• Orphinic Scientific - PRZEYSZLY UNICORN? Autor: ~Xyz [94.254.202.*]
    Sporo osob liczylo na Saule - wchodzi tu spolka z branzy Biotech - Orphinic Scientific. Po glebszym researchu mam kilka spostrzezenna temat jednej z najciekawszych spolek, ktore wprowadza JC w ostatnim czasie.

• Jest to Polsko-Amerykanski biotech ( Orphinic Scientific zainwestowal w spolke Ambulero 5.5mln USD i jest odpowiedzialny za zarządzanie operacyjne Ambulero Sp. z o.o., w tym za przeprowadzenie badań klinicznych skuteczności terapii wśród pacjentów z chorobą Buergera na obszarze Europy Środkowej i Wschodniej). Spolka specjalizuje sie w rozwijaniu terapii, w szczegolnosci w obszarze chorob rzadkich.
    • Ludzie zasiadajacy w spolce maja ogromny bagaz doswiadczen, wiedzy zgromadzonej na prestizowych uczelniach  i jeszcze wiecej powiazan z innymi spolkami, wladzami poszczegolnych krajow. Pomijajac CEO - Adama Kruszewskiego, ktory ma na swoim koncie sporo sukcesow przykladowo Jaroslaw Oleszczuk, ktory byl prezesem spolki Astra Zeneca Poland, a takze dyrektorem generalnym w wielu innych czolowych spolkach z branzy. 
    • Biotechnologia jest bardzo modnym tematem dla inwestorow. Kapitalizacja wiekszosci polskich spolek notowanych z sektora waha sie w przedziale 200-1,2mld PLN. Wiec jesli Orphinic Scientific ma jakiegos asa w rekawie, a nie wierze ze bez tego by wchodzili na giełde to kapitalizacja z umowy JRH z Saule o rownowartosci 100mln eur do konca roku moze tu zostac osiagneta bez w.w spółki. Wystarczy jeden lek, FDA Approval i mamy odcinke jak na OAT kilka miesiecy temu.
    • JC ujawnil sie na dosc wysokich progach w akcjonariacie i w zadnej innej spółce nie ma aktualnie takiego % udzialow jak tu. 
    • Sypania dzis ze strony glownych akcjonariuszy raczej nie bylo. Wyglada na to, ze kapital przeznaczony na Saule od niecierpliwych inwestorow indywidualnych uciekl w ciagu pierwszych dwoch godzin sesji, a pozniej ubil sie poziom 1,22-1,25 do konca dnia.
    • Liczba akcji w obrocie to blisko 30mln. Jak na spółke Ciszewskiego i jego oficjalny udzial w akcjonariacie nie powinno tu byc dodruku kilkudziesieciu milionow akcji. 
    • Do 30 kwietnia powinnismy dostac wiele odpowiedzi z czym mamy tak na prawde do czynienia. Na chwile obecna nie wyglada to wcale tak zle. Zawsze mogl tu byc jakis LaserTec albo Cosma Cannabis :)

Są to tylko i wylacznie moje wlasne przemyslenia, a nie zadna zacheta na sprzedaz,czy tez kupno akcji Advertigo. Chetnie poczytam inne spostrzezenia nt tego, co tu moze byc. Wszelkie opinie mile widziane!
  • Re: Orphinic Scientific - PRZEYSZLY UNICORN? Autor: ~Moszna [31.0.86.*]
    Moje spostrzeżenie jest takie: dziś minus 15% jutro minus 15% przy podobnych obrotach jak dzisiaj NAJWYŻSZYCH W HISTORII tego gniota.
  • Re: Orphinic Scientific - PRZEYSZLY UNICORN? Autor: ~Dexter [91.192.199.*]
    Moszna właśnie tam się schowaj..
    Obroty bardzo duże i nie brała to wszystko ulica, ona sypała na panice, jutro dobry moment do dokupowania bo krew się leje ostro. A po połączeniu może być tu grubo tym bardziej że JC nie musi dzielić się z grubasami
  • Re: Orphinic Scientific - PRZEYSZLY UNICORN? Autor: ~Opat [188.146.130.*]
    Ale te forum to cyrk. Zabawny Kriss, zabawny ziew do tego Moszna wszyscy fajnie chcą zabłysnąć na scenie. Masakra fajne małpki z cyrku Korona. Na tak poważnie panowie słabe rączki poszły z nadzieją na Alde. Czekamy na więcej info, cierpliwie.
  • Re: Orphinic Scientific - PRZEYSZLY UNICORN? Autor: ~Moszna [31.0.86.*]
    Opat, ale ja widzę że to ty błyszczysz, z tym swoim „jestem pewien że wejdzie tu saule i przecinek w kursie powędruje w prawo” hihi ja widzę że ten przecinek wędruje w lewo na 0,9 już niedługo. Swoją drogą szacun za wiarę, w to coś i codzienne pisanie na forum jaka to świetna spółka, tylko widzisz... kurs nie zmierza w przeciwnym kierunku:) jak narazie po mojej myśli.
  • Re: Orphinic Scientific - PRZEYSZLY UNICORN? Autor: ~Sanhose [37.248.139.*]
    Gdzieś Ty się uchowal.. Na forum bankiera uzywa się maksymalnie 4 wyrazów w zdaniu, gdzie przewazaja:
    Znowu was nabral
    Lecita na groszówki itd
  • Re: Orphinic Scientific - PRZEYSZLY UNICORN? Autor: ~January_Patrowicz [95.41.176.*]
    Dobrze nagania, tzn. dobrze gada - wutki mu polać!!!
    Piątka z logiki, wystarczy jeden lek i sruuu, będzie kapitalizacja z 10 mld
  • Re: Orphinic Scientific - PRZEYSZLY UNICORN? Autor: ~polak [89.64.61.*]
    wszstki ładnie napisane tylko ilosc akcji w obrocie to nie 30 milionow
    Free Float: 21.58%
  • Re: Orphinic Scientific - PRZEYSZLY UNICORN? Autor: ~Xyz [31.130.96.*]
    Chodziło mi o całość akcji spółki, a nie free float
  • Re: Orphinic Scientific - PRZEYSZLY UNICORN? Autor: ~polak [89.64.61.*]
    a to tak prawie 30 mil wiec dodruk moze nie bedzie az taki wielki jaki ostatnio JC robi ?!
  • Re: Orphinic Scientific - PRZEYSZLY UNICORN? Autor: ~orphin [89.7.66.*]
    Dodruk pewnie 100-200mln akcji , ale wycena 500-900 mln na początek, więc chyba warto?
  • Re: Orphinic Scientific - PRZEYSZLY UNICORN? Autor: ~Xyz [5.173.33.*]
    Dodruk 200mln akcji przy kapitalizacji 0,5mld to byłoby ponad 2pln na akcje. Trzeba cierpliwie czekać na więcej informacji. Sama kwota inwestycji przez JRH powinna dać wskazówkę o jakiej skali biznesu mówimy.
  • Re: Orphinic Scientific - PRZEYSZLY UNICORN? Autor: ~ziew [78.9.135.*]
    TKO -95% będzie bolało
  • Re: Orphinic Scientific - PRZEYSZLY UNICORN? Autor: ~BioTech [89.65.13.*]
    bardzo ładnie
[x]
ADVERTIGO 11,68% 0,22 2026-05-14 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.