Nie ma szacunków nie ma wyników nie ma informacji o rynkach, o jakich ty znakach mówisz? Teraz się zbiera i czeka na informacje, pod nic nie urośnie. dodatkowo benchmark e-commerce też jakoś szalenie nie rośnie a spada bym powiedział, także cierpliwości, pierwsze wzrosty pod koniec kwietnia prawdopodobnie. (raport 2020)
Rekomendacje? Haha ale wiesz, że to dla ulicy :) Jak będziesz grał pod rekomendacje to długo na rynku nie zabawisz kolego :) Sprzedaż w sieci? ja wiem, że przychody eksplodują ale rynek wie swoje.... Ile masz spółek czysto e-commercowych na GPW ilu analityków umie je pokrywać? Zobaczysz jak te ich analizy będą niedoszacowane. Lockdown jest , ale brakuje mocnego ocieplenia żeby ludzi masowo uszyli po kolekcję wiosenną.... Zresztą w akcjonariacie jest pan Czechowicz i on tez skutecznie odstrasza wszelakie fundusze.... Ale w końcu Answear zacznie być doceniany jak pokaże wyniki za 1Q potem za 2Q potem za 3Q i 4Q....
No masz racje kupilem maly pakiet po rekomendacjach... jestem z ulicy:) faktycznie te wyniki za 1 Q mogą być impulsem dopiero. Mam tylko 500 akcji, ale trace tez na paliwach no i sie zastanawiam czy trzymac czy sprzedawać
Rocky, ja też jestem z ulicy i mam 4,5k papieru ze średnią 35 więc nie jest kolorowo. Jednak wieści są takie, że sprzedaż już jest rekordowa a w przyszłym tygodniu witamy wiosnę i 18 st. C
Potwierdzam. Dochodzą nowe obostrzenia sprzyjające on line. Wiosna w przyszłym tygodniu z prawie letnimi temperaturami. Sprzedaż powyżej planu sygnalizowana już 2 razy w info od Prezesa. To wszystko sprawia, że uprawnieni pracownicy w programie motywacyjnym będą gryźli trawę, aby cel został osiągnięty. 99% szans, że będzie bardzo dobrze
Spokojnie. Zarobicie! Tylko to się nie stanie jutro czy za tydzień. Wyniki za 1Q ruszą kursem, być może już nawet za 4Q ( tzn roczne) jeśli ebitda ładnie wzrośnie bo przychody już są znane. Ciekawy czas przed Answear i całym e-commerce i m-commerce. jedni skorzystają mniej inni więcej, niektórzy bardzo dużo.
Z tym e-commerce to widzicie Panowie jak jest. Zobaczcie teraz na allegro był szał a teraz zgrzytanie zębami. Spółka byla zbyt optymistycznie wyceniana. Takze różnie to bywa. Mimo wszystko licze na wiosne i licze na answear. Moze nawet coś dobiore:)
RoboticsBay a tak z ciekawosci ty te 4,5 k papieru to jak kupowales...bo takich tranzakcji na answear to nie widzialem... nie zebym sie czepial tylko z ciekawosci. Bo jak patrze na tranzakcje to tam po 20-50 akcji lata...
Pracuję w ecommerce o zbliżonym profilu do Answear - wiem co się działo w marcu/kwietniu ubiegłego roku i widzę co się zaczyna dziać teraz. Jestem dobrej myśli :)
Ja też kupiłam za ok. 3 k. Sama tam robię zakupy. Reklamowali się np. przez znaną YT-berkę, specjalistkę od stylu i zakupów odzieżowych. Mają swoją markę własną, która jest świetna. Dostałam sporo komplementów w ich spodenkach
Allegro? No nie porównuj! To balon! Jak wygląda dynamika przychodów w Allegro, jak dynamika zysków,? Answear to zupełnie co innego, inny model, inne zasięgi i inna baza do wzrostów! Wiadomo,że kurs nie będzie tylko piął się w górę, mszą być korekty, słabsi muszą oddać, ktoś musi stracić. Bez korekt , konsolidacji nie będzie trwałych wzrostów.
Dokładnie, podobnie posiadam dość duży ecommerce odzieżowy i r/r 100% wzrostu marzec do marca. W połowie marca jak zapowiedzieli lockdowny myślałem, że padnie jak rok temu, (dla porównania pierwsze 15 dni marca 100k obrotu, drugie 15 dni 20k obrotu) ale jednak ludzie olewają "legalne xd" obostrzenia i cisną (aktualnie jest pierwsze 15 dni marca 100k obrotu, drugi 15 dni - też 100k. Także nie ma spadku po lockdownie co bardzo dobrze może wpłynąć na wyniki finansowe :)
To mój pierwszy post na forum, także witam wszystkich :)
A więc mamy lockdown i to czego oczekiwałem czyli ocieplenie.... Sprzedaż kolekcji wiosennej raczej na pewno ruszyła z kopyta!!! Obroty minimalne, oczekiwanie trwa.
Nie liczcie na wyskoki kursu z dnia na dzień. Spółka jest drogo wyceniana C/Z ponad 80 i ten wskaźnik powoli zacznie spadać w kolejnych latach wraz ze spowolnieniem dynamiki przychodów. Przy wzroście zysku o kilkadziesiąt procent r/r wskaźniki się urealnią i kurs ładnie urośnie. Tu nie będzie + czy - 10% z dnia na dzień. Wraz z kolejnymi raportami kurs powinien iść na północ jak po sznurku. To jest spółka dla cierpliwych na longterm.
Zobacz sobie za ile MCI sprzedało czysty e-commerce, litewskie Pigu. iJakie miało przychody na jakim rynku działało i jakie mieli c/z.... Potem poczytaj jaki udział sprzedaży e-commrece w całym handlu w Polsce prognozują wielcy z tej branży w 2025r. Za jakiś ( pewnie w 2021r) czas zobaczysz za ile MCI sprzeda Morele.Net tez czysty e-commerce. " Z perspektywy inwestorów TechVentures ważnym komunikatem po sprzedaży Pigu jest bez wątpienia to, że będziemy mogli im wypłacić zyski. Kolejną spółką TechVentures, dla której przygotowujemy wyjście z inwestycji, są Morele. Zmiany rynkowe wywołane pandemią spowodowały, że wyniki i perspektywy tej spółki są znakomite. Na polskim rynku nie ma drugiego takiego aktywa - podmiotu o dużej skali z czystym e-handlem, bez obciążenia w postaci segmentu stacjonarnego. To sprawia, że zainteresowanie spółką już jest duże, choć procesu sprzedaży jeszcze formalnie nie rozpoczęliśmy – mówi Maciej Kowalski.' Jak myślisz jakie wyniki będzie miał e-commerce Answear dobre, bardzo dobre czy znakomite? Jaką konkurencję ma Morele.Net a jaką Answear, czy Morele działa na tylu rynkach co Answear....
jeszcze się zdziwisz jakie tu będą dynamiki w 2021 bo w 2020 nie byli przygotowani do pandemii no i ograniczał ich brak kapitału obrotowego i tylko dlatego mogłeś kpić te akcje w IPO
Nie wiesz czemu nie ma tu fundów, nie wiesz kiedy zaczną się tu pojawiać? No ja ci odpowiadać nie mam zamiaru. sam sobie poszukaj. Podpowiem TechV i Czechowicz.
Moje posty dotyczyły core biznesu jeśli rozumiesz różnicę, jeśli nie to też nie moją sprawą jest ci to uświadamiać!