• A co tu taka cisza ?? forum wymiera :) Autor: ~marcin [89.64.55.*]
    Jak widzicie najblizsze 5 lat ? ida w energetyke a tu bedzie sie dzialo - wiec i troszke na tym zyskaja.
    Obstawiacie ze kurs moze sie osunac czy raczej to jest pulap z ktorego bedziemy startowac do gory :)
  • Re: A co tu taka cisza ?? forum wymiera :) Autor: ~lolek [5.173.234.*]
    Moim zdaniem nawet dlugotrwaly lockdown spolce nie zazkodzi, bo spi na gotowce i i nastawila sie na sektor, na ktory juz klepniete sa wydatki rzadowe na poziomie setek miliardow. W lockdownie sektor telekomunikacyjny (główny klient Atende) moze potrzebowac nakladow, zeby sprostac wzmozonemu ruchowi przez prace zdalna i przesuniecie wszystkiego do internetu. Rowniez sektor bankowy (kolejny dobry klient Atende) w dobie niskich stop bedzie szukal oszczednosci i zamykal placowki, przenoszac wszystko do internetu, tutaj Atende ma fajny produkt, umozliwiajacy wyeliminowanie papierowych dokumentow. Więcej pracy w sieci wymaga wzmocnienia bezpieczenstwa. Atende ma mega doswiadczenie w tej kwestii. Do tego sa jakies intrygujace ruchy na handlu akcjami, a to zawsze na Atende oznaczalo nagle wzrosty.
  • Re: A co tu taka cisza ?? forum wymiera :) Autor: ~marcin [89.64.55.*]
    No tez tak mysle :) ale dla mnie istotne jest aby wyplacali rok do roku dywidende - wkalkulowane w wydatki, mam nadzieje ze nic sie w tej kwestii nie zmieni :)
  • Re: A co tu taka cisza ?? forum wymiera :) Autor: ~wiemto [95.49.125.*]
    Dnia 2021-03-24 o godz. 12:24 ~marcin napisał(a):
    > Jak widzicie najblizsze 5 lat ? ida w energetyke a tu bedzie sie dzialo - wiec i troszke na tym zyskaja.
    > Obstawiacie ze kurs moze sie osunac czy raczej to jest pulap z ktorego bedziemy startowac do gory :)

5 lat? Chłopie, ja tu jestem dla zysku w jak najkrótszym terminie.
    Pisałeś, że masz 35 tys. akcji? dobrze pamiętam? I czekasz do emerytury... łał szacun. Mam więcej. Ja zgarniam odpał na spółce a potem się zobaczy.
  • Re: A co tu taka cisza ?? forum wymiera :) Autor: ~marcin [89.64.55.*]
    No jak uwazasz - ale takie skakanie ze spolki na spolke nie do konca sie dobrze konczy :)
    Co do akcji tak posiadam 35000 sztuk i jesli beda wyplacac rok do roku dywidende a przy tym rozwijajac sie bede mega zadowolony.
    Ja bym tutaj nie liczyl na szybki zysk - spolka stabilna wiec i wzrosty beda umiarkowane - no ale to tylko moje zdanie.
  • Re: A co tu taka cisza ?? forum wymiera :) Autor: ~lolek [5.173.234.*]
    Ja bym jednak liczył na szybkie wzrosty, przede wszystkim ze względu na bardzo wysoka stope dywidendy, ktora bedzie impulsem. Druga sprawa to znaczne niedoszacowanie spolki przez rynek, C/Z 11 dla mega innowacyjnej spółki IT, która nie tylko dostarcza oprogramowanie, ale również innowacyjne urządzenia, przy niskich stopach procentowych to wynik śmieszny. A przy tym wszystkim oni są zawsze rentowni i zawsze płacą dywidende, to się nie zdarza na GPW.
  • Re: A co tu taka cisza ?? forum wymiera :) Autor: ~Bobi [178.138.96.*]
    Eu sunt din Romania si am cumparat aceasta actiune,mi se pare foarte buna,success tutor celor care o au in portofoliu
    Dnia 2021-03-24 o godz. 15:02 ~Bobi napisał(a):
    > Eu sunt din Romania si am cumparat aceasta actiune,mi se pare foarte buna,success tutor celor care o au in portofoliu

Ty faktycznie jesteś z Romania. A jak tu trafiłeś?
    Locuiesc in Romania,am vizitat Polonia in 2019sudul Poloniei mai precis,mi-a placuta foarte mult si asa am zis sa investesc in companiile coaster,am la asbis,atende si putin la adecco poland,te salut si iti doresc verde
    La asecco poland ,scuze greseala de scris
    Dnia 2021-03-24 o godz. 15:51 ~Bobi napisał(a):
    > La asecco poland ,scuze greseala de scris

Asseco Poland mówisz? Pomyślę, ale muszę z czegoś innego wyjść.
    Jest szansa na wzrost? Robią coś w Romania?
  • Re: A co tu taka cisza ?? forum wymiera :) Autor: ~Bobi [178.138.99.*]
    In Romania este Aseccosee si Asbis Romania.
    Dnia 2021-03-24 o godz. 14:32 ~marcin napisał(a):
    > No jak uwazasz - ale takie skakanie ze spolki na spolke nie do konca sie dobrze konczy :)
    > Co do akcji tak posiadam 35000 sztuk i jesli beda wyplacac rok do roku dywidende a przy tym rozwijajac sie bede mega zadowolony.
    > Ja bym tutaj nie liczyl na szybki zysk - spolka stabilna wiec i wzrosty beda umiarkowane - no ale to tylko moje zdanie.

Każdy ma swoją taktykę.
    Ten rok i poprzedni pokazują, że skakanie daje lepsze efekty niż uparte trwanie na jednej spółce, no chyba, że ktoś kupił Mercatora po taniości.
    Ja teraz patrzę na notowania to widać spory popyt na 5-5.15 zł, a to dobrze dla nas. 20-30% szybkiego wzrostu - tego się spodziewam..
[x]
ATENDE -0,56% 3,56 2025-10-17 16:47:48
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.