• Dzisiejszy artykul z Parkietu... Autor: ~Kuba_Rozpruwacz [89.70.153.*]
    https://www.parkiet.com/Finanse/304019885-12-kwietnia-na-GPW-ruszy-nowy-indeks.html
    Przeczytajcie dobrze ostatni akapit i zdanie.
    Co o tym myslicie?
  • Re: Dzisiejszy artykul z Parkietu... Autor: ~jarjarecki [31.128.21.*]
    Blirt umieszczony w indeksie INNOVATOR skupiającym najbardziej innowacyjne spółki na GPW. Blirt jako jedna z 3 spółek z NC. Jest szansa zaistnieć w szerszej świadomości inwestorów
  • Re: Dzisiejszy artykul z Parkietu... Autor: ~Kuba_Rozpruwacz [5.173.136.*]
    Skoro weszli do tego indeksu to po pierwsze znaczy ze raczej nie planuja wychodzic z gieldy przez skup etc. a odwrotnie. Chca strategicznie przyciagnac inwestorow i podejrzewam ze nie ulice. :) I tego nam brakowalo do tej pory. Indeks rusza w polowie kwietnia.
  • Re: Dzisiejszy artykul z Parkietu... Autor: ~Kuba_Rozpruwacz [5.173.136.*]
    https://www.bankier.pl/amp/wiadomosc/GPW-wprowadza-nowy-indeks-Indeks-Lukasiewicza-INNOVATOR-ruszy-12-kwietnia-8086162
  • Re: Dzisiejszy artykul z Parkietu... Autor: ~Gepeto [37.47.17.*]
    Mam nieodparte wrażenie, że wyskoczyłeś z akcji przed raportem. Wróciłeś po zwale. Stąd znowu walka o dobry PR. Zachowałem się jak żółtodziób tym razem. Dałem się trochę wyprowadzić w pole. Tu bardzo wyraźnie ktoś kręci koła i tyle. Z tzw fundamentami i dynamicznym rozwojem nie ma to nic wspólnego. Brałem pod uwagę słabszy raport ale nie aż tak. Dla większości ważne są liczby i tyle. Stąd taka zwała i jeszcze ta zmiana daty raportu. Mam też wrażenie, że ktoś z nas ma tu dobry ubaw. Prawda? Pozdro
  • Re: Dzisiejszy artykul z Parkietu... Autor: ~Kuba_Rozpruwacz [89.70.153.*]
    Gepeto nie ukrywam ze zakladalem opcje ze napiszesz cos takiego. Ale ja mam wrazenie nie od dzis, co juz Ci pisalem, ze Ty robisz kolka. Robiles sobie zarty ze mnie juz wczesniej, a o spolce pozytywnie pisalem tez kiedy byla w konsolidacji na poziomach duzo nizszych niz dzisiaj. Ciebie jakis czas nie bylo i wskoczyles na chwile przed wzrostami zaczynajac przemeblowanie w kolejnosci postow do czego sie z Abiesiakiem dolaczylismy. Nie zdziwilbym sie gdybys byl w druzynie raportowiczow z Rumunem etc. Nie jestem kolkowiczem, jestem zapakowany i niestety nie mam do Ciebie zaufania. Tekst o tym ze ktos ma ubaw moze moglbys kierowac do siebie. Pisac tu mozna wszystko, budujac wokol siebie narracje, co robiles od jakiegos czasu. Biore na klate spadek i dzisiaj widze kurs nieco spokojniej. Przerabiam to na Blircie nie raz. Napisze dluzszego posta o tym co mysle. Czesc.
  • Re: Dzisiejszy artykul z Parkietu... Autor: ~Ewa [83.6.221.*]
    Spokojnie - dziś mamy wolne od giełdy. Wesołych Świąt i przede wszystkim zdrowia!
    Nie budowałem żadnej narracji wokół siebie. Narratorem raczej od pewnego czasu byłeś Ty. Jestem tu dłużej niż Ci się wydaje. Po prostu stałem z boku. Rumun i spółka to nie moja bajka. Mogę spokojnie przełknąć ten spadek, bo giełda to niestety hazard w dużym stopniu i trzeba liczyć się z takim obrotem sprawy. Wczoraj miałem trochę ubaw z nas wszystkich tutaj, którzy faktycznie siedzą na longterm. Taki psikus przed Świętami a teraz chłodne myślenie jest potrzebne jak tlen. Kolejny raz powtórzę się, że kółka kręci grubszy zawodnik i to jest bardzo widoczne. Wesołych
    Gepeto co do narracji nie chwale sie trejdami, zyskami, kolkami na innych spolkach, nie pisze tu o tym jak osobiscie swoimi zleceniami ratuje kurs Blirta, Ty to robisz, ale moim grzechem jest to ze moze niepotrzebnie to w ogole oceniam. Nawet Ci troche niesmialo gratulowalem serca i umiejetnosci, chociaz bylem nieco rozdarty, bo chyba osobiscie nie uznaje za nic dobrego podbijania ani zbijania kursu. Ale na koniec za cienki jestem zeby to obiektywnie ocenic. Mozesz sie z tym niezgodzic, ale w jakims sensie uwazam ze jestesmy podobni, troche lubimy zwrocic na siebie uwage (co oceniam po ilosci moich i Twoich wpisow, tak wiem moje sa dluzsze ;), mamy nieco wieksze ego niz przecietna, ale traktujemy innych z szacunkiem, lubimy byc lubiani. Kiedy emocje opadaja zawsze sobie mysle, ze tutaj wszyscy sa lepszymi ludzmi niz moga wskazywac na to niektore ich posty. Przyjalem ze wpisy tu chociaz moga brzmiec osobiscie nigdy osobiste nie sa, tu chodzi o to by zarobic a nie stracic na swojej strategii i nawet posty na granicy wcale nie maja nikogo dotknac osobiscie. Malo tego uwazam - co kiedys napisales - ze gdybysmy sie spotkali kiedys na wodce, to chcialbym z niejednym forumowiczem pogadac o rzeczac,h o ktore chcialbym zapytac ale na forum to bez sensu. Generala dlaczego przybral taka artystyczna postac i czy wie ze Salvador Dali mial podobne fixacje co on, Sheep powiedziec ze jedna z milszych chwil tu bylo kiedy zlozyla facetom zyczenia z okazji dnia mezczyzn, Pati, Abiesiakowi, Artanowi, ze sa dobrymi duchami tego forum, Anavrin ze ma sile zeby mimo niejednego ataku na niego, wciaz wierzyc w sens szczerego pisania swojego zdania, nawet kiedy ma sie przeciwko sobie tlum i jeszcze kilku innym.

