Nie żebym był pewny, że raport który nas czeka na koniec kwietnia będzie wybitny, ale ciekawe jest, że na miesiąc przed jego publikacją można zaobserwować zwiększenie częstotliwości ataków trolli na forum. Czy to przypadek, czy też ktoś chce wyleszczyć ulicę?
to, że RB wywala te akcje w rynek to już jest mocno podejrzane, normalnie to nie da sie w rynek wywalić 27% spółki całkiem przyzwoitek, wiele funduszy pewnie by wzięło pakiety mniejsze lub większe ale oni po prostu postanowili sprzeda te akcje kolegom aby mieć jeszcze z tego dodatkowe profity, taka mała bandyterka funduszy na rynku, a potem nie wiadomo dlaczego nagle akcje grzeją po 1000%
Nic przypadkiem się nie dzieje wywalili 1/4 kapitalizacji firmy a kurs ? na + Przy tym profilu produkcji i ssaniu ze strony motoryzacji wyniki będą mega ktoś to nie na darmo zbiera
ten syf już 10 lat się kisi w przedziale 5-8 zł i przewiduje dalsze kiszenie śmiecia przez kolejne 10 lat z obecnym zarządem, no ale dawny zarząd wypłacał dywidendę symboliczną ale zawsze coś, ten tylko sam trzepie kase.
Dnia 2021-04-02 o godz. 19:26 ~dziesiec napisał(a): > ten syf już 10 lat się kisi w przedziale 5-8 zł i przewiduje dalsze kiszenie śmiecia przez kolejne 10 lat z obecnym zarządem, no ale dawny zarząd wypłacał dywidendę symboliczną ale zawsze coś, ten tylko sam trzepie kase.
> zupełnie nieobiektywna ocena ,więcej analizuj obecną sytuacje a zmienisz zdanie
Relpol jest wyjątkową okazją inwestycyjną na kolejne lata.Wielu zrozumie to za kilka miesięcy lub rok.Takie okazje jak dzisiaj relpol zdarzają suę raz na ileś lat.Tak było rok temu z Asbisem czy dawniej z Amiką.Żniwa w tej branży dopiero się zaczną to będzie "złoty wiek" sektora w którym jest Relpol.Większość jeszcze tego nie pojmuje i dobrze mamy czas na dozbieranie.Mam nadzieję że jeszcze się pokisimy choć z parę tygodni a najlepiej z 3 miesiące.
będzie, jak będzie - rynek nie zna sentymentów, ale ja zbieram "carstens porzellan sorau" i postanowiłem sobie kupić trochę akcji akurat czegoś z Żar :)