1. 24.06.2020.-fundusz eco ventures,czyli glowny akcjonariusz ktorego wlascicielem jest Przemyslaw Weremczuk (prezes GTS) sprzedaje akcje poza rynkiem regulowanym w dwoch pakietach, 246 tysiecy akcji po 12,60 zl i 240 tysiecy akcji po 11,25 zl, nie wiadomo do kogo te akcje trafiaja, kazdy z dwoch pakietow stanowi nieco ponizej 5 % ogolnej liczby akcji, przypomne ze powyzej progu 5% trzeba sie ujawnic. 2. 08.07.2020.- Skup akcji wlasnych. Skupionych ma zostac 54800 akcji po cenie 35 zl za sztuke. Skup odbyc ma sie za pieniadze z dywidendy. Geotrans otrzymał oferty sprzedaży 2.171.654 akcji spółki, co oznaczalo 97,48 proc. redukcję. Okazalo sie ze wszystkie akcje do sprzedazy zglosil fundusz prezesa co spowodowalo duza redukcje i tym samym fundusz eco ventures sprzedaje najwiecej akcji po cenie 35 zl, dokladnie 51352. Swoje akcje do sprzedazy zglosil tez pan Maslanka czyli czlonek zarzadu i jego powiazane spolki. 3. 21.07.2020.- nawiazujac do punktu pierwszego dziwnym trafem niecaly miesiac po sprzedazy akcji przez glowny fundusz nieznanym osobom spolka podaje komunikat o rekordowych wynikach za II kwartal. Wyniki w III i IV kwartale okazuja sie duzo slabsze. 4. 19.11 2020.- czlonek rady nadzorczej pan Maslanka kupuje 1000 akcji spolki slownie tysiac na rynku new connect po cenie 21,50 zl. Kupno akcji przez zarzad zawsze jest dobrym sygnalem dla akcjonariuszy, to podbija nieco kurs. 5. 23.11.2020.-East Value Research rekomenduje "kupuj" Geotrans z cena docelowa 42,1 zl. Jest to pierwsza w historii rekomendacja dla spolki. To podbija kurs .Co ciekawe rekomendacja zostala zlecona na polecenie zarzadu spolki geotrans. "East Value Research has been commissioned to prepare this report by Geotrans S.A." 6. 14.01.2021 -pan maslanka sprzedaje 37 tysiecy akcji po sredniej cenie 23,11 zl na rynku new connect. 7. 14.01.2021- fundusz torro investment ktorego wlascicielem jest niejaki pan Maslanka sprzedaje 31 tysiecy akcji na rynku new connect po sredniej cenie 21,97 zl, 8. 15.01.2021- pan maslanka sprzedaje 31 tysiecy akcji po sredniej cenie 22,04 zl na rynku new connect. 9. 15.01.2021- fundusz torro investment ktorego wlascicielem jest niejaki pan Maslanka sprzedaje 32 tysiece akcji na rynku new connect po sredniej cenie 21,31 zl, 10.15.01.2021.- fundusz certus investment ktorego wlascicielem jest niejaki pan Maslanka sprzedaje 12 tysiecy akcji na rynku new connect po sredniej cenie 22,34 zl, Do tego akcje sprzedawal tez Piotr Nadolski kolejny czlonek rady nadzorczej. Warto zadac sobie pytanie po co pan maslanka kupowal tysiac akcji a potem sprzedawal setki tysiecy akcji. Wabik? 11. 16.02.2021. Dyrektor Opreacyjny otrzymuje 25 tysiecy akcji z "programu motywacyjnego". 22.02.2021- Pani dyrektor sprzedaje 25 tysiecy akcji na rynku new connect, nie czekajac na rzekomy skokowy rozwoj spolki. Czy zarzad jest w porzadku ? Zapraszam do dyskusji. Ale trolom naganiajacym na wzrosty i oszukujacym akcjonariuszy i wiszacym wysoko dziekujemy.
Mareczku to wszystko już było czerwiec lipiec 2020 rok...pisz co teraz że zysk rok do roku w czasie pandemi większy o ponad 90 procent...że dzierżawią kolejne sprzęty do przeróbki żeby zwiększyć moce przerobowe..itp....a ma.ma zapytam raz jeszcze ile śniegu zj.ad.la ..żeby takiego Ba.łw..an.a...uro.dzii ć....???? wesołych świat
1. Transakcja umówiona. Prezes od dawna mówił, że chce mieć mniejszy udział w spółce. Może sprzedał komuś z firmy, a może zainteresowanemu podmiotowi? Dlaczego zaglądasz innym do kieszeni smutny człowieku? Sprzedał po takiej cenie po jakiej chciał. 2. Patrz punkt wyżej. W tym roku pewnie będzie taka sama akcja, więc będziesz przez najbliższe kilka lat mógł opowiadać tę historię, 50k akcji, niesamowite. 3. No tak, w końcu spółka nie powinna kręcić rekordowych wyników, powinni lecieć ciągle na stracie hahaha 4. Ktoś kupił akcje, niesamowite. 5. Rekomendacje bardzo często tworzone są na zlecenie, ale piszą je niezależne podmioty, a nie spółka. Mały szczegół. 6. Realizacja zysków. Szkoda, że sprzedał po 23zł, a nie 35zł. To byś miał dopiero pożywkę dla trolla hahah 7. Patrz punkt wyżej. 8. Patrz punkt wyżej. 9. Patrz punkt wyżej. 10. Patrz punkt wyżej. 11. Nie każdy jest inwestorem. Premia motywacyjna za wieloletnią pracę na rzecz spółki. Śmiem twierdzić, że również dzięki niej nastąpił skokowy wzrost spółki na przestrzeni kilku lat. I strategia na najbliższe lata znowu to potwierdzi.
