Zainteresowanie rowerami w sieci zaczęło rosnąć w połowie marca 2020, by swój pik osiągnąć w kwietniu - pokazują dane internetowej porównywarki cen i ofert Skąpiec.pl. Od początku minionego roku do 15 marca 2021 r. sama kategoria "rowery" odnotowała 62 proc. wzrost liczby wejść na stronę w stosunku do analogicznego okresu rok wcześniej. Zainteresowanie kategorią "rowery i akcesoria" wzrosło w tym samym okresie o 1 879 proc.!
wczoraj w ostatnich godzinach handlu ktoś ewidentnie ostudzał zapał popytu chyba żeby ograniczyć napływ spekulantów kółkowiczów itp krótkoterminowych inwestorów na dzisiaj zakładam scenariusz lekkiej korekty z rana potem mocnego zbierania i na koniec ostudzenia emocji . jeszcze moment i zaczną do popytu dołączać ci co trzymają od IPO gdyż mogą już bezpiecznie uśrednić do tego zakładam pojawienie się nowych instytucjonalnych i bardzo dobre wyniki finansowe spółki .perspektywy dobre ale jak będzie kto to wie
według zasady "duży może" więcej myślę że jak nie oni to kto ? poza tym mają dość spore magazyny w których chyba coś mają co do korekty to jestem sceptykiem jesteśmy w punkcie w którym od IPO niewiele urosło więc trzymający nie ma presji sprzedaży za to rośnie liczba nowych oraz uśredniających. Obroty nie skłaniają do robienia kółek oraz większych zakupów lub znacznej sprzedaży dlatego zakładam powolny acz wzrost
W trudnych czasach dużym graczom łatwiej przetrwać a nawet się rozwijać. Dobry moment na przejęcia mniejszych graczy. Coś jest na rzeczy, że zaczęło rosnąć i w krótce sie dowiemy tylko po ile wtedy będzie ?
Jakie trudne czasy?! Rynek rowerowy się dopiero rozwija. Zobacz jak szybko rozwija się infrastruktura rowerowa! Sama mam wielu znajomych co maja po dwa rowery górski i szosowy. Poza tym jest już nagminne, że jak ktoś łyknie bakcyla rowerowego to kupuje coraz lepszy sprzęt. polska w tym temacie jest daleko w tyle za Europą Zachodnią.