• co sie tutaj dzieje Autor: ~wax [83.25.179.*]
    co chwilę spływają pozytywne wiadomości, ale z kursem nic się nie dzieje. Przy c/wk 1,0 i c/z 3,90 to powinno rosnąć bez żadnej przyczyny- po prostu w wyniku niedowartościowania w stosunku do reszty sektora.
  • Re: co sie tutaj dzieje Autor: ~Paralot [193.106.102.*]
    Spółka ma problemy z płynnością. Wielu podwykonawców ma faktury opóźnione o 90 dni.
    Nie muszę chyba tłumaczyć jakie powoduje to komplikacje w przypadku, gdzie spółka bazuje przede wszystkim na podwykonawcach.
  • Re: co sie tutaj dzieje Autor: ~Hmmm [95.41.183.*]
    Nie chcę, żeby to zabrzmiało jak trollowanie, ale pierwszy raz słyszę, że są problemy z płynnością i ale żeś mnie nastraszył.

Gdzie można o tym więcej poczytać/dowiedzieć się, jak duże są to problemy?
    Czy należy się bać? Czy spółka coś robi w kierunku poprawy?
    Skąd ty masz takie informacje? Czemu ta płynność jest zaburzona?

Google nie za wiele wyszukuje, no może tylko to jest ciekawe i potwierdza jakby twoje słowa:
    https://www.pracuj.pl/praca/treasury-controller-specjalista-ds-plynnosci-finansowej-pinczyn-pow-starogardzki,oferta,1000845143?s=6fa8282b

Szukają kogoś do zapewnienia płynności finansowej.
  • Re: co sie tutaj dzieje Autor: ~Hmmm [37.248.167.*]
    Ktokolwiek coś może powiedzieć?
  • Re: co sie tutaj dzieje Autor: ~ja [37.47.20.*]
    ale po co odpowiadać na takie głupoty. obejrzyj sobie bilans, obejrzyj sobie ile wygenerowali gotówki w 2020 roku (w pierwszych trzech kwartałach) i sam sobie wyrób opinię. Spółka rozważa wypłatę dywidendy co najlepiej świadczy o jej sytuacji płynnościowej. opinia że dekpol ma problemy z płynnością jest tak samo prawdziwa i sprawdzona jak opinia że autor posta o tych problemach jest złodziejem.
  • Re: co sie tutaj dzieje Autor: ~Hmmm [37.248.167.*]
    Dzięki za nic.
  • Re: co sie tutaj dzieje Autor: ~Kędy [178.217.197.*]
    Przyznaję, żadnych raportów i wyników nie czytałem, bo spółka jako inwestycja w ogóle mnie nie interesuje.
    Współpracuję z Generalnymi Wykonawcami od kilku lat. Dekpol jest winny tylko jednej firmie podwykonawczej z którą współpracuję ok 300 000 zł. Netto. , aktualne opóźnienie w płatności to ok 130 dni . Jeśli nie wierzycie, zadzwońcie na ich główny telefon, następnie wewnętrzny "płatności" (poniedziałek i środa między 9:00 a 12:00)- nikt nie odbiera telefonów.
    Podobnie z działem księgowym jeśli posiadasz telefon stacjonarny lub bś komórkę.
    Znam kilku pracowników, z ich opowieści wynika że ostatnio sporo jest takich przykładów, szczególnie wobec mniejszych firm. Podobno nieco osób zajmujących się realizacjami odeszło z firmy ze względu na nie płacenie firmom z którym dogadywali dostawy i stąd też będą opóźnienia w realizacjach.
  • Re: co sie tutaj dzieje Autor: ~DarusUk [83.137.6.*]
    Głupoty gadasz. Skoro cię spółka nie interesuje to co tutaj robisz?
  • Re: co sie tutaj dzieje Autor: ~DarusUk [92.40.171.*]
    Zobacz sobie bilans ranking zadluzenia itp oraz jak ich obligacje sie sprzedają a nawet jesli jestes pracownikiem i jesteś blisko firmy to jesteś w błędzie co do rzekomego problemu z płynnością.
    Pozdrawiam.
  • Re: co sie tutaj dzieje Autor: ~ksiegowy [155.133.40.*]
    Termin płatności to normalna rzecz, jeżeli dostawca czy to usług czy materiałów się na to godzi to dlaczego płacić wcześniej. Gorszą sytuacją są płatności od usługobiorców ale z tego co słyszałem ich polityka jest konserwatywna i bez dobrych zabezpieczeń nie realizują inwestycji.
  • Re: co sie tutaj dzieje Autor: ~pepe [89.25.186.*]
    przede wszystkim jest cisza,wszelkie wskazniki OK,teraz spadek przy malym obrocie gdy praktycznie dzisiaj wszystko inne rosnie ,wydaje mi sie ze "kluczem" calej spolki bedzie dekpol steel ...........wszelkie sygnaly na niebie i na ziemi tak wskazuje - ale to moj poglad - nie sugeruj sie niczym,po prostu sprawdz,wez po uwage okolicznosci (to co bedzie za pol roku ) i zdecyduj ..............piatek - udanego weekendu !!
[x]
DEKPOL 1,82% 89,60 2025-10-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.