Przecież to na chłopski rozum jest szwindel i oszustwo względem osób, które kupowały akcje na emisji debiucie po 35 zł.
Czy to znaczy, że komuś zaoferowali własne akcje których sobie mogą uchwałami wyemitować do woli po cenie 0,10 zł a kurs nawet obecny przyjmijmy jest 25 zł...
czy to znaczy, że ktoś dostał akcje z wyłączeniem innych po 250 razy taniej niż kurs rynkowy??
25 zł / 250 = 0,10 zł tj o 25000 % taniej! Dwadzieścia pięć tysięcy procent taniej !!
Czy tak można? Czy tj fair? Zauważyłem, że spółki na GPW takich machlojek nie robią. To Ci co objęli akcje są milionerami wam powiem!
taka spółka chyba powinna być ukarana za takie zachowania?
szkoda ze nie rozumiesz podstaw, akcje były sprzedawane po 35 !!!! a 10 gr to wartość nominalna akcji, ludzie jak wy inwestujecie na gpw, jak czytać nie potraficie, i podstaw elementarnych nie macie? .
Ale czy takie uwłasczenie kogoś tak tanimi akcjami w tym momencie przy takim kursie jest właściwe?
Co z tego, że akcja ma wartość pierwotną 0,10 zł,
czy te osoby mając je w obrocie mają 0,10 zł za akcje czy 25 zł?
Mniemam, że jak tylko je obejmą mają je po kursie rynkowym czyli wartość im rośnie.,, czyli objęli akcji za 10000 zł to mają natychmiast po kursie 2500000,00 zł - 2,5 mln z 10 tyś....!!!! i tj wg Ciebie okay, nie znam się na giełdzie.
I wg Ciebie jest okay, że wybrańcy je dostali poza obrotem?
I kolejne pytanie do Ciebie znawcy: I wg Ciebie okay, że nie ma takich akcjach nawet lock-upu??
Wiesz co ja myślę, podbijajcie kurs na maksa dla tych wybranych, a jak te tanie akcje sprzedają to będzie tutaj dokładnie jak na SIM FABRIC, też gamingu! Zwała na uśrednienie pewnie spadnie do 15-20 zł jak nic....
Tak, nie znam się na giełdzie tak jak Ty, ale zapiszę twój IP. i za jakiś czas poszukam jaki będzie kurs z ciekawości i co piszesz wtedy w temacie.... A może pracujesz dla tych z góry....
Jak zwykle spółka z nc nastawiona na zarabianiu na kursach i nowych emisjach... a to, że Żona, Brat, Wujek i Ciocia i kolega jakiś objął akcję pozostanie na zawsze tajemnicą....
Jasno napisane ze objęli po 35 zeta. Może aby zebrać dzisiaj taka ilość z rynku jaka wzięli musieliby więcej zapłacić aniżeli 25 zł bo podbili by kurs do 50 zł to woleli objąć akcje po 35 zł. Ci co płacili musza mieć przekonanie ze zarobią na tym i spółka będzie warta 70 zł. Może tylko słabe ze zarząd nie komunikuje i nie wyjaśnia dlaczego emisja była po 35 zł chyba ze to specjalnie aby wyssać z rynku od tych co wywalali po 25 zł. Musza się czuć wkurzeni ze sprzedawali po 25 zeta jak zaraz może być 50 zł na kursie
Kolego, szczerze Ci radze, odpuść giełdę dopoki nie zrozumiesz czym jest cena nominalna akcji a czym jest cena rynkowa. Poczytaj, poucz się i wróć, w miedzyczasie zainwestuj w jedną dobrą książkę.
Jako punkt odniesienie, dopoki nie zrozumiesz dlaczego np. cena nominalna akcji KGHM to 10zł a cena rynkowa to 200zł - czytaj czytaj a nie inwestuj.
A mnie się wydaje, ze ci co objęli akcje po 35 zeta to więcej wiedza aniżeli my wszyscy razem siedzący na tym forum :) Skoro wzięli papier po cenie wyższej niż obecna to maja pewność ze będzie drugie tyle w swoim czasie na kursie!
Tak, przyznaję ci rację, też mnie to zelektryzowało, dlatego zastanawiam się, czy nie wrzucić tu paru złotych. Być może czegoś ważnego nie wiemy. Tylko ten gamplay z Uragun mnie jeszcze powstrzymuje. Biję się z myślami...