• 190 mln akcji po emisjach Autor: ~Johnny [37.47.167.*]
    Za wkład w postaci spłaty długów. Bo tyle mniej więcej tego było.

Czyli gotowka do firmy nie wplynie z emisji.

WK będzie na poziomie aktywów - ok 20 mln.

Kapitalizacja po nowej emisji przy cenie z piątkowego zamkniecia:

190 x 0,388 = 73,72 mln złotych

C/WK prawie 4
    C/Z jeżeli zarobią 2 mln 32

Pozdrawiam
  • Re: 190 mln akcji po emisjach Autor: ~xyz [83.26.42.*]
    Wreszcie merytoryczne podsumowanie,takie są i bedą fakty.Tylko do 2mln zysku bardzo daleka i wyboista droga
  • Re: 190 mln akcji po emisjach Autor: ~ktoś-1 [87.101.35.*]
    A uwzględniłeś ostatni punkt WZA , gdzie zapisane jest że członek - członkowie rady nadzorczej mogą udzielić do 5 mln pożyczki. I nie jest to właśnie na pokrycie wszystkich bieżących długów? Idąc dalej to na pewno również browar będzie musiał zwrócić, tylko że różnica z byłym już zarządem jest taka ,że Ci chcą wznowić produkcję - przynajmniej na to poszło 0,5 mln po przejęciu. I miejmy nadzieje ,że będą mieli z czego zwracać . C/WK jak piszesz na poziomie 4 jest duże , ale my nie wiemy czy ( bo jak już pisałem z temacie o zarządzie ) środki z emisji zostaną spożytkowane na dokapitalizowanie firmy ( i 4 idzie w dół) czy po prostu jak piszesz spłacą długi . Nie wiem brakuje właśnie takiego komunikatu - informacji zarządu o całości (również w tamtym temacie wymieniłem w punktach) Na tą chwile ciężko określić wartości wskaźników wymienionych przez Ciebie ( akcji jeszcze nie ma z nowej emisji , a browar w jakim miejscu jest wiemy)
    Tutaj na początek potrzebny jest dobry marketing, dużo pozytywnych informacji, jakiś zarobiony grosz, wtedy możemy gdybać , bo moim skromnym zdaniem chyba nie jest tak ,że spółka w poważnych tarapatach przedstawia prospekt emisyjny i od ręki ma zgodę - popraw mnie jak się mylę.
    Na koniec
    Mam jeszcze na tą chwile 11 spółek w portfelu, za dużo większą kasę każdą, ale do tej podchodzę jakoś sentymentalnie , może napaliłem się jak szczerbaty na suchary i za bardzo wieżę w sukces browaru .
    pozdrawiam
  • Re: 190 mln akcji po emisjach Autor: ~ktoś-1 [87.101.35.*]
    Acha jeszcze jedno , - z nudów kiedyś sprawdzałem , cena/ wartość księgowa spółek teraz topowych ( covidowe) tam jest kosmos na niektórych spółach. I ludzie biją się o akcje , to samo na grach

• Re: 190 mln akcji po emisjach Autor: ~Tx [37.47.25.*]
    Racja johny. Trzeźwa ocena sytuacji. Właśnie wypakowałem ostatnie papiery.
[x]
CZARNKOW 14,29% 0,10 2025-09-22 15:28:33
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.