STREFA ZAGROŻONA tak wynika z oceny profesjonalistów od inwestowania na scotch-u. Tylko proszę o rzetelne informacje dlaczego jest tak żle. Naganiaczom z góry dziękuję za porady.
Stockwatch podaje wskaźnik Altman Z" score podając jego wielkość dla Pylona na 3,51.klasyfikując spółkę w strefie niebezpiecznej.(CCC+). Ten sam wskaźnik podaje biznesradar.pl i wylicza wartość na 6,0 (BBB) - strefa bezpieczna. Kto źle liczy i dlaczego źle liczy? Czy niezależni analitycy (ale się ubawiłem) mogą się mylić?
Pewnie liczą tak jak rekomendują. Każdy wuj na swój strój. Porównałem kilka innych spółek i się uśmiałem bo różnice spore ha ha. Dlatego już od wielu lat nie wierzę w rady analityków i jakoś nie narzekam.
My tu śpimy a tymczasem stockwatch podniósł ranking Pylona z CCC+ na B- (liczbowo z 3,51 na 3,94). Jeszcze ciągle strefa zagrożona ale już oczko wyżej i na granicy tzw. strefy niepewnej! Biznesradar też o jedno oczko z 6 na 6,3 z BBB na BBB+. Czy firmie się rzeczywiście poprawia a nam od tego przybędzie zobaczymy realnie za kilka miesięcy.