• Co oni tak się wyprzedają? Autor: ~Pytanie [5.173.9.*]
    Nie znam spółki, ale widzę, że ciągle sprzedają udziały w innych spółkach, jak wygląda ich płynność i prawdziwe zyski nie licząc sprzedaży udziałów?
  • Re: Co oni tak się wyprzedają? Autor: ~marcin [54.240.197.*]
    Moim zdaniem dobrze zrobili - lepiej jest sie skoncentrowac na jednej, dwoch rzeczach niz ciagnac kilka srok za ogon.
    Przyszloscia bedzie energetyka a oni pracuja nad rozwiazaniami ktore bedzie mozna sprzedac globalnie - wiec i bedzie mozna sporo zarobic :)
  • Re: Co oni tak się wyprzedają? Autor: ~lolek [5.173.234.*]
    Sprzedali sputnika, ktory robił oprogramowanie glownie dla samorzadow, czyli kontrakty warte maks kilkaset tysiecy, przy czym bardzo absorbujace. Do tego teraz ten rynek sie nieco zmienil i popyt na szczeblu samorzadowym zmalal, bo wladze lokalne dostaja oprogramowanie zamowione na szczeblu centranym. Sprzedali Atende Software, robiace TV w internecie. Temat modny kilka lat temu jak wielkie stacje migrowaly do internetu, teraz juz tylko obsluga zostala, wiec wielkiego pola do rozwoju nie ma. Sprzedali tez Medice, spolke ktora byla wiecznie nierentowna. Rynek medyczny jest najtrudniejszy i panuje na nim ogromna konkurencja i choc Atende mialo fajne produkty i bylo pionierem wielu rozwiazan, to rynek okazal sie malo perspektywiczny. Zostawili sobie duze kontrakty rzadowe typu wojsko, policja, 5G, branza telekomunikacyjna, bankowa, ubezpieczeniowa, energetyka oraz nowatorskie urzadzenia elektroniczne.
  • Re: Co oni tak się wyprzedają? Autor: ~Axel [31.183.148.*]
    Bardzo dobrze zrobili. Kupiłem Atende na dłuższy termin. Mam nadzieję, że do końca roku będzie tu 10 zł. Polska z Funduszu Odbudowy dostanie grubą kasę na przemianę energetyczną, magazyny energii, zielona energia, 5G jest również przyszłością, a Atende własnie w tym się rozwija i skupia swoją strategię. Myślę, że zaczną zbierać też kontrakty z zagranicy i będzie bomba. Inwestorzy od zawsze lubią takie spółki patrzące w przyszłość.
  • Re: Co oni tak się wyprzedają? Autor: ~acojawiem [95.49.124.*]
    Dnia 2021-04-08 o godz. 11:09 ~Axel napisał(a):
    > Bardzo dobrze zrobili. Kupiłem Atende na dłuższy termin. Mam nadzieję, że do końca roku będzie tu 10 zł. Polska z Funduszu Odbudowy dostanie grubą kasę na przemianę energetyczną, magazyny energii, zielona energia, 5G jest również przyszłością, a Atende własnie w tym się rozwija i skupia swoją strategię. Myślę, że zaczną zbierać też kontrakty z zagranicy i będzie bomba. Inwestorzy od zawsze lubią takie spółki patrzące w przyszłość.

no tylko że im ABW zabrała dostęp do tajnych info
    g.... mogą
  • Re: Co oni tak się wyprzedają? Autor: ~marcin [89.64.55.*]
    A to niby mieliby miec dostep do poufnych danych ?? To moze zmieniliby nazwe na CBS/ABW Atende :)
    Oni maja tylko dostarczyc narzedzie do obslugi danych - tyle w temacie.
[x]
ATENDE -0,26% 3,78 2025-09-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.