Po mojemu : jeden szemrany typ i jego portfel, który wyceniany jest dość umownie i którego wartość waha się w zależności od koniunktury. W to pakujecie swoje cenne aktywa w nadziei, że ktoś mniej bystry zaakceptuje wyższą wycenę Waszych akcji ?
Żeby coś wynikło, to typ musi spieniężyć swoje udziały i podzielić się ewentualnym zyskiem z akcjonariuszami - na przykład za pomocą dywidendy. Ale to tylko w przypadku, gdyby był uczciwy - a tego nigdy nie zakładam. Zatem bieżąca wycena nie ma żadnego znaczenia dla kursu akcji JEGO firmy.
A chociażby taki INC spieniężył? A kurs poszedł w rok z 1,5 zł na ponad 10 zł. Piszesz totalne brednie. Zobacz na profil spółki. Nieudolne sianie zamieszania tu nic nie da.
Nie ma w całym segmencie równie niedoszacowanej spółki. Potężne wzrosty to tylko kwestia czasu i to raczej nie za długiego czasu...
Po co naganiasz na wzrosty tak bezczelnie. Odpowiedz merytorycznie. Ktoś napisał ze jest jeden facet (zreszta jedyny pracownik calego kramu) i portfel jego spółek z NC. Mało płynnych zreszta. Jedyny argument jaki słychac to kupuj bo bedzie rosło i spolki z portfela beda rosly. Nic wiecej. Zadnych fundamentów. Coś wam to przypomina? Historia zna juz takie przypadki. Zawsze sie to podobnie konczylo
A dlaczego ma akurat naganiać na spadki ? Bo Ty tak chcesz? Sprzedałeś w popłochu w trakcie zamieszania z raportem a teraz szczekasz ? Trzeba było grzecznie czekać na wyjaśnienia i raport a nie uciekać z pokładu jak szczur! Zapamiętaj bierz póki jeszcze poniżej 3 bo z dnia na dzień będzie tylko wyżej ! Tu kierunek już dawno został obrany!
@zdenek [93.180.177.*] Trollu jesteś na forum dla akcjonariuszy ABSINVEST. Pisząc jako gołodupiec bez akcji jesteś tu tylko gościem żebrzących o nasze akcje. Wypada żebyś znał swoje miejsce w szeregu...
Ale z trollem nie wygrasz. Dalej będzie naganial jaka to spolka jest zła i że nie warto kupić...
Kwestia czasu jak ABS będzie latać po 3-4-5 i wiecej złotych :)
Właśnie argumenty. Można podawać każdą liczbę 5, 10 a nawet 100 i ubliżać innym inwestorom ale nie o to przecież chodzi. Ja na przykład chciałbym wyjasnić wielkość przychodów tej firmy?:
RACHUNEK ZYSKÓW I STRAT 31-12-2020 31-12-2019 A. Przychody netto ze sprzedaży i zrównane z nimi, w tym: 0,00 0,00
A profil działalności spółki?
Inwestycje.
Chcecie głupków zrobić z akcjonariuszy?
Sami się takimi wpisami ośmieszacie.
Nikt Wam nie będzie oddawał poniżej 10 zł przy takich perspektywach.
No....haha! Tak oddają że obroty 40 tyś zł . To ja leszczyk mam więcej akcji w zł niż ten obrót. Ale kręcisz ! Myślisz że ludzie to głupki ? I twój kit łykną ?
jak tan golasy przekazali 2banki na wykup obligacji asy i nie były to wirtuale 2 banku tylko prawdziwy kesz nie to co u was na rachunkach wirtualne miliony
Po mojemu keszu nie było - stąd te roszady z akcjami. Ta spółka to czysta spekuła - oderwana od jakichkolwiek fundamentów. Może kosztować 10 zł, może złotówkę - decyduje sentyment rynku.
Dnia 2022-02-20 o godz. 16:09 _wiatrak_ napisał(a): > Straciliście tu rok i 2/3 kapitału. > Ostrzegałem - bo dla mnie ten scenariusz był oczywisty.
Dla tego odwrotne przejęcia to raczej interes nie dla tych co kupują marzenia, a czekają na fakty. Wycena YB na dziś jest za wysoka. Spółka może zarobi 2 melony w tym roku. Wycena na 66 baniek to jakaś przesada.