• przejście na GPW + emisja Autor: ~winstrol [185.238.206.*]
    Doczekaliśmy się długo wyczekiwanej deklaracji i wstępnego terminu przejscia na gpw. główny otwiera przed Spółką olbrzymie możliwości. ale nie ma tak różowo. emisja bez pp jest pozbawieniem dotychczasowych akcjonariuszy uch podstawowego prawa. Zwłaszcza że ostatnia emisja z prawem poboru nie została wprowadzona do obrotu przez chyba 3 lata co zarząd tłumaczył właśnie oczekiwaniem na przejście na GPW. W związku z tym obecna emisja jest dla mnie dosyć nie zrozumiała chyba że będzie skierowana np do benefit sa albo amazona. no i pytanie o cenę....
  • Re: przejście na GPW + emisja Autor: ~inwww [89.72.176.*]
    bardzo dobre info, cena będzie zbliżona do rynkowej na moment emisji, właściciel nie odda akcji za frajer (widzieliśmy po ile skupił od kolegi i umorzył :) , ale musi zrobić emisję aby było rozproszenie taki wymógł gpw. Świetna wiadomość, będziemy porównywani do answear dadelo itp wskaźnikowo a to jest najważniejsze aby wycena skokowo wzrosła na inne poziomy :)
  • Re: przejście na GPW + emisja Autor: ~winstrol [185.238.206.*]
    nie wiem dlaczego uzasadniacie emisję wymogiem rozproszenia jakby nas było 5ciu akcjonariuszy. ja brałem poprzednią emisję z pp i trochę akcjonariuszy było choć dokupiłem też nieobjęte.
    niestety mam duże obawy. obym się mylił.
  • Re: przejście na GPW + emisja Autor: ~rare [31.0.52.*]
    Nie wejdziesz na GPW bez odpowiedniego rozproszenia akcjonariatu, niepotrzebnie doszukujesz się teorii spiskowych, poczytaj np tu punkt 3 debiut giełdowy (trzeba rozwinąć i tam jest o rozproszeniu).

https://www.gpw.pl/jak-zaczac-emitowac
  • Re: przejście na GPW + emisja Autor: ~John [83.30.15.*]
    Winstrol nie napisałeś mi co masz jeszcze ciekawego w portfelu. Widzę że mamy podobne gusta dlatego chętnie poznam Twoje inne perełeczki z portfela.
  • Re: przejście na GPW + emisja Autor: ~winstrol [185.238.206.*]
    pisałem ale admin mnie banował za opinie nt fi.uta który się pode mnie podszywał.
    mam atc cargo, synektik, imagis, pcf, chrupki (eurosnack), opteam. wyszedlem dzisiaj z unimotu ale to chyba zła decyzja była
  • Re: przejście na GPW + emisja Autor: ~ciekawskityp [5.173.201.*]
    O którym dokładnie punkcie dot. rozproszenia mówisz?

Regulamin gpw mowi, ze musi być minimum 15% akcji wśród mniejszościowych akcjonariuszy. W tym momencie jest ich ponad 20%, wiec emisja zbędna w tym zakresie spełniania obowiązków wejścia na główny parkiet.
  • Re: przejście na GPW + emisja Autor: ~DorianYatesMrOlympia [83.5.155.*]
    Dla dopuszczenia akcji do obrotu na Rynku Podstawowym winny być spełnione dodatkowe wymogi: rozproszenie akcji objętych wnioskiem w dacie jego złożenia zapewnia płynność obrotu tymi akcjami, a warunek ten uważa się za spełniony, jeżeli w posiadaniu akcjonariuszy, z których każdy posiada nie więcej niż 5% ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu, znajduje się:
    a. co najmniej 25% akcji spółki objętych wnioskiem
    Właśnie to chciałem koledze zasugerować żeby nie czytał tylko początku zasad ale dobrnął też do wymogu 25proc :-) ale widzę że Dorian byłeś szybszy. Dobrej nocy
    No i to wyjaśnia dlaczego emisja będzie mała, tylko tyle na ile jest niezbędna
    Mała, niemała. Ok. 2,6 mln akcji. Chyba, że CEO Pazdan zaoferuje po części swoje akcje na sprzedaż w ramach oferty publicznej.
  • Re: przejście na GPW + emisja Autor: ~ciekawskityp [5.173.201.*]
    Gracias. Sprawa wyjaśniona. Niech robią co muszą, żeby wprowadzić na główny rynek. Ciekawią następne inwestycje. Widząc ostatnie nowe produkty allnutrition, to celowałbym w kierunek rozwijania żywności fit-bio/własnego brandu cateringu dietetycznego
    Sfd ma produkty będące konkurencją dla fit cateringów. Głowy to nie urywa, ale to już istnieje.
[x]
SFD 2,31% 3,10 2025-09-26 16:09:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.