• Szału nie ma, oględnie mówiąc... Autor: ~Mj [95.49.252.*]
    Nie rozumiem też o jakiej sezonowości mowa. Pewnie jest jak wszędzie, ale w tej skali? Ktoś z Was zna branżę lub jakieś branże powiązane i może to wyjaśnić?

Z drugiej strony pozytyw jest taki, że ktoś odbiera podaż, która musiała się pojawić. Być może z czymś tu jeszcze wyskoczą.
  • Re: Szału nie ma, oględnie mówiąc... Autor: ~Miki [5.173.40.*]
    Nie chce Was dobijać ale Biomaxima ma obecnie dwa razy mniejszą kapitalizacje, a jej pojedynczy kontrakt z Niemcami (ESPI z 1Q) jest prawie dwa razy większy od całego 1 Q Blirta. Radze przemyśleć przed świętami Pozdro
  • Re: Szału nie ma, oględnie mówiąc... Autor: ~Kuba_Rozpruwacz [89.70.153.*]
    Miki espi Biomaximy jest super i jak wiesz wiekszosc z nas trzyma za Was kciuki. Ale dodam ze kontrakt na sprzedaz z Niemcami o ktorym piszesz opiewa jednak na 4,5 mln pln przychodu, wiec daleko mu do przychodu Blirta z pierwszego kwartalu. Mylisz informacje z espi, ktora mowi o tym ze BMX udziela uprzywilejowanych warunkow zakupu na te 4.5 mln (pewnie upust) jesli Niemcy zrobia u nich zakupy na minimum 18,5 mln pln do konca roku. Jesli. No i czy zrobia to sie okaze a ewentualny przychod bedzie rozlozony na rozne kwartaly. Sam jestem ciekawy wynikow szacunkowych BMX, wiesz kiedy one beda? Polityka komunikacyjna Blirta i BMX rozni sie jak dzien i noc. Tu bylo 11.6 mln przychodu bez espi, ani nawet informacji na stronie (jesli sie myle to mi przypomnijcie) a w BMX podawane jest kazdy kontrakt nawet na 200 tysiecy.
  • Re: Szału nie ma, oględnie mówiąc... Autor: ~Ja [37.248.162.*]
    No ja się właśnie przerzucam z BMX na Blirta i Synektik po równo :)
    Synektik moim zdaniem ma bardzo duzy potencjal na long. Duzo czytalem o ich technologii diagnozowania. Warto przeanalizowac.
  • Re: Szału nie ma, oględnie mówiąc... Autor: ~Kermit [89.174.202.*]
    Szału nie ma? Hymm +397% wzrost przychodów z produktów własnych! 9,3mln z 11,6 mln! To dla mnie to jest MEGA, niech utrzymają ten trend a pod koniec roku tu będzie kosmos i to stabilny a nie "covidówka".

Pozdrawiam
  • Re: Szału nie ma, oględnie mówiąc... Autor: abesiak [5.173.245.*]
    Dnia 2021-04-01 o godz. 13:02 ~Mj napisał(a):
    > Nie rozumiem też o jakiej sezonowości mowa. Pewnie jest jak wszędzie, ale w tej skali? Ktoś z Was zna branżę lub jakieś branże powiązane i może to wyjaśnić?
    >
    > Z drugiej strony pozytyw jest taki, że ktoś odbiera podaż, która musiała się pojawić. Być może z czymś tu jeszcze wyskoczą.

a to sezon nie w pełni? wynik jest nieco niższy niż ten z QII 2020.
    Ciekawe co w raporcie za ten kwartał będzie...
  • Re: Szału nie ma, oględnie mówiąc... Autor: ~Andriej [195.136.138.*]
    Dywidenda
    Czesc, dzis znow dzien za kolkiem. Patrzylem jednym okiem. Czy ktos juz zestawil kolejno wszystkie kwartaly z zeszlego roku i ten (chodzi mi o sprzedaz)?
    Jeszcze w temacie porownan Blirta i BMX. :) Po dzisiejszej przecenie Blirt jest okolo 61% wyzej niz dolek w konsolidacji ktora mielismy. Biomaxima jest od swojego dolka 68% wyzej. Blirt stracil caly wzrost, ktory zrobil 26-30 marca, Biomaxima stracila swoj caly wzrost ktory zrobila 25-26 marca. Roznica polega na tym ze u nas ten ruch byl bardzo brutalny a na BMX rozlozony w nieco dluzszym czasie. Ale poki co patrzymy na to samo. Patrze na te procenty i nie mam szczegolnie nic do dodania.
[x]
BLIRT 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.