Pojawialy sie watki dotyczace tego jak rozbudowa laboratorium - produkcji wplynie na skale zwiekszenia produkcji. Blirt podaje to na swojej stronie, ponizej cytuje fragment, ktory informuje o ZWIELOKROTNIENIU PRODUKCJI. Wiec sprzedaz i zysk z Proteinazy K liczymy razy X. Myslacy niech wyciagna wnioski co to znaczy.
*** Fabryka przeznaczona wyłącznie do produkcji Proteinazy K została doposażona w najnowocześniejszy sprzęt do oczyszczania i liofilizacji białek, aby sprostać rosnącym wymaganiom rynku i zachować najwyższą jakość produktu. Modernizacja pozwoli na wzrost skali produkcji i dostarczanie zwielokrotnionej ilości enzymów w krótszym czasie. ***
Tak tu trochę czekamy jak na Godota, ale ja zadowolony w sumie jestem, byle nie spadało, informacje i wiadomości dobre, ostatnim tempem wzrostu powoli doczłapiemy się na szczyty;) Dziś 23, za tydzień 24, po prognozie Q1 26zł, dobrze jest, pieniądze rosną;)
Spoko spoko wcześniej czy później odpali ale to będzie adekwatne dla tej spółki. Teraz nie spada a nawet rośnie i to jest plus. Spółki na literkę B dały mi już w tym roku sporo zarobku. Pozdro
Dd to najmadrzejsze co mozna napisac. Odpał w gore jest klasykiem na biotechu, od roku, w okolicy raportu czy espi, ale systematyczny ruch w gore, to juz oznaka stabilnej spolki, na dlugo. Inwestycja w innym stylu :) Kiedys przeczytalem cytat, ze inwestowanie jest jak patrzenie na rosnaca trawe :p chyba o trawnik chodzilo.
No tak całymi dniami patrzysz jak Ci trawa na trawniku pięknie rośnie, a tu nagle ogrodnik przyjdzie z kosiarą i kij z tego patrzenia :) Pozostaje znowu patrzeć i tym razem samemu skosić przed ogrodnikiem :) Pozdro Panowie
Miki, Dla longa, ogrodnik koszacy trawke jest pozytecznym gosciem, a od regularnego koszenia robi sie dywan. Ja nie zbieram kompostu, chce miec piekny trawnik :) Cisnienie na to by grac jak wiekszosc rynku jest ogromne, ciezko sie temu oprzec. Ale nie mowie ze nalezy, kazdy sam dobiera swój styl gry czy inwestowania. To jest po prostu roznica miedzy postawa inwestowania na long, versus finalizowania inwestycji na kazdej dobrej górce.
Czytam na jednym z forum, inwestora, ktory zamienil duza czesc swojego kapitalu na akcje w 2016 i 2017 roku, tylko dokupuje, praktycznie nie sprzedaje. Ale dobrze wybiera branze i spolke. Tlumaczy tam czemu. Pokazal ile dzis warty jest jego pakiet na jednej spolce (jakis forumowicz-kolkowicz chcial mu wytknac archiczny styl, wiec zobaczyl wystawiony sell na 7 cyfr) ;) Ja akurat chcialbym nauczyc sie tak inwestowac, pewnie z przyczyn osobistych. Teraz mam wiekszosc portfela na long i mid. Bardzo mala czesc z perspektywa maksymalnie kilku tygodni. Na koniec roku zobacze jak to wyszlo.
Kuba to było żartobliwie o trawie :) Ja też jestem zwolennikiem inwestowania na longa wg powiedzenia " inwestowanie powinno być nudne jak patrzenie na rosnącą trawę" i większość mojego portfela to takie inwestycje :)