• Bardzo dobry raport Autor: ~Audytor [193.239.59.*]
    Cieszy zwiększenie zysku netto ale również wyniku EBITDA. Portfel zamówień na 2021 również większy w stosunku do 2020. Jak dla mnie bomba. Nie dość że firma fundamentalnie solidna, to jeszcze perspektywy wzrostu są bardzo dobre. Niech ktoś zmieni moje zdanie.
  • Re: Bardzo dobry raport Autor: ~aaaaa [37.248.171.*]
    Dnia 2021-04-07 o godz. 10:50 ~Audytor napisał(a):
    > Niech ktoś zmieni moje zdanie.

Ja Twojego zdania nie zmienię. Dopowiem tylko, że większy portfel zamówień to jedno, ale perspektywy to tak naprawdę drugie.
    Bo praktycznie jest przesądzone, że przed spółką dopiero otwierają się możliwości - baltic pipe i różne inne programy - nowy ład i redukcja emisji gazów cieplarnianych. Kto skorzysta z tych programów najbardziej? Właśnie takie firmy jak Tesgas, budujące taką infrastrukturę.
  • Re: Bardzo dobry raport Autor: ~Audytor [193.239.59.*]
    Ciężko mi zrozumieć mentalność ludzi którzy pakują kapitał w Columbusa albo Grodno a nie w Tesgas. No ale ich strata. Ja mam zamiar ustawić się tutaj na longa typu buy and forget.
  • Re: Bardzo dobry raport Autor: ~aaaa [37.248.171.*]
    Bardzo dobrze, że tacy są.

Kiedyś oni przyjdą tutaj, jak już spółka pokaże, na co ją stać, i będą od nas odkupywać akcje, oczywiście dużo drożej.
    Czy na tym zyskają, czy nie - tego nie wiem, ale pewnie raczej tak. Nadal tak.

Ale najważniejsze jest to, że my zyskamy i to sporo więcej. Także wszystko gra.
  • Re: Bardzo dobry raport Autor: ~samu [31.60.120.*]
    Które jeszcze spółki o podobnym profilu działalności polecasz?
  • Re: Bardzo dobry raport Autor: ~aaaa [37.248.171.*]
    Ja polecam Pozbud i Remak. Obydwie trzymam od jakiegoś czasu, więc naganiam :P . Na obydwu jeszcze jakieś 100% potencjału wzrostu.

Niestety - obydwie po sporych wzrostach, więc pewnie trzeba poczekać, aż psychologicznie inwestorzy przygotują się na dalsze wzrosty. Ale kupić na korekcie? Czemu nie. Sam dokupuję, nawet dzisiaj Pozbud. No i przydałby się jakiś impuls do wzrostu. W przypadku Remaku to potwierdzenie umowy z Mitsubishi (mają na razie list intencyjny) w Niemczech, a w przypadku Pozbudu... no tam jest tyle możliwości... wygrane przetargi najróżniejsze itd.

Tak czy siak - są to inwestycje z perspektywą roczną, dwuletnią, a nawet paroletnią, bo przez tyle będzie rosła wartość tych spółek. A gdzie się zatrzymamy, jak zaczną dostawać umowy z tego nowego ładu czy z czegoś tam... kto to wie... tego się nawet nie da przewidzieć.

Ogólnie firmy budujące infrastrukturę będą nieźle prosperować w nowym ładzie.
  • Re: Bardzo dobry raport Autor: ~Grina [81.161.203.*]
    Mam i tesgas i remak
    I obie już dały zarobić i jeszcze dadzą realne spółki z realnym działaniem na rynku który dopiero startuje
  • Re: Bardzo dobry raport Autor: ~Mokis [91.198.89.*]
    Tesgas mógłby dać dywidendę, stać ich.
  • Re: Bardzo dobry raport Autor: ~Pono2000 [46.114.151.*]
    Myślę że 10gr było by ok
[x]
TESGAS -1,16% 2,55 2025-11-28 14:46:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.