• cena i wolumen Autor: ~pararyszard [94.254.203.*]
    Jeśli dane na bankierze są ok, to 26 marca wolumen był ponad 13 tys. dziś prawie 7 tys, czyli znacznie ponad przeciętną. Kurs najwyżej od roku. Ciekawi mnie ta spółka, nie rozumiem trochę jej zachowania

Czy tylko ja mam takie wrażenie, że kurs zachowuje się tak jakby szeroki rynek nie istniał? Co Waszym zdaniem powoduje takie ruchy?
  • Re: cena i wolumen Autor: ~Jelitkowo [188.146.162.*]
    stabilny akcjonariat,maly ff i zero ulicy
    Coś mi mowi, że przspieszymy
  • Re: cena i wolumen Autor: ~Ikarus [83.22.222.*]
    A nie macie z tyłu głowy, że wycofają spółkę z gpw?
  • Re: cena i wolumen Autor: ~Re [188.146.162.*]
    nie
  • Re: cena i wolumen Autor: ~pararyszard [94.254.198.*]
    Ryzyka na pewno są, szczególnie w dzisiejszym otoczeniu, stąd też ten post. Chciałbym poznać inne opinie, bo dziwi mnie ostatni ruch na akcjach tej spółki i jestem ciekaw prognoz innych inwestorów. Jeśli chodzi o delisting: z punktu widzenia firmy zdjęcie z giełdy często niesie ze sobą spore korzyści. Do 90 procent jeszcze trochę brakuje, ale nawet jeśli kiedyś wycofają: cena to najczęściej średnia z ostatnich 6-miesięcy, a ta z każdym dniem rośnie. Ewentualny skup akcji sprawia też, że wk na akcję rośnie.

Każdy podejmuje decyzje inwestycyjne na własną rękę, nie rekomenduje kupna ani sprzedaży, szczególnie przy dzisiejszych poziomach, ale mam pewien sentyment: stały poziom zadłużenia, stabilnie rosnące przychody, te 0,33 PLN dywidendy. To jednak spółka rodzinna i widać spójność w jej działaniach.

Życzę mądrych i samodzielnych decyzji. Pozdrawiam wytrwałych
  • Re: cena i wolumen Autor: ~Rety [31.60.124.*]
    Spoglądać należy na wartość godziwą a ta rośnie z kwartału na kwartał.
  • Re: cena i wolumen Autor: ~re [188.146.162.*]
    Chyba nie wszyscy wiedzą czym obok głównego profilu zajmuje się rawpl
[x]
RAWLPLUG 0,78% 13,00 2025-12-02 16:46:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.