• Kto Autor: ~Znany [176.122.240.*]
    oglądał film: "Jestem bogiem"

fundamenty , plany i rozwój nie maja nic wspólnego z zachowaniem stadnym tłumu
    złoto leci = mennica leci bo handluje złotem
    a prawda jest zupełnie inna = tanie złoto więcej ten tłum kupuje na większych marżach MNS = :-)
  • Re: Kto Autor: ~Redrum [196.247.180.*]
    Kupuj plotki, sprzedawaj fakty. Moim zdaniem na dowolnym forum spółek na bankierze widać, że inwestorzy grają nie pod wiedzę a pod swoje wyobrażenie o spółce. Sam widzę po branży w której pracuję, jakie bzdury wypisują ludzie inwestujący w spółki branżowe :)
    A nie trzeba mieć insiderskiego info, żeby celnie ocenić, wystarczy odrobina zdrowego rozsądku i umiejętności analityczne.
  • Re: Kto Autor: ~newman [31.60.61.*]
    Dzisiaj na szczęście złoto się podnosi.
    Dnia 2021-03-31 o godz. 16:24 ~newman napisał(a):
    > Dzisiaj na szczęście złoto się podnosi.

Z tym to wiesz jak jest :) Na godzinnym rakieta, w skali miesiąca słabo. Jak pójdzie na 1800 to się zacznę cieszyć. Relatywnie wysoko (w ujęciu rocznym czy pięcioletnim) stoi teraz srebro.
  • Re: Kto Autor: ~newman [31.60.40.*]
    Przynajmniej wsparcie 1680 obronione, ale na MNS zero ruchu.
  • Re: Kto Autor: ~elk [80.211.255.*]
    podali by info o dywidendzie to by urosło
    Tylko że żeby podali info o dywidendzie, najpierw muszą ją przegłosować na walnym. Termin walnego trzeba opublikować na kilka tygodni przed nim, a ostateczny termin jest w połowie roku jeśli mnie pamięć nie myli.
    Wcześniej mogą tylko powiedzieć, że będą głosować nad dywidendą, co zresztą Prezes kilkukrotnie zrobił :)

Warto za to obserwować, jak się rozwija biznes, bo korzystając z dobrej koniunktury w roku ubiegłym, Mennica rozwija biznes. Uruchomili Bezpieczny Skarbiec, teraz go mocno promują i to też wygeneruje przychód. Ciekaw jestem dalszych planów rozwoju, bo pole do popisu jest ogromne, a Mennica Skarbowa w odróżnieniu od rynkowej konkurencji widzi, że dywersyfikacja produktów i usług jest dobrym krokiem. Myślę więc, że będą celowali w rozwój oferty usługowej.
    Dużą szansą będzie też wejście na główny parkiet, co też ma być głosowane na walnym. Tutaj widzę szansę przede wszystkim w wejściu instytucjonalnych, co powinno pchnąć kurs do przodu.
    Ale to nie jest perspektywa miesiąca czy dwóch, jakby niektórzy chcieli :)
[x]
MENNICASK -0,56% 70,60 2025-11-18 16:41:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.