Doczekaliśmy się długo wyczekiwanej deklaracji i wstępnego terminu przejscia na gpw. główny otwiera przed Spółką olbrzymie możliwości. ale nie ma tak różowo. emisja bez pp jest pozbawieniem dotychczasowych akcjonariuszy uch podstawowego prawa. Zwłaszcza że ostatnia emisja z prawem poboru nie została wprowadzona do obrotu przez chyba 3 lata co zarząd tłumaczył właśnie oczekiwaniem na przejście na GPW. W związku z tym obecna emisja jest dla mnie dosyć nie zrozumiała chyba że będzie skierowana np do benefit sa albo amazona. no i pytanie o cenę....
bardzo dobre info, cena będzie zbliżona do rynkowej na moment emisji, właściciel nie odda akcji za frajer (widzieliśmy po ile skupił od kolegi i umorzył :) , ale musi zrobić emisję aby było rozproszenie taki wymógł gpw. Świetna wiadomość, będziemy porównywani do answear dadelo itp wskaźnikowo a to jest najważniejsze aby wycena skokowo wzrosła na inne poziomy :)
nie wiem dlaczego uzasadniacie emisję wymogiem rozproszenia jakby nas było 5ciu akcjonariuszy. ja brałem poprzednią emisję z pp i trochę akcjonariuszy było choć dokupiłem też nieobjęte.
niestety mam duże obawy. obym się mylił.
Nie wejdziesz na GPW bez odpowiedniego rozproszenia akcjonariatu, niepotrzebnie doszukujesz się teorii spiskowych, poczytaj np tu punkt 3 debiut giełdowy (trzeba rozwinąć i tam jest o rozproszeniu).
pisałem ale admin mnie banował za opinie nt fi.uta który się pode mnie podszywał.
mam atc cargo, synektik, imagis, pcf, chrupki (eurosnack), opteam. wyszedlem dzisiaj z unimotu ale to chyba zła decyzja była
O którym dokładnie punkcie dot. rozproszenia mówisz?
Regulamin gpw mowi, ze musi być minimum 15% akcji wśród mniejszościowych akcjonariuszy. W tym momencie jest ich ponad 20%, wiec emisja zbędna w tym zakresie spełniania obowiązków wejścia na główny parkiet.
Dla dopuszczenia akcji do obrotu na Rynku Podstawowym winny być spełnione dodatkowe wymogi: rozproszenie akcji objętych wnioskiem w dacie jego złożenia zapewnia płynność obrotu tymi akcjami, a warunek ten uważa się za spełniony, jeżeli w posiadaniu akcjonariuszy, z których każdy posiada nie więcej niż 5% ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu, znajduje się:
a. co najmniej 25% akcji spółki objętych wnioskiem
Właśnie to chciałem koledze zasugerować żeby nie czytał tylko początku zasad ale dobrnął też do wymogu 25proc :-) ale widzę że Dorian byłeś szybszy. Dobrej nocy
Gracias. Sprawa wyjaśniona. Niech robią co muszą, żeby wprowadzić na główny rynek. Ciekawią następne inwestycje. Widząc ostatnie nowe produkty allnutrition, to celowałbym w kierunek rozwijania żywności fit-bio/własnego brandu cateringu dietetycznego