• MEWAG - Możliwy scenariusz Autor: ~PanGrosz [188.147.44.*]
    Chciałbym przedstawić możliwy wg. mnie scenariusz na najbliższe dni dla spółki NEWAG. Mój pomysł polega na oczekiwaniu na dalszy spadek ceny do poziomu 23.1 zł i otworzeniu strefy zakupowej pomiędzy 23.1 zł a 21.9 zł, co daje box zakupowy wynoszący 5,4%. Następnie oczekiwałbym wybicia w górę... Czytaj dalej i zobacz na wykresie: https://pl.tradingview.com/chart/NWG/3DozFICM/ 

Więcej analiz, wiadomości i wskaźniki dla NEWAG 
  • Re: MEWAG - Możliwy scenariusz Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    Akurat przed wynikami rocznymi, które mają być historyczne? Znaczy obstawiasz wieloletnią zasadę, że im lepiej tym gorzej.
    W sumie... bo w tym świetnie się sprawdzi AT. A jakże...

I w ten oso sposób drogie dzieci jesteście dymane przez ustawki, jak ta o 13:59:11.
    Oczywiście wcześnie w arkuszu na S było niecałe 500 akcji, a na K zero akcji za 24 zł, by nagle obróciło się dokładnie równo 10.000 szt w tej cenie.
    Naganiacze obrzydzają spółkę, aby nie było zainteresowania akcjami na K, aby ustawiona transakcja mogła się udać i podczas niej nie stracić akcji.
    Jesteście tak przewidywalni i tak czytelni w swoich ruchach, że słabo się robi.

Nie wierzę w żadne słowa o słabej sytuacji spółki. Kurs jest sterowany pod umawiane wcześniej transakcje.
    PS Cały WIG20 w tym samym czasie bardzo solidnie na zielono i przebija 2000 pkt. w tym samym czasie sWIG80 też, i dodam, ze sWIG80 od 2 miesięcy solidnie rośnie. około 16%. Newag w tym czasie - 11,5% czyli różnica 27% w podobno przełomowym co do wyników roku Newagu.
    Kto jeszcze wierzy prorokom od "uzasadnionych" przyczyn przeceny Newagu?
    Dla mnie to zwykłe zmowy cenowe.
    I nie ma to żadnego znaczenia, czy umawia się spółdzielnia sensu stricto, czy "spółdzielnia" OFE - TFI i innych dużych misiów. Ustawka to ustawka.
  • Re: MEWAG - Możliwy scenariusz Autor: ~moby_dick [79.189.173.*]
    Tym razem się z tobą zgodzę, jeśli chodzi o dymanie!
    Jednakże, obiektem dymanym jesteś ty i tobie podobni ignoranci, którzy wolą kopać się z koniem, niż analizować i przewidywać ruchy na walorze, aby w porę reagować i realizować zyski lub minimalizować straty.
    Być może masz rację, że NWG jest niedoszacowany, tylko co z tego wynika?
    Tu nie chodzi o to żeby mieć rację, tylko żeby zarabiać pieniądze!
    moby, a Ty ile masz akcji by na takich obrotach reagować? Co? Jak będziesz miał tak z 30-50K, i pokażesz, jak możesz takim pakietem co tydzień poobracać to się odezwij. Tylko nie na tym "warzywniaku". Nie mam czasu na obracanie drobnicą i uśrednianie w górę, bo przy tych cenach tylko byłoby w górę. Po co mi to? Przy tylu ukrytych zleceniach można równie dobrze odkupić co stracić w podstawionym ukrytym koszyku. To nie dla mnie i wcale nie jestem dymany. Czekam na rzetelną wycenę NEWAGU a nie pierdoły o Trap Value, kiedy kolej ma być gwiazdą "The New Green Deal"

Tymczasem na dobry humor dla wszystkich. NEWAG rozliczył zagraniczne kontrakty kiedy złotówka była słaba, a robi zakupy podzespołów dla produkcji krajowej kiedy PLN się wzmacnia.

https://stooq.pl/q/?s=eurpln&c=10y&t=c&a=lg&b=1

Koniec marazmu na szerokim, kasa napływa do Polski i wchodzi na GPW.
    Choćby dla trzymania się sWIG80 Newag ma sporo do odrobienia. Kto ostatnio dokupił od spanikowanych, ten zyska ;DDDD

[x]
NEWAG 1,67% 85,00 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.