To moja pierwsza i ostatnia wypowiedź w tym wątku. Widzę Mareczku, że wyniki coraz bliżej i grunt ci się pod nogami pali. Kupisz pewnie dopiero po 26zł jak dostaniesz potwierdzenie sygnału kupna hahaha ciao
Czy Marek to wszystko wymyślił???To są fakty, które rzutują na obecny kurs!A przyszłość -co widać przy obecnym kursie -przeciętna.Ale jak to bywa w życiu wszystko może się zdarzyć-trochę nadzieji mam na wzrost .Miłych świąt!!!!
te "fakty" o spółce są w taki sam sposób przedstawione jak wiadomości w telewizji publicznej.... niby coś napisał, niby coś się zgadza, a jednak czarno na białym widać że wszystko przekręcone, mareczek dostaje dobrą kase za pisanie na tym forum 24/7 od prawie roku
Dokładnie napisał wszystko kawę na ławę. Jeśli coś przekręcił to udowodnijcie. A tak jesteście cienkie bolki bo żadnych kontrargumentów tylko inwektywy.
Tak zgadza się tylko to było czerwiec lipiec sierpień 2020 ..a on to powtarza jak mantrę...jedno i to samo ...to już było ...ileż można pisać stałe jedno i to samo....to jak ja bende pisał wyniki rok do roku większe o ponad 90 procent większe w czasie pandemi...raz napiszesz i wystarczy prawda? Zapisać się na sprzedaż akcji mógł każdy i stracić bo było po 35 zł...a na rynku było 39 zł...do sprzedania ..to o co te żale ...nie sprzedał bo co liczył że będzie wyżej...to się nazywa pazerność...a teraz płacz od pół roku ....i pisanie jaki to zarząd ..a marus zakonie zapowiedział że będzie...jest??? To co go bronisz...chyba że Marku znowu zmieniłeś nika..
Ad pkt 11. Premia motywacyjna? Czy raczej sprzedawanie akcji incognito i wyciąganie pieniędzy ze spółki? Takie działanie spółki to nic innego jak przekręt i ubieranie akcjonariuszy w papier.
1) W międzyczasie super hiper turbo strategia, która nagle potem została urealniona 2) Dziwna akcja z emisją. Niby akcje miały chodzić po 32, a przy kursie w okolicach 20 zł wielkie 3 dniowe budowanie księgi popytu. Co to miało być? 3. Podpisywanie umowy i rezygnacja na drugi dzień bez podania przyczyny?
Rok do roku wyniki lepsze o ponad 90 procent...2...mają już w dzierżawie dwie spalarnie które przyszłości zwiększa zyski...3 miała być emisja źle nie ma źle..4 kasy firmie jest dużo.5 banki ufaja i przedłużają kredytowanie.6 gwarancję rzadowe czasach pandemi..podnoszona opłata marszalkowska.itp tak dla przypomnienia
Dochodzi kolejna sprawa. Maslanka zapewnial na twitterze ze sprzedaz przez niego akcji nie ma zwiazku z sytuacja spolki. Od tego czasu geotrans pokazal 2 bardzo slabe kwartaly wynikow. Ostatni chyba najslabszy od 2 lat. Do tego dochodza kary. Link do twiita zamieszcze dzis w nocy.
Marek a Ty po ile chcesz kupić te akcje że tak usilnie zabijasz kurs ? Może mam jeszcze zaczekać i nie kupować ? Wykonujesz bracie niezła robotę zbijaj kurs dalej podoba mi się :))
Marek to nic ... ale naganiaj na spadki dalej ja dzisiaj już kupiłem trochę ... zostałoi jeszcze parę zlecen zakupu... Postaraj się jeszcze... Ciebie tu znają ją jestem mowy.
Widzisz byli tacy ktorzy po tym wpisie i wykazaniu wszystkiego czarno na bialym z datami wyzywali mnie od najgorszych i kupowali te akcje. To jest przerazajace. Ja i tak mysle ze jest tu na forum kilka osob z zarzadu gts ale to juz knf sprawdzi.
Szacun panie marek nie mam akcji kiedys zarobilem na gts i tak wchodze z sentymentu.ale wiedze masz ogromna czy w twoim zainteresowaniu jest rowniez fotowoltaika konkretnie 01cybaton fajnie bybylo poczytac kogos normalnego od wrzesnia czekam z zakupami,swoja droga to dobrze ale trzeba chyba juz cos kupic a moze jakies covidy typu mabion biomed..jakies typy podzielisz sie ,z gory dziekuje
Nie interesowalem sie ta spolka. Nie udzielam porad inwestycyjnych. Radze nie sugerowac sie zbytnio opinia innych. To ze ktos nagral filmik na you tube i ubral garnitur nie oznacza ze udzieli swietnych porad. Szukaj powodow dla ktorych dana spolka moze rosnac. Sam duzo czytaj i sprawdzaj. Radze nie placic nikomu za porady. Teraz szkoleniowcow w internecie mnostwo. Zamiast zarabiac na gieldzie wola zarabiac na szkoleniach. To smieszne skoro znaja rzekomo tak swietne metody zarabiania.