu to czołowy akcjonariusz i tzw
    wartość dodana czyli prawdziwy majątek tutaj jest
    i taka ciekawostka - co prawda z powodu opóźnień przychody i kasa z sezonu2 gł się przesuną na ten rok
    ale, jednak faktury wspomnianej osoby jako producenta wykonawczego już były w 4 kw 2020 i tego rocznych księgowane
    cfo o tym na walnym wspomniał
    zamiast snuć dziwny hipotezy to nie lepiej wpaść na walne i po prostu zapytać daną osobę?
    chyba lepiej...wkrótce kolejne walne więc każdy ma taką możliwość
    Cinematiki i animacja to dwie stare i główne nogi serwisu, doszły vfx
[x]
PLATIGE 0,34% 5,92 2026-05-15 16:42:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.