A tu cisza cena przytwierdzona do nominału. Akcji FF niewiele, główni udziałowcy stabilni. Dziwne, że się nikt nie zainteresował, są fundamenty, możliwości ( niski FF ) i perspektywy a tu śpiączka narazie jak po narkozie.
Takie pytanie mam do znawców po co główni udziałowcy utrzymują tą spółkę na giełdzie? Jaki to ma sens w tym przypadku ? Przecież profitów z tego nie mają żadnych a koszty obecności na NC nie małe.
tak patrząc po arkuszu to tu prędzej będzie zwała niż jakieś wzrosty. ofert zakupu do ceny nominalnej (1,00 zł) jest na ok 10 000 zł, natomiast sprzedaży do ceny 1,20 zł jest ponad 26 000 zł... wystarczy że ktoś będzie chciał szybciej wyzbyć i szybko wyczyści drugą stronę
Aż dziwne, że się jakaś mała spółdzienia za nią nie weźmie, akcji FF niewiele perspektywy przed spółką pozytywne, te informacyjne również a tu cisza i zniechęcenie.
osobiście uważam, że jak ktoś się załadował licząc na szybki zysk to powinien papier zrzucić (stopniowo, żeby jak najmniej zbić kurs)
przyznaję, że o ile co do raportu się nie myliłem - mniej więcej czegoś takiego się spodziewałem, to jednak co do reakcji kursu myliłem się bardzo. w sferanecie wszystko po staremu, widzę, że także na jednoznacznie dobry raport (ciężko się dopatrzeć w nim jasnych negatywów, za to pozytywów "bez petard" jest sporo) reakcji zupełnie brak. oznacza to jedno - zarobku tu nie będzie, jedynym wyjątkiem jest zainteresowanie jakiejś spółdzielni, ale na to można czekać 3 dni, albo 3 lata. widząc ile jest okazji na rynku chyba nie ma się co kopać z koniem, chociaż oczywiście pozdrawiam sferanetowiczów-koneserów
Dnia 2021-03-29 o godz. 23:49 sniezix napisał(a): > osobiście uważam, że jak ktoś się załadował licząc na szybki zysk to powinien papier zrzucić (stopniowo, żeby jak najmniej zbić kurs)
w pakietach po około 500-1500 zł, taki urok tej spółki ;) pragnę zauważyć, że część projektu (10 milionów pln) pojawiło się już w kapitale spółki vs poprzedni rok, zresztą nie ma już chyba wątpliwości że projekt dobiegnie końca bez zakłóceń, gdyby miała być spekula rozgrywająca temat to już by się to działo
Jaka może być mniej więcej wartość księgowa na akcje po zakończeniu projektu(przy założeniu ceny akcji obecnej)?
Jest mowa o jakieś dywidendzie za 2020?
Dnia 2021-03-30 o godz. 13:50 ~Heurystykator napisał(a): > Jaka może być mniej więcej wartość księgowa na akcje po zakończeniu projektu(przy założeniu ceny akcji obecnej)? > > Jest mowa o jakieś dywidendzie za 2020?
Dywidenda za 2020 mało prawdopodobna, raczej buyback. Dywidenda za 2021 bardzo możliwe o ile po zakończeniu nie sprzedadzą Funduszowi, który zrobi kanapkę z kilku podobnych operatorów dla Branżowca, albo sprzedadzą się bezpośrednio branżowemu nie muszą się śpieszyć ponieważ po zakończeniu inwestycji dywidendy w tej spółce mogą być całkiem przyzwoite a kurs na NC nie ma w tej sytuacji żadnego znaczenia dla głównych akcjonariuszy oni nie sprzedają ani nie kupują ponieważ nie mają takiej potrzeby, jak już to tylko buyback.
bo kiszonka tu jest straszna, jak ktoś lubi szybko zarobić lub po prostu żeby był jakikolwiek ruch to tak jak pisałem - nie ma co trzymać, najlepiej upłynnić papier, do raportu za Q1 2021 jeszcze sporo czasu a po raporcie 2020 nie zadziało się na kursie zupełnie NIC. ja chętnie kupię jak znowu wrócimy do poziomów nominału, mi nie przeszkadza to trzymać "na zero" nawet i rok czy dwa, także z płynnością nie będziecie mieć problemu. nadal uważam, że się tu zarobi, ale to na pewno nie będzie zarobek szybki
Dnia 2021-04-07 o godz. 16:08 ~śnieżix napisał(a): > bo kiszonka tu jest straszna, jak ktoś lubi szybko zarobić lub po prostu żeby był jakikolwiek ruch to tak jak pisałem - nie ma co trzymać, najlepiej upłynnić papier, do raportu za Q1 2021 jeszcze sporo czasu a po raporcie 2020 nie zadziało się na kursie zupełnie NIC. ja chętnie kupię jak znowu wrócimy do poziomów nominału, mi nie przeszkadza to trzymać "na zero" nawet i rok czy dwa, także z płynnością nie będziecie mieć problemu. nadal uważam, że się tu zarobi, ale to na pewno nie będzie zarobek szybki