"Akcjonariusz Spółki może żądać przesłania mu listy akcjonariuszy nieodpłatnie pocztą elektroniczną, podając adres e-mail, na który lista powinna być wysłana"
Walne odwołane, ale prawo poznania listy akcjonariuszy mi chyba przysługuje? (dlatego zapłaciłem 35 zł)
Po co to piszesz ? Po co się madrzysz z jakimś rodo jak widać że nie masz w tym obycia i nie jeździsz na walne skoro tak twierdzisz. Po co wymyślacie coś ot tak żeby się madrzyc bez potrzeby?! Tak masz to jasno opisane że masz takie prawo tak samo jak spółka dostaje pełną listę . Nie udostępniają tego bo chcą tylko muszą . Nie wiem jak to wygląda w razie odwołania walnego czy dalej istnieje takie prawo . Wypadało by napisać do kdpw .
jeśli KDPW przesłał już spółce listę zarejestrowanych, to ONI wiedzą i my też powinniśmy wiedzieć. odwołanie walnego nie ma tu nic do rzeczy. jeśli Ropki odmówią przedłożenia listy akcjonariuszy muszą powołać się na podstawę prawną.
Dnia 2021-03-26 o godz. 17:15 ~Wiktor napisał(a): > Nie masz takiego prawa, wiesz co to RODO?
Imię i Nazwisko (lub nazwa osoby prawnej) i ilość zarejestrowanych akcji to nie są dane wrażliwe. sam nie wiesz co to RODO, ostrzegano mnie, że jesteś taki Alan bis.
zwykle z listą akcjonariuszy zapoznawałem się tuż przed rozpoczęciem walnego - to prawo akcjonariusza zobaczyć kto i ile ma.
Wiktor zapoznaj się z art. 407. KSH. Co do listy akcjonariuszy to też jestem ciekaw. Już 3 dni temu złożyłem w tej sprawie wniosek elektronicznie. Natomiast dzisiaj ponowiłem pocztą tradycyjną. Ciekawe jaki będzie odzew.
Dnia 2021-03-26 o godz. 18:14 ~makiavel napisał(a): > Wiktor zapoznaj się z art. 407. KSH. Co do listy akcjonariuszy to też jestem ciekaw. Już 3 dni temu złożyłem w tej sprawie wniosek elektronicznie. Natomiast dzisiaj ponowiłem pocztą tradycyjną. Ciekawe jaki będzie odzew.
Dnia 2021-03-31 o godz. 19:26 ~rozgoryczony napisał(a): > Dnia 2021-03-26 o godz. 18:14 ~makiavel napisał(a): > > Wiktor zapoznaj się z art. 407. KSH. Co do listy akcjonariuszy to też jestem ciekaw. Już 3 dni temu złożyłem w tej sprawie wniosek elektronicznie. Natomiast dzisiaj ponowiłem pocztą tradycyjną. Ciekawe jaki będzie odzew. > > zero odzewu?
Mam pytanie czy nie zarejstrowany na NWZA ma prawo żądać przekazania danych podająć swój numer klienta i Nazwę Biura maklerskiego.
Dnia 2021-04-01 o godz. 08:42 ~akcjonariuszz napisał(a): > Dnia 2021-03-31 o godz. 19:26 ~rozgoryczony napisał(a): > > Dnia 2021-03-26 o godz. 18:14 ~makiavel napisał(a): > > > Wiktor zapoznaj się z art. 407. KSH. Co do listy akcjonariuszy to też jestem ciekaw. Już 3 dni temu złożyłem w tej sprawie wniosek elektronicznie. Natomiast dzisiaj ponowiłem pocztą tradycyjną. Ciekawe jaki będzie odzew. > > > > zero odzewu? > > Mam pytanie czy nie zarejstrowany na NWZA ma prawo żądać przekazania danych podająć swój numer klienta i Nazwę Biura maklerskiego.
Wysłałem dzisiaj e-maila do Ropczyc i otrzymałem informację, że listę zarejstrowanych na NWZA otrzymam na 6 - 7 dni przed zebraniem
Dnia 2021-04-01 o godz. 09:08 ~akcjonariusz napisał(a): > Wysłałem dzisiaj e-maila do Ropczyc i otrzymałem informację, że listę zarejstrowanych na NWZA otrzymam na 6 - 7 dni przed zebraniem
na jaki adres wysłałeś, jeśli można wiedzieć? bo ja wysyłałem wczoraj i przedwczoraj na adres sekretariatu i tej Szewc i ZERO odpowiedzi.
znajomi akcjonariusze też wysyłali maile do spółki w ostatnich dniach i również nie otrzymali odpowiedzi. odwołali walne i już świętują? może jednak ktoś dostał odpowiedź?
Dnia 2021-04-01 o godz. 14:57 ~akcjonariusz napisał(a): > Dnia 2021-04-01 o godz. 12:01 ~Alan napisał(a): > > Stary, daj wytrzeźwieć... > > Ja wysłałem na adres sekretariatu i bardzo szybko otrzymałem odpowiedź tzn udostępnienie 6 - 7 dni przed NWZA
co ty powiesz? masz tam jakieś chody? masz coś jeszcze do przekazania pachołku Siwca?
Dnia 2021-04-01 o godz. 17:24 ~rozgoryczony napisał(a): > Dnia 2021-04-01 o godz. 14:57 ~akcjonariusz napisał(a): > > Dnia 2021-04-01 o godz. 12:01 ~Alan napisał(a): > > > Stary, daj wytrzeźwieć... > > > > Ja wysłałem na adres sekretariatu i bardzo szybko otrzymałem odpowiedź tzn udostępnienie 6 - 7 dni przed NWZA > > co ty powiesz? masz tam jakieś chody? masz coś jeszcze do przekazania pachołku Siwca? >
Nie obrażaj mnie tylko ci powiem napisałem, że nie jestem zarejstrowany na NWZA.
przepraszam, jeśli Cię uraziłem, ale drażni mnie, że niektórzy otrzymują odpowiedź mailową natychmiast i mogą się zawsze dodzwonić do spółki, podczas gdy moje osobiste doświadczenia są akurat odmienne - nie odpowiadają na maile i nie odbierają telefonów.
Dnia 2021-04-12 o godz. 08:31 ~Aga napisał(a): > Moim zdaniem ma spore znaczenie. Jak nie ma WZA nie ma obowiązku podawać listy do odwołanego WZA. Ale jest do nowego.
jeśli odwołali po terminie w jakim spółka może uzyskać poprzez KDPW listę akcjonariuszy, to muszą. z tego co wiem odwołali wcześniej, więc i tak nie mogą przekazać, bo nie mają listy, a nie że nie mają obowiązku jej podawania.