• 2 spółki o tej samej nazwie i 2 spółki o tym samym KRS Autor: ~ktoco [46.134.43.*]
    Ciekawe, że brak przewodniczącego. A te akcje seri I i J w subskrybcji prywatnej, to pewnie dla tych co uregulowali wierzytelności. Ciekawe, że były udziałowiec wiekszościowy (+5%), która miesiąc temu oddała mały pakiet akcji by mieć 5%<, pozbyła się jeszcze 60 tys. i ma 4.6% i protestowała przeciw wyłączenia PP. O co chodzi? Rozumiem, że do września wśród akcjonariuszy głównych pojawią się udziałowcy mniej inco ignito niż new business sp.z.oo A tak wogóle to które new business jest na dziś udziałowcem większościowym
    New business ( gencja pracy tymczasowej pośrednik pracy praca tymczasowa) KRS 0000382049 prezes i udziałowiec CHEDA ZBIGNIEW ADAM (Członek RN Czarnków/ pod warunkiem, że to ten sam Cheda)
    czy
    New Business (Wólka Kosowska) KRS 0000743703 prezes Shi Jingda
    Pod KRS 0000382049 występuje jeszcze jeden podmiot SZKOŁY WYŻSZE ATENA SP Z O O z prezesem CHEDA ZBIGNIEW ADAM (Członek RN Czarnków/pod warunkiem, że to ten sam Cheda)
    Nurtuje mnie (bo nigdy wcześniej tego nie spotkałe), że
    1. Mogą istnieć 2 spółki prawne - tej samej rangi (sp. z.oo) o tej samej nazwie
    2. Mogą istnieć 2 spółki prawne - o różnych nazwach o tym samym KRS

Może ktoś mądrzejszy sprawę wyjaśni
  • Re: 2 spółki o tej samej nazwie i 2 spółki o tym samym KRS Autor: ~obserwator [46.134.43.*]
    Chodzi o New Business sp. z.oo - posrednictwo pracy

Poniżej wersja NB z wólki - zawieszona działalność

Nazwa pełna:
    NEW BUSINESS SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
    NIP:
    1231409184
    KRS:
    0000743703
    REGON:
    381089559
    Forma prawna:
    spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
    Data rozpoczęcia wykonywania działalności gospodarczej:
    2018-08-24
    Firma jest zawieszona od: 2020-10-16
    Adres rejestrowy:
    UL. NADRZECZNA 5F / C7B, 05-552, WÓLKA KOSOWSKA, Polska
  • Re: 2 spółki o tej samej nazwie i 2 spółki o tym samym KRS Autor: ~88 [89.73.137.*]
    Proszę nie mącić.
  • Re: 2 spółki o tej samej nazwie i 2 spółki o tym samym KRS Autor: ~ktoś-1 [87.101.35.*]
    No to pojechałeś po rajtuzach, aż miło : - jaki większościowy z 5% ? , sprawdź kto był większościowym i kto obecnie jest
    - KRS i nazwa to również podlega Twojej głębszej lekturze
    Ludzie nie twórzmy tematów dla tematów, myślę że dobrze byłoby jako mniejszościowi akcjonariusze abyśmy się wspierali lub nawet dopowiedzieli mniej zorientowanym o jakiś szczegółach.
    Zastanawiałem się nawet nad zredagowaniem wspólnego listu do nowego Zarządu z gratulacjami oczywiście , oraz szeregiem pytań które nas w obecnej chwili nurtują . Myślę jesteśmy wstanie zredagować - zadać kilka istotnych pytań, a zarazem będziemy wiedzieli jakie podejście jest do mniejszościowych akcjonariuszy .
  • Re: 2 spółki o tej samej nazwie i 2 spółki o tym samym KRS Autor: ~ktoco [46.134.43.*]
    KTOŚ- rozumiem, że mnie uspokajasz, żebym bez paniki. No to dzięki, jak mówisz o redagowaniu wspólnego listu to jestem za, Mam tego 124,5 tysia i nie ukrywam, że trochę mi ciepło
  • Re: 2 spółki o tej samej nazwie i 2 spółki o tym samym KRS Autor: ~ktoś-1 [87.101.35.*]
    Nie było w mojej intencji obrażanie Ciebie, ani jakiekolwiek inne insynuacje. Chodzi mi o to, że dużo drobnych akcjonariuszy jest po prostu zdezorientowanych brakiem informacji . Każdy z nas zainwestował jakieś środki, tym samym obdarzając nowy Zarząd zaufaniem co do przyszłości firmy. I myślę, że niczym nie stosownym będzie skreślenie powiedzmy w temacie - projekt listu - paru zdań , a dalej w temacie - list do zarządu - z podpisami -- sam nick akcjonariusza i nic więcej . Jak potraktują nas poważnie to odpowiedzą poprzez media, komunikat espi lub na list i tyle. Deklaruję się wysłanie takiego list i opublikowanie odpowiedzi o ile będzie
  • Re: 2 spółki o tej samej nazwie i 2 spółki o tym samym KRS Autor: ~ktoco [46.134.43.*]
    Dzięki - ktoś 1-, bynajmniej nie poczułem się obrażony, raczej wystopowany w niepokoju. Robił już to bezpośrednio TKO (dodawał odwagi) a pośrednio Pytanie. Nie ukrywam jak pisałem mi ciepło (po rajtuzach), jak będziesz redagował pismo a pewnie jesteś w kontakcie ze starymi członkami tego forum to oczywiście dołączam. Pozdrawiam
[x]
CZARNKOW -8,00% 0,07 2025-10-17 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.