Wartość księgowa na akcje to prawie 40zł. W majątku są nieruchomości na ponad 700mln.zł. Więc kupując akcje za 13,80zł. kupuje się majątek prawie 3 krotnie większy niż cena. Tak tanio kupić taki majątek to chyba nigdzie nie jest możliwe. Do tego cena/zysk tylko 5,5. To jest SUPER TANIO. Ja już kupiłem sporo.
Mariusz przecież C/z to 8,91 a nie 5,5 jak próbujesz wciskać a to jednak jest różnica bo są tańsze spółki o połowę więc Ty kupuj droższą Panowę a ja wolę kupić tańsze które jak wzrosną o 100% to będą wyceniane tak wysoko jak Panowa z c/z 8,9 .Oczywiście jeśli spółka ma duży majątek a jest nisko wyceniana to świadczy tylko że nie potrafi nim odpowiednio zarządzać i nic więcej .
co za bzdury firma ucierpiała przez covida , mimo to przychody i dochody przyzwoite , otwarcie galerii to zdecydowana wzrost przychodów stąd c/z będzie spadać i to znacząco rynek kupują przyszłość , co z tego że spółka ma niskie c/z jak zyski spadają alby powoli rosną tu mamy sytuację że można oczekiwać znaczącego wzrostu
majątek jest de facto warty znacznie więcej - nie pamiętam żeby w księgach przeszacowali np. nieruchomości, a wartość rynkowa w ciągu ostatnich lat wzrosła kilkadziesiąt procent 1 kwartał będzie słaby, pewnie koło zera - stąd obecna słabość kursu
wyniki jak na skalę problemów dobre , tyle że w tym roku nie ma co liczyć na większą poprawę wobec powyższych aktualny kurs oddaje wartość spółki i pewnie będziemy w konsolidacji wokół tych 15 zł.
drogi mariuszu za te cene nie kupujesz majatku spolki ale rowniez jej zobowiazania ktore wynosza ponad 450 mln wiec defacto kupujesz majatek nie za jedna trzecia ale po wartosci ksiegowej ktora zreszta w zwiazku z pandemia jest raczej zawyzona bo przyszlosc galeryjek w malych miastach jest raczej nieciekawa
Nie wiem czy pamiętacie tego gościa z Pretty Women, ale on kupował spółki po to żeby je zlikwidować i wyprzedać majątek z zyskiem. Panowa świetnie sie do tego nadaje. Trzeba by moze wydac 400 mln na kupno akcji (robiac wezwanie), dać jakieś 30-40 mln pracownikom za zamkniecie firmy i odprawy i zostałoby lekko 200 mln
Dnia 2022-02-03 o godz. 00:02 ~Kimi napisał(a): > Nie wiem czy pamiętacie tego gościa z Pretty Women, ale on kupował spółki po to żeby je zlikwidować i wyprzedać majątek z zyskiem. Panowa świetnie sie do tego nadaje. Trzeba by moze wydac 400 mln na kupno akcji (robiac wezwanie), dać jakieś 30-40 mln pracownikom za zamkniecie firmy i odprawy i zostałoby lekko 200 mln