Skąd wiesz że skuteczny?
Trochę takich mitów o influence marketing już upadło ...że wystarczy by jakiś celebryta się pokazal i czar sprzedaży. Na pewno za to takie rzeczy sporo kosztują
Haha gdyby to nie było skuteczne to by od lat nie funkcjonowało... Czasami może i nie wypala, ale rzadko... Podstawą to wybór odpowiedniego influencera do właściwego produktu i grupy odbiorców, w tym przypadku wybór idealny
Fakt. Tu chodzi o skojarzenie mody na bio, bez plastiku, trend kontaktu z naturą i celebrytów. Moim zdaniem ostatnie ruchy pokazują, że spółka nastawia się na wielokanałowy marketing z nastawieniem na społecznościowy. Że to działa widać np.po wynikach Robinson, gdzie robią intensywny marketing na FB i YT.
Robinsona mam już długo. Spółka tylko przez chwilę była zauważona w zeszłym roku, gdy zaczęła poprawiać wyniki. Mnie przekonują dwa argumenty: po pierwsze poszli w marketing społecznościowy, bo zauważyli wymianę pokoleniową wśród wędkarzy i już widać tego efekty (porównaj wyniki za pierwszy kwartał r/r). Po drugie: szukają pomysłów na rozwój, mając duże rezerwy finansowe (niedawny komunikat o analizie opcji). Tutaj myślę, że mogą pójść w to co nazwali nowymi technologiami. A poza tym, spółka dywidendowa i mają pakiet połowy akcji Outdorzy.pl (porównaj wyceny i ile on jest wart). Z chęcią przeczytam Twoja opinię.
Właśnie miałem w planach się zainteresować tą spółką, ale branży nie znam i szczerze powiedziawszy jestem amatorem w czytaniu raportów. Ta spółka mnie zainteresowała z powodu dużego spreadu, ale z tego co wyczytałem to ma sporo gotówki i poprawili wyniki. Oby to utrzymali.