Cisza, jak ja dobrze znam to charakterystyczne zachowanie z forum Bankiera, kiedy realizował się mój od dawna zapowiadany scenariusz. No bo o czym tu dyskutować z chodzikiem, skoro dzieje się to co zapowiadał. Tak trochę nietypowo, bo we wtorek umieszczę po sesji na blogu najważniejszy wykres jaki do tej pory zamieściłem. Dlaczego dzisiaj? Dlatego, że rynek się zdeklarował co do kierunku. Aby był to jednak przysłowiowy gwóźdź do trumny, muszę poczekać na zamknięcie sesji. Tak czy inaczej już obecnie mogę jednoznacznie powiedzieć, że na wykresie WIG 20 w interwale 4h mamy formację RGR. Wybaczcie, że wstawiony na blog wykres, co prawda będzie przeze mnie opisany, ale nie omówię tego co tam się działo w jego newralgicznych miejscach i nie przedstawię wniosków jakie z formacji tej wynikają. Coś musz przecież dla siebie zatrzymać, zwłaszcza, że zamierzam omówić go ze szczegółami w książce. Jak by nie patrzeć mamy RGR, może nie zbyt klasyczny, bo lewe ramię tej formacji stanowi korekta płaska, ale poza tym jest to układ ze wszech miar zgodny z teorią fal Elliotta i moim zdaniem warto na jego przeanalizowanie poświęcić tyle czasu ile będzie trzeba, aż zostanie zrozumiany każdy jego szczegół. Zapraszam również do komentowania pod wykresem.
Puknij sie w czolo czlowieku, nie trzeba byc wielkim analem żeby widzieć co się tutaj dzieje... Dobra spolka, zdrowe fundamenty, gotowka, ale swoje problemy tez ma, natomiast na pewno jest warta co najmniej 2.5 za akcje, a jak dobrze pokombinuje to ponad 3 zl, ale spekula gra na spadki i gdzie się zatrzymaja nie wiadomo
Spodziewalem sie dzisiaj 2,36 ale zeszlo do 2,365. Mysle ze jestesmy swiadkami konca tej korekty zwlaszcza w interwale tygodniowym to ladnie wyglada na oscylatorach.
Ugniatanie juz trwa kilka tygodni z wystrzalem w miedzyczasie. Mam nadzieje ze udalo Wam sie troche zysku zrealizowac powyzej 3 pln