Niestety tak tu na tej spółce jest Doszło zerwanie współpracy z Wierzytelności i ruszyła sprzedaż papiera Niektórzy kupowali po 3,5 więc realizowali zyski Niski stan gotówki to brak wiadomości w sprawie dywidendy a teraz jeszcze doszły niepewne zyski frankowe i wysoką baza 1q 2020!bo prawie 5 mln dzięki sprzedaży wierzytelności Teraz ciężko wyjść trzeba trzymać lub czekać aż pojawi się popyt raczej dopiero po wynikach 1q jak będą lepsze .
Dnia 2021-03-25 o godz. 19:31 ~Filip napisał(a): > Niestety tak tu na tej spółce jest Doszło zerwanie współpracy z Wierzytelności i ruszyła sprzedaż papiera Niektórzy kupowali po 3,5 więc realizowali zyski Niski stan gotówki to brak wiadomości w sprawie dywidendy a teraz jeszcze doszły niepewne zyski frankowe i wysoką baza 1q 2020!bo prawie 5 mln dzięki sprzedaży wierzytelności Teraz ciężko wyjść trzeba trzymać lub czekać aż pojawi się popyt raczej dopiero po wynikach 1q jak będą lepsze .
sprzedaja na wyścigi: dziś wolumen 1 tys. wczoraj 3 tys akcji. Proponuję poczekać na połowę kwietnia będzi e frankowy wyrok SN to i cała branża powinna pójść do przodu
Na początku 2020 roku było 2,5 mln zł gotówki firma zarobiła 3 mln gdzie ta kasa .Może dlatego zerwanie współpracy.Bo księgowali sprzedaż do Wierzytelności ale widocznie te księgowane wierzytelności nie tak łatwo odzyskać i nie spłynęła z nich kasa Więc przestali kupować . Zobacz na rekomendację .Analityk podnosząc wycenę
myślał że za księgowym zyskiem pójdą pieniądze dlatego w analizie na koniec roku przewidywał 6 mln i dywidendę a w kasie jest 1,9 mln No to ja też tak umiem zarabiać . Miałem 2,5 tys zł kupiłem za nie akcje Auxili Zarobiłem na nich 3 tys Sprzedałem z zyskiem i mam teraz 1,9 tys zł ale jak ci to zarobiłem 3 tys A co tam niech wszyscy myślą że na giełdzie zarabiam . .
Problem w tym że ma rację przez dwa lata zarobili 7 mln spłacili 1,8 mln obligacji powinno zostać rzeczywiście 6 mln gotówki gdyby tyle było brałbym po 7 zł Tu trzeba patrzeć na przepływy pieniężne bo tylko to świadczy że spółka zarabia Tak praktycznie to wystarczy popatrzeć na developerów Mieszkania w górę
ciupią kasę a nie księgują a są wyceniani najniżej .Taki Dom Dev czy Atal zarobił 260 mln i co roku wypłaca tyle zarobi c/z niby 10 ale kasęvzarabia i wypłaca .Tańszy Marvipol którego posiadam ma C/z 4 bo wypłaca całej kasy tylko 20% ale reszta kasy na koncie albo w nowych działkach ale z zaliczką w grudniu powinno dać 7% dywidendy od przyszłego roku dywidenda co kwartał i co rok o 10% wyższa a tu tylko obietnica od trzech lat ale z czego wypłacą całą kasę .
Niestety wszystko okazało się prawdą o Auxilia .Zerwanie umowy z Wierzytelnościami spawodowałoo olbrzymi spadek zysku z 2,2 mln na 121 tys co powoduje spadek c/z do 9 a takie dane zrobią swoje z kursem w najbliższym czasie .Tak jak pisałem to już lepsi okazali się developerzy którzy śpią na pieniądzach a nie tyko księgują Posiadany przez mnie Marvipol po wzroście o 300% przez rok ma obecnie C/z 5 a dywidenda po takich wzrostach i tak prawie 10%. Da się da się .
Dywidenda 1czy 2% jednak nie powala porównując developerów .Szkoda Ale jednak na plus że zaczęli dzielić się zyskiem .Na szczęście brak chętnych do sprzedaży do kupna też . Problem że zysk jednak spada z powodu braku współpracy z Wierzytelnościami Mnie to informacja wystarczyła żeby zmniejszyć zaangażowanie Ciekawe kto zerwał Auxylia czy Wierzytelności I pomimo że jak piszecie należności krótkoterminowe rzeczywiście po stronie aktywów wysokie ale po stronie pasywów jest 31 mln do zapłacenia klientom w przypadku otrzymania zapłaty czyli tych należności z wygranej sprawy w danym okresie dlatego to nie zobowiązanie bo jest ono tylko w momencie zapłaty dla poszkodowanego klienta przez przegranego jak nie odzyskają kasy to i tygo zobowiązania nie ma Więc to jest księgowane w pasywach jako rozliczenia międzyokresowe .