• 14,oo zł / akcję Autor: ~Emitent [89.64.70.*]
    jak analizuję raporty, to wychodzi, że ETL ma kapitału zapasowego 14,00 zł na każdą akcję - z czego śr. pieniężne 10,60zł... Trochę się tego uzbierało przez ostatnie lata - zwłaszcza przez ten pandemiczny "katastrofalny" rok, ale i przez każdoroczne zachowanie części zysku na poczet funduszu... Jak myślicie, forumowicze, co zrobią główni akcjonariusze z tym potencjałem? 8-)
  • Re: 14,oo zł / akcję Autor: ~ben [95.41.128.*]
    fifty/fifty
    czyli 5 zet/share
  • Re: 14,oo zł / akcję Autor: ~Inwestor_dywidendowy [87.205.136.*]
    Witam, ja obstawiam 6-7 zł. Pozdrawiam. Dywidendowy.
  • Re: 14,oo zł / akcję Autor: ~Emitent [195.42.249.*]
    ja jestem bardziej konserwatywny, w tym roku... 2,20-3,00zł. Dywidedna na poziomie 4-6zł wg mnie dopiero po zakończeniu pandemii - więc pewnie za rok. No ale w ciągu 3-4 lat można i 10zł skumulowanych dywidend z tego papiera wyciągnąć, więc może i warto zamrozić kapitał i być cierpliwym 8-)
  • Re: 14,oo zł / akcję Autor: ~axaa [87.207.244.*]
    Dywidenda poniżej 4pln/akcję to była by porażka!
  • Re: 14,oo zł / akcję Autor: leshek1990 [95.160.159.*]
    szanujmy się, żadna poważna spółka nie wypłaci powyżej 15% dywidendy i to jeszcze w okresie trudnym dla biznesu, który prowadzi. Jak dla mnie 3 zł będzie spoko, wszystko powyżej 4 zł będzie niesmakiem.
    Niech skalują biznes za te pieniądze, korzystają z tanich miejsc w galeriach, realizują projekty PV, rozwijają się bardziej w necie / robią hale magazynowe, cokolwiek, ale niech nie wywalają dużego hajsu na dywidendy.
    W zeszłym roku spółka zachowawczo drugi raz od 2007 r przerwała dywidendę żeby w tym roku, gdzie nic się nie zmieniło, sypać kasą? wątpię
    Dnia 2021-04-08 o godz. 21:55 leshek1990 napisał(a):
    > szanujmy się, żadna poważna spółka nie wypłaci powyżej 15% dywidendy i to jeszcze w okresie trudnym dla biznesu, który prowadzi. Jak dla mnie 3 zł będzie spoko, wszystko powyżej 4 zł będzie niesmakiem.
    > Niech skalują biznes za te pieniądze, korzystają z tanich miejsc w galeriach, realizują projekty PV, rozwijają się bardziej w necie / robią hale magazynowe, cokolwiek, ale niech nie wywalają dużego hajsu na dywidendy.
    > W zeszłym roku spółka zachowawczo drugi raz od 2007 r przerwała dywidendę żeby w tym roku, gdzie nic się nie zmieniło, sypać kasą? wątpię

W sumie zysk za 19i 20r /35 mln pln/Wypłata 4pln to 15mln pln /Zostaje w spółce 19mln pln
    Nikt nie każe spółce spinać sie na nadzwyczajne wypłaty!Chyba jasne to co piszę?
    chyba nie uwzględniłeś spłacania długów z części zysku. No i nie zapominajmy, że trochę ich zostało... aczkoliwiek gotówki jest więcej w kasie niż długów
  • Re: 14,oo zł / akcję Autor: ~axaa [46.204.19.*]
    Spółka na razie milczy/milczenie jest złotem?
    jak zwołają walne, to pewnie coś tam obwieszczą. Narazie pewnie obserwują sytuację pandemiczną i lockdownową...
    Czyli?Czekamy...w milczeniu:)
  • Re: 14,oo zł / akcję Autor: leshek1990 [95.160.159.*]
    tak, czekamy.
    Przy czym moim zdaniem każdy ma już w głowie jakiś poziom dywidendy i moim zdaniem po jej ogłoszeniu może bujać ceną akcji. Ktoś będzie sprzedawał fakty, ktoś będzie kupował PKC, a ktoś PKC sprzedawał będąc rozczarowanym. Trzeba uważać, bo na wykresie zrobiła się ładna rakieta ostatnimi tygodniami, a to zachęca do korekt
[x]
EUROTEL -2,03% 29,00 2026-02-20 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.