"Kupuj akcje ilekroć na wykresie zobaczysz wiewiórkę siedzącą na ramieniu clowna".
Najlepsza rada, jaką kiedykolwiek uzyskałem.
Może pod 24zł domkną tylko otwarte wierzeja od stodoły i zawrócą (?) Ja tam pierwotnie byłem ze swoim zleceniem na 69 sztuk, ale się wycofałem bo podobnie jak Jasiowi, nie odpowiada mi brak poczucia humoru tutejszego akcjonariatu i znikoma ilość serduszek pod postami. A dziś to zlecenie może by mi weszło.
Patrząc na układ miesięczny, to okolice 22 wydają się miejscem idealnym. Niewykluczone, ze zgodnie z prawem Pascala, cena tam zawędruje. Dobre miejsce na sprawdzenie biletów i wtedy ew. podejście w górę. Może wtedy się skuszę. I Pinokio też będzie mógł se taniej ze 30sztuk dobrać.
Zwracam uwagę, ze w układzie tyg. średnie mają ochotę przeciąć się w dół. Sytuacja jakiej nie było tu od 2 lat (!) Trend wzrostowy nadal w grze, ale jeśli nie będzie jakichś newsów, pod które rynek chciałby grać, czy ogólnego hurra-optymizmu, to ryzyko zamuły, mimo całkiem atrakcyjnych poziomów wzrasta mocno.
Ja tam nie wypatruje wiewiórek.
A wypatrzyłem takie coś. Pasuje do naszego Newagu
https://strefainwestorow.pl/artykuly/analizy/20210401/spolki-value-inflacja-prognoza