• Pożyczka dla wasko od Novum-Wajda Autor: ~Znudzony [85.115.35.*]
    Czyli tak- wasko mając gotówkę pożycza pieniądze od firmy której właścicielem jest Wajda. Czego nie rozumiesz?
  • Re: Pożyczka dla wasko od Novum-Wajda Autor: ~Zakar [77.111.247.*]
    Wasko nic teraz nie pożyczyło tylko przedłużyli umowę która była od 2019 roku. Warto czytać ze zrozumieniem.
    Zarząd WASKO S.A. (Emitent) przekazuje do publicznej wiadomości informację o podpisaniu w dniu 31 marca 2021r. z NOVUM S.A. (spółką powiązaną z Emitentem) z siedzibą w Warszawie aneksu do umowy pożyczki pieniężnej (Umowa), która została udzielona Emitentowi w kwocie 5.000.000,00 PLN (słownie: pięć milionów złotych) w dniu 02 grudnia 2019 .

Na mocy postanowień aneksu przedłużony został okres spłaty pożyczki do dnia 31 grudnia 2021r. Pozostałe postanowienia Umowy nie uległy zmianie.
  • Re: Pożyczka dla wasko od Novum-Wajda Autor: ~Znudzony [85.115.35.*]
    Fakt nie zagłębiłem się wcale. Mój błąd. Ale czy mając gotówkę zasadnym jest przedłużanie czy spłacanie? Obserwowałem przepływy w innej spółce (pożyczki, wynajem budynków, usługi) z innymi spółkami głównego akcjonariusza. Kontrakt za kontraktem a zysków ze świecą szukać było. Może nie ta skala ale uczulony jestem na takie zagrywki.
    Przedterminowe spłacenie części obligacji może też wyjaśnić sprawę :)
    Zarząd WASKO S.A. (Emitent, Spółka) informuje, że w dniu 30.12.2020r. Spółka dokonała przedterminowego wykupu obligacji imiennych serii C (dalej jako "Obligacje") oraz dokonała zapłaty odsetek od Obligacji. Wykup nastąpił poprzez zapłatę kwoty pieniężnej w wysokości łącznej wartość nominalnej objętych Obligacji tj. w kwocie 15 mln zł, co stanowi równowartość 15 obligacji serii C o wartości nominalnej 1 mln zł każda,. Obligacje były oprocentowane według stałej stopy procentowej w wysokości 3,5% w skali roku..

Emitent o emisji Obligacji informował w raporcie bieżącym nr 43/2017 z dn. 08.12.2017r. oraz o przydzieleniu Obligacji w raporcie bieżącym nr 2/2018 z dn. 08.01.2018r.
  • Re: Pożyczka dla wasko od Novum-Wajda Autor: ~Leo [46.204.4.*]
    Przedterminowe spłacana byly co roku wystarczy poszukac. Nic nadzwyczajnego
    Leo tak ale patrz jaki był zarzut
    Znudzony napisał:.
    Ale czy mając gotówkę zasadnym jest przedłużanie czy spłacanie?
    Więc wkleiłem komunikat Wasko że spłacił więcej ...
[x]
WASKO -0,30% 1,68 2025-11-14 15:11:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.