Adi jest nowym rodzajem inwestora. Posiada akcje Blirta i drąży jeden temat wynagrodzeń, który mu się nie podoba. Uważa, że to podejrzana sprawa. Jątrzy i jątrzy. Nie ma przekonania do spółki. Nie wierzy we wzrosty i przewiduje spadki. To taki nowy inwestor. Kupuję drogo i sprzedaje tanio. Brawo Adi. Jesteś najlepszym inwestorem na giełdzie. A tak serio... sprzedaj akcje i idź tam, gdzie widzisz perspektywy. Nie potrzebny nam taki akcjonariusz. Wstyd.
Wychodzi Twoje prawdziwe ja. Prostackie obrażanie drugiej osoby. Brak argumentów. Nieładnie się tak zachowywać. Jeśli spółka Ci się nie podoba, to sprzedaj akcje. Giełda jest spora. Znajdziesz coś dla siebie.
Posiadałem akcje blirt i udało mi się z niego wyjść z małym zyskiem. To forum było pełne merytorycznych wpisów, niestety zmienia się to pod wpływem tego co się wydarzyło w ostatnich dniach. Również myślałem że raport będzie bardziej satysfakcjonujący, liczyłem na enzymy.. Nie mówię, że nie kupię ponownie akcji, ale ustawiam się między 15 a 18 zł. Proponuję przyjrzeć się spółce Pekabex. Proszę zobaczcie ilość umów, wzrost zysku netto r/r, kolejna fabryka w Niemczech. Dodatkowo raport za marzec jest kosmiczny, a to początek sezonu budowlanego. Jeżeli macie, również jakaś ciekawą spółkę to napiszcie z jakimiś popartymi konkretami.
Panowie nie obrażajcie się -nie wzieliście ślubu z akcjami. Lepiej wykorzystacie czas na znalezienie nowej perły:)
Chlopaki i dziewczyny. Slowo od serca. W ostatnim tygodniu kilka razy podjalem dyskusje z osobami, ktore uznaje za nieuczciwe, czyli takie ktore pisza tu cos zupelnie innego niz same robia. Bozia dala mi taki bullshit detector i czasem ma na mnie za duzy wplyw. W ostatnich dniach, z roznych osobistych przyczyn mialem kilka dni dyspensy od forum. Dotarlo do mnie, ze takie dyskusje to nie jest najlepszy sposob zeby sie rozwijac. Pisze tak duzo na forum Blirta, bo na jego przykladzie, chcialem sie czegos nauczyc. I nauczylem sie wiecej niz moglbym przewidziec. I jestem za to wdzieczny, tez forumowiczom. Dlatego skupie sie znow na tym co robilem na poczatku, postaram sie czasem opisywac jak rozumiem to co widze. Wy tez wrzucajcie. Dobranoc. :)
Kuba, brawo!
Jeśli nie jesteś tutaj kolejnym isiderem odwalajacym robotę, to podoba mi się twoje podejście. Wydaje mi się , że jesteś młodym prężnym samcem. Może nie pamiętasz, ale kiedy się tu pojawiłeś pochwaliłem cię i napisałem , że cieszę się, że forum staje się merytoryczne. Skupiałeś się wtedy na technice, fundamentach itp. jednak w którymś momencie popełniłeś błąd... Zacząłeś się odnosić personalnie. Błąd. Cenię sobie Twoje analizy i może dostrzegłeś, że ja unikam odniesień personalnych. Robię to w zasadzie tylko w odpowiedzi na zaczepki, lub raz, może dwa w innym ale zawsze sympatycznym, albo przynajmniej emocjonalnie obojętnym kontekscie. Trzymaj fason. Jesteś tu najbardziej wartościową forumową personą. Pozdrawiam i rób swoje.
Adi dziekuje za mile slowa, doceniam. Ale sam przyznasz, ze ostatnio stales sie bardziej napastliwy. Tekstow o dostaniu w nos nie wiedzialem u Ciebie wczesniej i kiedy to zobaczylem, postanowilem w przyszlosci nie reagowac na to co napiszesz. Pewnie nie ma szans zebys to odwolal. Kazdy ma swoj styl, ale sa tez granice.
:))) Nie no tak to jest jedyne wytlumaczenie. Rozsmieszyles mnie. Adi a moze Ty jestes z Blirta? Adi Popinigis. Nawet pasuje. :) A na serio, to nie gadamy, przegiales z tym podbitym okiem. Milego dnia wszystkim.
Kuba, bardzo mądra decyzja. Jako zwięzłe podsumowanie zacytuję ci moją wcześniejszą wypowiedź: "Kiedy kogoś atakujesz to powinieneś się liczyć z tym, że wyjdziesz z tego z podbitym okiem... Ot taka ludowa mądrość weź ją sobie do serca."