Jestem inwestorem gieldowym od niedawna, i chociaz jestem tu na long i powienienem miec wyrabane na wahania kursu, to wczorajszy wynik na kursie byl dla mnie niczym przyjemnym. Wciaz przezywam takie akcje, ale tez ciesze sie jak dzieciak kiedy zaliczamy godzinowa super zielona swieczke. Dzis znajduje juz w sobie dystans, bo gielda to nie bylo i nie moze byc cale zycie, mimo ze wkladam w nia ostatnio sporo energii, zeby sie tego wszystkiego nauczyc, zeby nie tracic tylko zarabiac. Jak wszyscy.

I na koniec swiatecznie to mysle, ze zle emocje to najgorsza karma jaka mozemy sobie fundowac, wiec Gepeto, zycze Ci dobrych swiat, powrotu Blirta na dobry kurs, wiecej merytorycznych wpisow. Niezmiennie wierze w to ze tak bedzie i sprobuje cos o tym pozniej napisac. Amen czesc juz dzisiaj napisal i podpisuje sie pod jego postem. A wszystkim zycze zeby strzasneli z siebie wszystko co sie wiaze z mieszanymi czy negatywnymi uczuciami. Zostawcie je za soba. Zadbajcie dzis o sibie i innych. Po to ktos wymyslil ten czas. Miejcie po prostu dobry dzien.
    Spoko spoko pożyjemy zobaczymy. Jednocześnie uważam, że ten hurraoptymizm był nieco zgubny. Czym innym byłaby korekta do poziomów 24-25 a tutaj rynek (bądź sypacz) wyrzucał Blirta totalnie nawet poniżej 22. Brałem Cię ciut pod włos ale zawsze pełen szacunek. Może czasem jestem zbyt wylewny w kwestii trzymania kursu na właściwych poziomach ale wg mnie to żadna strategia a raczej wiara w możliwości tej spółki. Życzę wszystkim dobrych i spokojnych Świąt (Tobie Adi też). Natomiast po świętach solidnego odbicia i dobrych informacji ze spółki. Wracam strugać Pinokia tfu malować jajka tym razem.
  • Re: Dzisiejszy artykul z Parkietu... Autor: ~Sheep [78.11.162.*]
    Dzięki Kuba : ). Myślę że to dobrze że mamy emocje i bardzo dobrze że rozpoznajemy te które nas budują. Wszystkim fanom Blirta i ich bliskim dużo, dużo zdrowia i by w tych trudnych czasach nikogo nie opuściła empatia.
  • Re: Dzisiejszy artykul z Parkietu... Autor: ~Pati [91.227.156.*]
    Wszystkiego najlepszego na to szczególnie trudne Święto Wielkiej Nocy . Bądźby w ten czas ponad podziałami, myślmy pozytywnie, włóżmy do wazonu radosne wiosenne kwiaty ,zróbmy z dziećmi kolorowe pisanki, ugotujmy barszcz i cieszmy się chwilą.

Pati.
  • Re: Dzisiejszy artykul z Parkietu... Autor: ~AdrianMaliniak [91.236.137.*]
    no to ja zagram.....posłuchajcie, można mieć różne instrumenty, a jak pięknie prowadzić ze sobą rozmowę...
    https://www.youtube.com/watch?v=RFclpoxI_-M&ab_channel=SabbraCadabra

Adrian jak zawsze wytrawnie. Klasyka.
[x]
BLIRT 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.