Ktoz to wie, czasem tak bywa. Niektore tutejsze zjawiska ciezko wytlumaczyc, np. rosnacy Orlen po slabszych wynikach. Wyniki Pulaw ogolnie wydaja sie nie byc zle biorac pod uwage pandemie. Pisze "wydaje sie" bo nie czytalem jeszcze calego raportu. Moze jest tak jakas ukryta niespodzianka. Odnosnie dywidendy podtrzymuje opinie o 4-5 zl/akcja.
Zamiast dywidendy to dać 150zł i wykupić od drobnych te 4% i zdjąć to z giełdy i tyle. Ceny CO2 będą tu co roku zabierać 200mln zł. Niech to już rośnie, bo ile można
Spokojnie..., wskoczy na 3 cyfry...
Trzeba tylko poczekac do polowy maja. Wyniki za 1q zrobia swoje, do tego info o dywidendzie. Bedzie musialo ruszyc.
Swoja droga to ciekawe czemu przy tak niskim free float warto to Tu trzymac. Sa tego jakies plusy?
Plusem niskiego freefloatu jest możliwość manipulacji i podbicia do absurdalnych poziomów. Niestety żadna spółdzielnia tu nie zawita, nawet nie możemyliczyć na zmowę fundów
Gdyby nie durna, lewacka UE ze swoimi bzdurnymi celami klimatycznymi to już byśmy tu dawno mieli 450 zł. A tak dowalają nam za CO2, prąd drożeje, jakieś obostrzenia w sypaniu nawozów, kadmy śmadmy. Soviecki kolektyw komisarzy UE rozwala przemysł w Europie
mały szok z brakiem dywidendy. Najpierw kruszwica mi z porfela dywidendowego wypadła teraz Puławy nie wypłaca ( ciekawe czy jednorazowy wyskok czy na dłużej ) mam nadzieje ze gpw i Pzu czegoś nie odwali .
pierwszy raz od 14 lat . No to jutro pkc cel 60 pln. Komus tam odwaliło. Mogli choć symbolicznie, ale to już pisiata spółka i równa do reszty wigo20pisiatych spółek, które mają w głębokim poszanowaniu kapitalistycznych małych gnomów - takich jak my. Napijmy się pulseptu bo co nam zostało
:) i bardzo ładnie kolego- na frasunek dobry trunek:),a że ide sie zaszczepic,więc szklaneczka pulseptu na droge wipic trza:)))- tak dla wewnetrzenego odkażenia:)).
mnie tez zaskoczyli. tego, ze wittchen wstrzyma sie z wyplata to bylo do przewidzenia ale Pulawy zrobily niespodzianke. w moim portfelu jest jeszcze nadzieja, ze PEO cos sypnie w drugim polroczu.